Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

FBTO caravanverzekering

Wij regelen binnen 5 minuten je caravanverzekering!

Laat ons je caravan verzekeren!

 • Direct een offerte op maat
 • Op werkdagen binnen 1 uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk
Start vergelijken

Caravanverzekering niet verplicht, wel handig!

Een caravanverzekering verzekert je tegen schade en diefstal aan je caravan, toercaravan, stacaravan of vouwwagen. In sommige gevallen valt de schade niet onder je autoverzekering of aansprakelijkheidsverzekering. De kosten kunnen dan hoog oplopen. Het is in deze gevallen prettig als de schade vergoed wordt. Ook wanneer de caravan dermate beschadigd raakt dat deze niet meer gebruikt kan worden is een caravanverzekering wel erg handig. Veel verzekeraars bieden je namelijk de mogelijkheid om je caravan te verzekeren voor vervangend vervoer of een vervangend vakantieverblijf. Je kunt dan nog genieten van je vakantie. Je caravan verzekeren kan al v.a. €4,80 per maand!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Caravanverzekering met diefstaldekking

Diefstal is vaak een standaard dekking in de meeste caravanverzekeringen. Is je caravan gestolen dan krijg je vaak de schade op dezelfde manier vergoed als bij normale schade. De hoogte van het uit te keren bedrag verschilt wel per verzekeraar. Ga je je (nieuwe) caravan verzekeren, let dan goed op de hoogte van het bedrag wat je uitgekeerd krijgt bij diefstal. Wil je advies van onze experts op het gebied van diefstaldekking? Neem dan gerust contact met ons op.

Bekijk aanvullende dekkingen

Caravan verzekeren tegen schade en hagelschade

Is hagelschade niet gewoon schade? Helaas niet! Schade ontstaan door hagel dien je apart mee te verzekeren bij het afsluiten van een caravanverzekering. Heb je een hagelbestendig dak? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om alleen overige schades te verzekeren. De meeste verzekeraars bieden standaard een casco caravanverzekering aan. In dit geval is je caravan verzekerd tegen de dagwaarde. Op het moment dat de betreffende vouwwagen total loss wordt verklaard, dan ontvang je de geschatte waarde op het moment van het ontstaan van de schade. Dit bedrag zal altijd lager zijn dan de nieuwwaarde van je caravan.

Bekijk aanvullende dekkingen

Allrisk caravan verzekeren

Als je een nieuwe, of een zo goed als nieuwe caravan wilt verzekeren, dan is het wellicht verstandig om een allrisk caravanverzekering af te sluiten. Een allrisk caravan verzekering dekt de nieuwwaarde van je caravan. Deze vorm van caravan verzekeren is duurder dan een standaard caravanverzekering. Als je dus bijvoorbeeld een ongeluk krijgt en je caravan wordt total loss verklaard, dan keert je verzekeraar een bedrag uit waarmee je een gelijkwaardige nieuwe caravan kunt kopen. Na 3 of 5 jaar verloopt deze nieuwwaarde regeling. Is je caravan ouder dan 3 of 5 jaar? Check dan de voorwaarden van de verzekeraars! Uiteraard weten wij precies bij welke verzekeraar je een goede nieuwwaarderegeling kunt meeverzekeren.

Bekijk aanvullende dekkingen

Voordelen caravanverzekering FBTO

Je caravan verzekeren kan al vanaf €4,80 per maand! Deze FBTO caravanverzekering verzekert je tegen diefstal en storm maar ook voor eventuele verkeersongelukken, maar let er goed op dat de FBTO basis caravanverzekering geen dekking biedt tegen schade aan je inboedel. Daarnaast kun je je FBTO basis caravanverzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen. Dan is schade aan je inboedel wel verzekerd. Deze FBTO caravanverzekering verzekert je toercaravan, stacaravan, vouwcaravan of vouwwagen.

Fbto caravanverzekering
  •  24/7 hulp van de alarmcentrale, ook in het buitenland
  •  20 dagen vervangend verblijf standaard inbegrepen
  •  Nieuwe caravan 5 jaar lang volledig verzekerd

De FBTO caravanverzekering

De FBTO caravanverzekering is een vrij uitgebreide caravanverzekering. Zo ben je standaard verzekerd tegen de meeste gebeurtenissen. Ook als je vakantie in het water valt door schade aan je caravan. Net als bij diefstal van je caravan. Dan regelt FBTO een vervangend verblijf! In dit geval krijgt tot €70,- per nacht. Ook kun je recht krijgen op een vervangend vakantieverblijf. Dit is tot €150,- euro per nacht voor maximaal 20 dagen.
Daarnaast biedt de FBTO caravanverzekering korting op je eigen risico. Wanneer je je schade laat maken bij een bedrijf waarmee FBTO afspraken heeft, dan hoef je geen eigen risico te betalen.

Deze FBTO caravanverzekering geldt voor het grootste gedeelte van Europa. Deze landen vind je allemaal terug op je groene kaart! Voor de stacaravan ben je tot 50 kilometer over de grens verzekerd. Dus alleen in een gedeelte van Duitsland, België en Luxemburg.

Ondanks dat FBTO in veel gevallen direct overgaat tot uitbetaling van de gelede schade, zijn er ook een aantal uitzonderingen.
Er zijn verschillende gevallen waarin de FBTO caravanverzekering niet verzekerd, namelijk:

 • Als de schade is ontstaan door te weinig zorg en onderhoud
 • Wanneer de caravan wordt gestolen en je had geen goed systeem tegen diefstal (SCM/TNO-goedgekeurd)
 • Als de bestuurder alcohol, medicijnen, drugs of bedwelmende middelen gebruikt heeft
 • Wanneer je de caravan verhuurd hebt aan iemand anders

Korting bij vaste standplaats

Wanneer je caravan op een vaste plaats staat loop je ook minder risico. Als je een toercaravan op een vaste plek hebt staan, kun je kiezen voor premiekorting. Deze korting geldt enkel voor toercaravans. Dus niet voor stacaravans, vouwcaravans of vouwwagens. Wanneer je voor deze premiekorting kiest, moet je goed opletten wanneer je de caravan verplaatst of naar de stalling brengt! Hier zijn namelijk extra voorwaarden op van toepassing. Als dit voorkomt, neem dan even contact op met FBTO om de meest recente voorwaarden te checken!

Basisdekking FBTO caravanverzekering

DekkingInhoud
Diefstal en ongevalMocht je caravan gestolen worden, thuis of op vakantie, dan wordt dit volledig vergoed door FBTO. Ook wanneer je betrokken raakt bij een ongeval en hier schade aan over houdt, dan zal FBTO deze schade vergoeden
Brand, explosie, waterschadeMocht er door brand, explosie of hevige regen/overstroming schade aan je caravan ontstaan, dan is dit standaard gedekt in de FBTO caravanverzekering
Hagel en stormschadeEventuele schade aan je caravan door een heftige storm of door hagel, is standaard gedekt met de FBTO caravanverzekering
RepatriëringKan de caravan door een ongeval of door heftige stormschade etc niet meer zelfstandig naar huis gereden worden, dan zorgt FBTO ervoor dat de caravan weer teruggebracht wordt naar Nederland.
Vervangend verblijfJe moet er niet aan denken, maar het kan gebeuren dat de caravan total loss raakt of gestolen wordt op vakantie of vlak voordat je op vakantie gaat. In dit geval zal FBTO zorgen voor vervangend verblijf
AanschafwaardedekkingIs de caravan tweedehands gekocht, of ouder dan 5 jaar, dan wordt de aanschafwaarde vergoed
NieuwwaardedekkingAls de caravan nieuw is gekocht en niet ouder is dan 5 jaar, dan vergoed FBTO de nieuwwaarde

Aanvullende dekkingen

DekkingInhoud
Voortent / luifelWord je voortent of luifel gestolen, of door een storm zwaar beschadigd, dan wordt dit gedekt door de FBTO caravanverzekering
AanbouwFBTO vergoed de schade aan je aanbouwen die bij je caravan horen, bijvoorbeeld een schuurtje, schutting of schotelantenne.
AccessoiresVergoeding voor schade of diefstal van je accessoires. Bijvoorbeeld een fietsenrek, reservewiel of zonnepaneel.
Inventarismocht er door storm, of een ongeval etc iets kapot zijn, zoals keukenspullen, stoelen, tv etc. Dan is dit gedekt tot minimaal €1.000,-

Vergelijk jouw caravanverzekering

Naast de FBTO caravanverzekering zijn er nog veel meer aanbieders van caravanverzekeringen. Deze aanbieders hebben hun eigen voor- en nadelen. Daarnaast hebben ze eigen premies en dekkingen. Daarom raden we je aan om ook verder te kijken. Voor een goed overzicht van de caravanverzekeringen is het handig om deze te vergelijken. Zo vind je de verzekering die helemaal bij jouw situatie past. Kom je er niet helemaal uit? Of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op. Ons team zit voor je klaar. We helpen je graag! Dan ga je met een gerust gevoel op vakantie!

Veel gestelde vragen over de caravanverzekering van FBTO

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: S. Davids

Beantwoord door: Bart Houtman op 20/05/2021

De kosten van een caravanverzekering zijn afhankelijk van de dekking die je wenst. Vaak is er een basisdekking en kan je je verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen. Onder de basisdekking vallen onder andere diefstal, inbraak, brand- en stormschade. Met een aanvullende dekking kun je je caravan verzekeren voor zaken zoals hagelschade, schade aan je inboedel en accessoires. Daarnaast wordt de hoogte van de premie bepaalt door je (gewenste) eigen risico. Je kunt je caravan al verzekeren v.a. €4,80

Vraag van: R. van Daalsem

Beantwoord door: Bart Houtman op 20/05/2021

Jazeker! Wij kunnen je helpen om de juiste caravanverzekering met dekking tegen hagelschade te vinden. Om je te helpen met opzeggen kun je contact met ons opnemen via chat, telefoon of WhatsApp (035-6857888).

Vraag van: F. v/d hals

Beantwoord door: Bart Houtman op 19/05/2021

Als jouw caravan, aanhangwagen of vouwwagen gekoppeld is aan jouw verzekerde auto, dan ben je gratis meeverzekerd voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA). Is jouw caravan of vouwwagen niet gekoppeld aan jouw autoverzekering, dan loopt de WA-dekking via jouw aansprakelijkheidsverzekering. Schade aan jouw caravan onderweg of thuis is niet meeverzekerd via jouw autoverzekering en deze schade kan erg hoog oplopen. Het is dus van belang wanneer de schade aan jouw caravan ontstaat en wiens schuld dat is! Zonder een caravanverzekering kan het dus voorkomen dat jouw caravan total loss wordt verklaard en dat je daadwerkelijk alles kwijt bent. Sluit je wel een caravanverzekering af, dan weet je in ieder geval zeker dat de kosten die gemaakt moeten worden om het te repareren worden vergoed. Bijna elke caravanverzekering kun je in veel gevallen op maat samenstellen. Je hebt verschillende keuzes op het gebied van eigen risico en dekkingen. Veel verzekeraars brengen dit onder in verschillende pakketten. Ga je een caravanverzekering vergelijken, dan zal je zien dat iedere verzekeraar een basisverzekering met aanvullende pakketten of dekkingen aanbiedt. In de onderstaande tabellen gaan we nader in op de gemiddelde basisverzekering en op de aanvullende opties die aan de basisverzekering toegevoegd kunnen worden.

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 9 caravanverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Caravan verzekeren op maat

Zelf je caravanverzekering samenstellen!

Breid je caravanverzekering uit met schade- en diefstaldekking voor je accessoires

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude caravanverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude caravanverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888. Uiteraard helpen we je ook met het afsluiten van een nieuwe caravanverzekering!
 • Extra korting caravanverzekering?
  Combineer je caravanverzekering met andere verzekeringen en profiteer van pakketkorting! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.