Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Vouwwagen verzekeren?

Je hebt al een vouwwagenverzekering v.a. €4,80 per maand!

Direct je vouwwagen verzekeren?

 • Direct 15 vouwwagenverzekeringen vergelijken
 • Op werkdagen binnen 1 uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (Brand, Diefstal of Allrisk)
Direct vergelijken

Kies de vouwwagenverzekering die bij je past

Een vouwwagenverzekering is een verzekering die verwant is aan de caravanverzekering. Deze kun je los afsluiten. Net als de caravanverzekering is een verzekering voor je vouwwagen niet verplicht. De premie verschilt per vouwwagenverzekering en per verzekeraar. Naast een vouwwagen verzekering met schade- en diefstaldekking, kun je ook je inboedel en accessoires van je vouwwagen gemakkelijk meeverzekeren. Je verzekert je vouwwagen al vanaf €4,80 per maand!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Vouwwagenverzekering met diefstaldekking

Diefstal is vaak een standaard dekking in de meeste vouwwagenverzekeringen. Is je vouwwagen gestolen dan krijg je vaak de schade op dezelfde manier vergoed als bij normale schade.

Bekijk aanvullende dekkingen

Vouwwagen verzekeren tegen schade en hagelschade

Je kunt je vouwwagen op twee verschillende manieren verzekeren. De meeste verzekeraars bieden een standaard casco verzekering aan. In dit geval is de vouwwagen verzekerd tegen de dagwaarde. Op het moment dat de betreffende vouwwagen total loss wordt verklaard, dan ontvang je de geschatte waarde op het moment van het ontstaan van de schade. Dit bedrag zal altijd lager zijn dan de nieuwwaarde van een vouwwagen. Let op! Dekking tegen hagelschade dien je altijd los mee te verzekeren!

Bekijk aanvullende dekkingen

Allrisk vouwwagen verzekeren

Als je een nieuwe, of een zo goed als nieuwe vouwwagen wilt verzekeren, dan is het wellicht verstandig om een allrisk vouwwagenverzekering af te sluiten. Een allrisk vouwwagen verzekering dekt de nieuwwaarde van je vouwwagen. Deze vouwwagen verzekering is dan ook duurder dan een standaard vouwwagen verzekering. Als je dus bijvoorbeeld een ongeluk krijgt en je vouwwagen wordt total loss verklaard, dan keert je verzekeraar een bedrag uit waarmee je een gelijkwaardige nieuwe vouwwagen kunt kopen.

Bekijk aanvullende dekkingen

Vouwwagen koppelen aan je autoverzekering

Je kunt jouw vouwwagen aan je auto koppelen. Wanneer dat het geval is, is de vouwwagen automatisch meeverzekerd met de WA-autoverzekering. Dit betekent dat de schade aan derden gedekt is. De vouwwagen is niet verzekerd voor eigen schade, omdat de WA-verzekering alleen schade dekt jij aan anderen toebrengt.

Wat is gedekt met de vouwwagenverzekering?

Op het moment dat je een vouwwagen verzekering afsluit, dan is je vouwwagen gedekt standaard verzekerd voor schade die is ontstaan door bijvoorbeeld brand, diefstal en storm. Je vouwwagen is bij een aantal verzekeraars het hele jaar, dus ook tijdens de stalling, verzekerd. Let op, bij een aantal verzekeraars mag een vouwwagen niet langer dan zes aaneengesloten maanden in het buitenland staan. Schade door hagel is bij verzekeraars verschillend geregeld. Bij enkele verzekeraars is hagelschade standaard meeverzekerd, bij andere verzekeraars moet je hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten bovenop je basisverzekering.

Aanvullende dekkingen vouwwagenverzekering

Je kunt verschillende accessoires meeverzekeren. Vaak zijn dit de opties:

 • Hagelschade
 • Terug brengservice
 • Aanschafwaarderegeling
 • Inboedel
 • Voortent / luifel
 • Accessoires

Vouwwagen verzekeren

Je kunt je vouwwagen op twee verschillende manieren verzekeren. De meeste verzekeraars bieden een standaard casco verzekering aan. In dit geval is de vouwwagen verzekerd tegen de dagwaarde. Op het moment dat de betreffende vouwwagen total loss wordt verklaard, dan ontvang je de geschatte waarde op het moment van het ontstaan van de schade. Dit bedrag zal altijd lager zijn dan de nieuwwaarde van een vouwwagen. Als je een nieuwe, of een zo goed als nieuwe vouwwagen wilt verzekeren, dan is het wellicht verstandig om een allrisk vouwwagenverzekering af te sluiten. Een allrisk vouwwagen verzekering dekt de nieuwwaarde van je vouwwagen. Deze vouwwagen verzekering is dan ook duurder dan een standaard vouwwagen verzekering. Als je dus bijvoorbeeld een ongeluk krijgt en je vouwwagen wordt total loss verklaard, dan keert je verzekeraar een bedrag uit waarmee je een gelijkwaardige nieuwe vouwwagen kunt kopen.

Vergelijk je vouwwagen verzekering

Je vouwwagen kun je verzekeren met een caravanverzekering. Niet alle verzekeraars bieden deze mogelijkheid maar met onze caravanverzekering vergelijker weet je precies welke verzekeraar een goede vouwwagen verzekering biedt. Zo kun je je vouwwagen verzekeren tegen schade en diefstal maar ook kun je je inboedel van je vouwwagen gemakkelijk meeverzekeren.

Veel gestelde vragen over de vouwwagenverzekering aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: D. Davoudabadi

Beantwoord door: Bart Houtman op 17/05/2019

De kosten van een vouwwagenverzekering zijn afhankelijk van de dekking die je wenst. Vaak is er een basisdekking en kan je je verzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen. Onder de basisdekking vallen onder andere diefstal, inbraak, brand- en stormschade. Met een aanvullende dekking kun je je vouwwagen verzekeren voor dingen zoals hagelschade, schade aan je inboedel en accessoires. Daarnaast wordt de hoogte van de premie bepaalt door je (gewenste) eigen risico. Je kunt je vouwwagen al verzekeren v.a. €4,80

Vraag van: F. van Someren

Beantwoord door: Bart Houtman op 09/05/2019

Jazeker! Wij kunnen je helpen om de juiste vouwwagenverzekering met dekking tegen hagelschade te vinden. Om je te helpen met opzeggen kun je contact met ons opnemen via chat, telefoon of WhatsApp (035-6857888).

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 9 vouwwagenverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Vouwwagen verzekeren op maat

Zelf je vouwwagenverzekering samenstellen!

Breid je vouwwagenverzekering uit met schade- en diefstaldekking voor je accessoires

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude vouwwagenverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude vouwwagenverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888. Uiteraard helpen we je ook met het afsluiten van een nieuwe vouwwagenverzekering!
 • Extra korting vouwwagenverzekering?
  Combineer je vouwwagenverzekering met andere verzekeringen en profiteer van pakketkorting! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.