Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Vouwwagen wel of niet verzekeren?

Twijfels of je jouw vouwwagen wel of niet moet verzekeren? Lees hier meer!

Jouw vouwwagen wel verzekeren?

 • Snel verzekerd de weg op
 • Op werkdagen binnen 1 uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (WA, WA+ of Allrisk)
 • Zelf kiezen wat je wel en niet verzekerd
Offerte aanvragen

Vouwwagen wel of niet verzekeren?

Veel mensen die naar een camping gaan stellen zichzelf de vraag 'zal ik mijn vouwwagen wel of niet verzekeren?’ Als we je een advies op deze vraag mogen geven is het antwoord ja! Het is niet verplicht om je vouwwagen te verzekeren. Het is ook niet altijd nodig. Als hij achter je auto hangt is de vouwwagen gewoon verzekerd via je autoverzekering. Toch is het slim om je vouwwagen wel te verzekeren!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Vouwwagenverzekering met diefstaldekking

Diefstal is vaak een standaard dekking in de meeste vouwwagenverzekeringen. Is je vouwwagen gestolen dan krijg je vaak de schade op dezelfde manier vergoed als bij normale schade.

Bekijk aanvullende dekkingen

Vouwwagen verzekeren tegen schade en hagelschade

Je kunt je vouwwagen op twee verschillende manieren verzekeren. De meeste verzekeraars bieden een standaard casco verzekering aan. In dit geval is de vouwwagen verzekerd tegen de dagwaarde. Op het moment dat de betreffende vouwwagen total loss wordt verklaard, dan ontvang je de geschatte waarde op het moment van het ontstaan van de schade. Dit bedrag zal altijd lager zijn dan de nieuwwaarde van een vouwwagen. Let op! Dekking tegen hagelschade dien je altijd los mee te verzekeren!

Bekijk aanvullende dekkingen

Allrisk vouwwagen verzekeren

Als je een nieuwe, of een zo goed als nieuwe vouwwagen wilt verzekeren, dan is het wellicht verstandig om een allrisk vouwwagenverzekering af te sluiten. Een allrisk vouwwagen verzekering dekt de nieuwwaarde van je vouwwagen. Deze vouwwagen verzekering is dan ook duurder dan een standaard vouwwagen verzekering. Als je dus bijvoorbeeld een ongeluk krijgt en je vouwwagen wordt total loss verklaard, dan keert je verzekeraar een bedrag uit waarmee je een gelijkwaardige nieuwe vouwwagen kunt kopen.

Bekijk aanvullende dekkingen

Waarom dan wel verzekeren?

Misschien twijfel je nu nog en denk je, moet ik die vouwwagen wel of niet verzekeren. Wij vinden het een goed idee om dat wel te doen. Ten eerste is je vouwwagen alleen verzekerd met je autoverzekering tijdens het rijden. Bij stilstand of los van de auto is hij dus niet verzekerd. Bij stilstand is het risico op schade aan de vouwwagen net zo hoog. Hij kan makkelijk brand- of stormschade oplopen of gestolen worden. Een ander punt is de inboedel. Veel mensen hebben waardevolle spullen in hun vouwwagen en schade aan de inboedel wordt dan niet verzekerd.
Ook als je een vouwwagenverzekering hebt ben je niet direct verzekert voor je inboedel. Zaken waar je wel direct voor verzekert bent als je een vouwwagenverzekering neemt zijn:

 • Diefstal
 • Brand- en stormschade
 • Vandalisme
 • Inbraak
 • Vervangend verblijf
 • Aanrijding
 • Bliksem
 • Ontploffing

Aanvullende dekkingen

Ook zijn er een paar extra opties die je kan kiezen bij het afsluiten van je vouwwagenverzekering. Naast een inboedelverzekering zijn er de volgende opties:

 • Hagelschade
 • Terug brengservice
 • Aanschafwaarderegeling
 • Voortent / luifel
 • Accessoires

Kortom, vouwwagen wel of niet verzekeren?

Wij van Vergelijkdirect.com hopen wat onzekerheid bij je weggenomen te hebben. Al met al is het dus slim om je vouwwagen te verzekeren. Voor die paar euro heb je in ieder geval zekerheid en kom je niet zomaar voor onverwachtse hoge kosten te staan.

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 9 vouwwagenverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Vouwwagen verzekeren op maat

Zelf je vouwwagenverzekering samenstellen!

Breid je vouwwagenverzekering uit met schade- en diefstaldekking voor je accessoires

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude vouwwagenverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude vouwwagenverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888. Uiteraard helpen we je ook met het afsluiten van een nieuwe vouwwagenverzekering!
 • Extra korting vouwwagenverzekering?
  Combineer je vouwwagenverzekering met andere verzekeringen en profiteer van pakketkorting! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.

Veel gestelde vragen over de vouwwagenverzekering aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: F. Visser

Beantwoord door: Bart Houtman op 29/05/2019

Wij van Vergelijkdirect.com vinden het slim om jouw vouwwagen wel te verzekeren. Dit omdat je in met een simpele verzekering al voor een hoop schadegevallen gedekt bent! Wij vinden dat je beter een paar euro per maand aan een verzekering kunt besteden in plaats van het risico lopen op een onverwachtse hoge uitgave door schade. Als je een offerte op maat wilt, kun je contact met ons opnemen via de chat, Whatsapp of telefonisch via 035-6857888! Je kunt je vouwwagen al verzekeren v.a. €4,80