FBTO motorverzekering

Jij kiest. FBTO

OHRA motorverzekering
   • Aanschafwaarderegeling
   •  Accessoires meeverzekerd
   •  24/7 hulp van de FBTO alarmcentrale

  Bekijk dekkingen

10
-
4 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10

FBTO motorverzekering

Je kunt direct de FBTO motorverzekering (onderdeel van Achmea, de grootste schadeverzekeraar), online afsluiten. Afhankelijk van je acceptatie ben je doorgaans direct verzekerd. Na of tijdens het afsluiten wordt je geïnformeerd over je acceptatie. Zo weet je dus vrij snel of je verzekerd de weg op kunt!
Bij de FBTO motorverzekering kies jij je motorverzekering precies zoals jij dat wilt. Met verschillende dekkingen en aanvullende modules kun je verzekeren wat voor jou belangrijk is. Heb je een oudere motor of juist een nieuwe? Dan is het logisch dat je je motor anders verzekerd. Wil je zeker weten of welke motorverzekering het beste bij je past? Dan helpen wij je met het vergelijken van meer dan 19 verschillende motorverzekeringen. Je kunt al een motorverzekering afsluiten vanaf €1,83 per maand!

Motorverzekering FBTO – welke dekking kies je?

Net als bij alle andere motorverzekeringen kun je bij FBTO ook kiezen uit een WA, WA+ of Allrisk dekking. Om je een idee te geven hoe en waarom je een dekking kiest, hebben we hieronder de keuze van veel andere motorrijders in een overzichtje geplaatst. Je ziet dat de keuze vooral is gebaseerd op de leeftijd van de motor die je hebt. Je kunt daarnaast in veel gevallen kiezen voor de dekkingen die we hebben weergegeven. Zo kun je kiezen wat het beste bij je wensen past.

WA (motor ouder dan 8 jaar)WA + beperkt casco (motor 3 - 4 jaar oud)All Risk (motor tot 4 jaar oud)

✔ Schade aan anderen

✔ Schade aan anderen

✔ Schade aan anderen

✔ Schade door diefstal of poging tot diefstal

✔ Schade door diefstal of poging tot diefstal

✔ Aanrijding met een dier

✔ Aanrijding met een dier

✔ Brand / kortsluiting

✔ Brand / kortsluiting

✔ Dekking tegen storm, hagel en natuurgeweld mogelijk

✔ Dekking tegen storm, hagel en natuurgeweld mogelijk

✔ Schade aan eigen motor

✔ Tot 3 jaar nieuwwaarderegeling

Welke dekking bij welke motor?

Unigarant MotorverzekeringDekking
Motoren jonger dan 4 jaar

Heb je een (vrij) nieuwe motor, dan kan het verstandig zijn om deze Allrisk te verzekeren. Bij schade aan je eigen motor krijg je in veel gevallen een vergoeding. Bij de meeste verzekeraars is bij een Allrisk dekking ook een nieuwwaarderegeling. Zo kun je bij total-loss er zeker van zijn dat je een vervangende (nieuwe) motor kunt kopen.

Motoren van 3 tot 4 jaar oud

Veel motorrijders met een motor van 3 of 4 jaar oud kiezen in de praktijk voor een WA+ of WA beperkt casco dekking. Bij deze motoren wordt bij een aantal verzekeraars een aantal schades aan de eigen motor gedekt.

Motoren ouder dan 8 jaar

Heb je een motor ouder dan 8 jaar? Dan kun je niet de nieuwwaarde verzekeren. Heb je een Allrisk dekking en heb je schade aan je motor dan zul je dus altijd de dagwaarde vergoed krijgen. Afhankelijk van de dagwaarde zou je dus voor een bepaalde dekking kunnen kiezen. Uiteraard helpt het om daarbij meerdere dekkingsmogelijkheden te vergelijken.

FBTO motorverzekering: aanvullende modules

Bij een FBTO kun je ook aanvullende modules afsluiten. Bij de FBTO motorverzekering kun je kiezen uit twee aanvullende modules, namelijk:

 • Ongevallen opzittenden: jij en je opzittenden zijn verzekerd bij een ongeval
 • Verkeersrechtsbijstand: geeft je juridische hulp bij ongevallen in het verkeer, bijvoorbeeld bij het verhalen van schade

2e autoregeling

Je kunt ook je 2e voertuig verzekeren bij FBTO. Met een FBTO motorverzekering kun je dus gebruikmaken van dezelfde no-claimkorting. Als je bijvoorbeeld 20 schadevrije jaren hebt opgebouwd met je auto, kom je in de hoogste positie van de bonusmalus ladder. Deze positie krijg je dus ook bij je FBTO motorverzekering! Deze regeling geldt zelfs voor je partner als jullie samenwonen.
 

Vergelijk jouw motorverzekering

Om erachter te komen wat voor jou de beste motorverzekering is, kun je jouw motorverzekering vergelijken met alle andere motorverzekeraars. Zo krijg jij de motorverzekering die het beste bij jouw persoonlijke situatie past en kun je deze direct online afsluiten.

Lees hier meer over de motorverzekering

Gratis hulp van een expert op het gebied van vergelijken

Persoonlijke hulp bij het vergelijken van al jouw vaste lasten

Jaarlijkse check of je nog goed verzekerd bent

Contractwekker, nooit meer te laat met opzeggen!

Compleet overzicht van jouw verzekeringen in jouw eigen omgeving, nooit meer zoeken naar polissen!

Aanmelden