Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

FBTO motorverzekering?

Ontdek de voordelen van de FBTO motorverzekering

Vergelijk nu motorverzekeringen

 • Accessoires van je motor ook verzekerd!
 • 24/7 pechhulp!
 • Hulp nodig? Chat, bel of WhatsApp ons op 035-6857888!
Start vergelijken

Een goede motorverzekering? Kies voor FBTO

FBTO is onderdeel van Achmea, de grootste schadeverzekeraar. Je kunt direct online de FBTO motorverzekering afsluiten. Afhankelijk van je acceptatie ben je doorgaans direct verzekerd. Na of tijdens het afsluiten word je geïnformeerd over je acceptatie. Zo weet je dus vrij snel of je verzekerd de weg op kunt!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

WA

Met een WA dekking ben je verzekerd tegen de schade die je veroorzaakt aan anderen.

Bekijk de dekking

WA+

Een WA+ beperk casco dekking verzekert je ook tegen schade aan anderen. Daarnaast is je eigen motor ook verzekert tegen schade door diefstal. Heb je een aanrijding met een dier? Deze schade wordt ook vergoed met een WA+ beperkt casco dekking. Ook wanneer je schade aan je motor hebt door brand, storm, hagel en natuurgeweld dekt FBTO dit.

Bekijk de dekking

Allrisk

Met de allrisk dekking ben je nog uitgebreider verzekerd. Je bent dan verzekerd tegen alle schade aan je eigen motor en je profiteert tot drie jaar na aanschaf van je motor van de nieuwwaarderegeling.

Bekijk de dekking

FBTO motorverzekering

Bij de FBTO motorverzekering kies jij je motorverzekering precies zoals jij dat wilt. Door de verschillende dekkingen en aanvullende modules kun je verzekeren wat voor jou belangrijk is. Heb je een oudere motor of juist een nieuwe? Dan is het logisch dat je je motor anders verzekert. Wanneer je zeker wilt weten welke motorverzekering het beste bij je past helpen we je met het vergelijken van meer dan 19 verschillende motorverzekeringen. Zo kun je een motorverzekering al afsluiten vanaf €1,83 per maand!

Voordelen FBTO

Met FBTO kan je rekenen op de aanschafwaarderegeling. Ook zijn de accessoires van je motor standaard meeverzekerd. Heb je pech? Dat is balen! Gelukkig biedt FBTO 24/7 hulp.

FBTO motorverzekering: welke dekking kies je?

Net als bij alle andere motorverzekeringen kun je bij ook kiezen uit een WA, WA+ of Allrisk dekking. Om je een idee te geven hoe en waarom je een dekking kiest, hebben we hieronder de keuze van veel andere motorrijders in een overzichtje geplaatst. Zoals je ziet is deze keuze vooral gebaseerd op de leeftijd van de motor die je hebt. Daarnaast kun je in veel gevallen kiezen voor de dekkingen die we hebben weergegeven. Op deze manier kun je kiezen wat het beste bij je wensen past.

WA (motor ouder dan 8 jaar)WA + beperkt casco (motor 4 - 8 jaar oud)All Risk (motor tot 4 jaar oud)

✔ Schade aan anderen

✔ Schade aan anderen

✔ Schade aan anderen

✔ Schade door diefstal of poging tot diefstal

✔ Schade door diefstal of poging tot diefstal

✔ Aanrijding met een dier

✔ Aanrijding met een dier

✔ Brand / kortsluiting

✔ Brand / kortsluiting

✔ Dekking tegen storm, hagel en natuurgeweld mogelijk

✔ Dekking tegen storm, hagel en natuurgeweld mogelijk

✔ Schade aan eigen motor

✔ Tot 3 jaar nieuwwaarderegeling

Welke dekking bij welke motor?

Geen een motor is hetzelfde. Zo heeft de een een gloednieuwe motor. Terwijl een andere een tweedehands heeft gekocht of al een oudere motor heeft. Daarom is het belangrijk om een verzekering te vinden die bij jouw motor past. We hebben wat informatie voor je op een rijtje gezet. Ontdek hieronder welke dekking het beste bij jouw motor past.

Unigarant MotorverzekeringDekking
Motoren jonger dan 4 jaar

Heb je een (vrij) nieuwe motor, dan kan het verstandig zijn om deze Allrisk te verzekeren. Bij schade aan je eigen motor krijg je in veel gevallen een vergoeding. Bij de meeste verzekeraars is bij een Allrisk dekking ook een nieuwwaarderegeling. Zo kun je bij total-loss er zeker van zijn dat je een vervangende (nieuwe) motor kunt kopen.

Motoren van 3 tot 4 jaar oud

Veel motorrijders met een motor van 3 of 4 jaar oud kiezen in de praktijk voor een WA+ of WA beperkt casco dekking. Bij deze motoren wordt bij een aantal verzekeraars een aantal schades aan de eigen motor gedekt.

Motoren ouder dan 8 jaar

Heb je een motor ouder dan 8 jaar? Dan kun je niet de nieuwwaarde verzekeren. Heb je een Allrisk dekking en heb je schade aan je motor dan zul je dus altijd de dagwaarde vergoed krijgen. Afhankelijk van de dagwaarde zou je dus voor een bepaalde dekking kunnen kiezen. Uiteraard helpt het om daarbij meerdere dekkingsmogelijkheden te vergelijken.

FBTO motorverzekering: aanvullende modules

Ook bij deze motorverzekering kun je aanvullende modules afsluiten. Bij de FBTO motorverzekering kun je kiezen uit twee aanvullende modules, namelijk:

Ongevallen opzittenden

Hierbij zijn jij en je opzittenden verzekerd bij een ongeval. Zo wordt er een bedrag uitgekeerd bij blijvende invaliditeit of overlijden.

Verkeersrechtsbijstand

Soms is het lastig om schade te verhalen bij de tegenpartij als het onduidelijk is wie er schuld had bij een ongeluk. Met deze dekking krijg je juridische hulp van een advocaat die jou helpt om schade te verhalen.

2e autoregeling

Met een FBTO motorverzekering kun je gebruikmaken van dezelfde no-claimkorting als je een tweede voertuig verzekert. Bijvoorbeeld als je twintig schadevrije jaren hebt opgebouwd met je auto. In dat geval kom je in de hoogste positie van de bonusmalus ladder. Deze positie krijg je dus ook bij je FBTO motorverzekering! De regel geldt zelfs voor je partner als jullie samenwonen. Dit kan je een hoop geld besparen!

Vergelijk jouw motorverzekering

Om erachter te komen wat voor jou de beste motorverzekering is, kun je jouw motorverzekering vergelijken met alle andere motorverzekeraars. Zo krijg jij de motorverzekering die het beste bij jouw persoonlijke situatie past en kun je deze direct online afsluiten. Heb je hulp nodig? Twijfel niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag!

Veelgestelde vragen over de motorverzekering van FBTO

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Jamie

Beantwoord door: Vincent Schokker op 24/07/2021

Jij kiest. FBTO. Dat is wat FBTO wil benadrukken. Zo kan je ook bij de motorverzekering kiezen hoe jij je wil verzekeren. Je kiest uiteraard zelf je dekking, maar ook welke eventuele aanvullende modules je erbij wilt afsluiten. Zo kies jij de motorverzekering die helemaal bij jou past. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Björn

Beantwoord door: Vincent Schokker op 01/08/2021

FBTO heeft twee aanvullende modules. De 'ongevallen opzittenden' module en de 'verkeersrechtsbijstand' module. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Mike

Beantwoord door: Vincent Schokker op 30/07/2021

Dit is voor iedere motor anders. Om de beste motorverzekering voor jouw motor te vinden, raden we je aan om motorverzekeringen met elkaar te vergelijken. Dat kan bij ons! Op basis van het kenteken van je motor, je adres, het aantal schadevrije jaren en de hoeveelheid kilometers die je per jaar rijdt, vergelijken we meer dan 11 motorverzekeringen. Zo vind je de verzekering die het beste bij jouw motor past! Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk met 10 andere motorverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Motorverzekering op maat

Kies jouw motorverzekering!

Ontdek direct welke motorverzekering het beste bij jou past.

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Huidige motorverzekering opzeggen?
  Wij kijken graag met jou naar een nieuwe motorverzekering! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Motorverzekering nodig?
  Ben je op zoek naar de juiste motorverzekering? We helpen je graag met het afsluiten van jouw motorverzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.