FBTO motorverzekering

Jij kiest. FBTO

FBTO motorverzekering
   • Aanschafwaarderegeling
   •  Accessoires meeverzekerd
   •  24/7 hulp van de FBTO motorverzekering

  Bekijk dekkingen

FBTO motorverzekering

Je kunt direct de FBTO motorverzekering (onderdeel van Achmea, de grootste schadeverzekeraar), online afsluiten. Afhankelijk van je acceptatie ben je doorgaans direct verzekerd. Na of tijdens het afsluiten wordt je geïnformeerd over je acceptatie. Zo weet je dus vrij snel of je verzekerd de weg op kunt!
Bij de FBTO motorverzekering kies jij je motorverzekering precies zoals jij dat wilt. Met verschillende dekkingen en aanvullende modules kun je verzekeren wat voor jou belangrijk is. Heb je een oudere motor of juist een nieuwe? Dan is het logisch dat je je motor anders verzekerd. Wil je zeker weten of welke motorverzekering het beste bij je past? Dan helpen wij je met het vergelijken van meer dan 19 verschillende motorverzekeringen. Je kunt al een motorverzekering afsluiten vanaf €1,83 per maand!

FBTO motorverzekering: – welke dekking kies je?

Net als bij alle andere motorverzekeringen kun je bij ook kiezen uit een WA, WA+ of Allrisk dekking. Om je een idee te geven hoe en waarom je een dekking kiest, hebben we hieronder de keuze van veel andere motorrijders in een overzichtje geplaatst. Je ziet dat de keuze vooral is gebaseerd op de leeftijd van de motor die je hebt. Je kunt daarnaast in veel gevallen kiezen voor de dekkingen die we hebben weergegeven. Zo kun je kiezen wat het beste bij je wensen past.

WA (motor ouder dan 8 jaar)WA + beperkt casco (motor 3 - 4 jaar oud)All Risk (motor tot 4 jaar oud)

✔ Schade aan anderen

✔ Schade aan anderen

✔ Schade aan anderen

✔ Schade door diefstal of poging tot diefstal

✔ Schade door diefstal of poging tot diefstal

✔ Aanrijding met een dier

✔ Aanrijding met een dier

✔ Brand / kortsluiting

✔ Brand / kortsluiting

✔ Dekking tegen storm, hagel en natuurgeweld mogelijk

✔ Dekking tegen storm, hagel en natuurgeweld mogelijk

✔ Schade aan eigen motor

✔ Tot 3 jaar nieuwwaarderegeling

Welke dekking bij welke motor?

Unigarant MotorverzekeringDekking
Motoren jonger dan 4 jaar

Heb je een (vrij) nieuwe motor, dan kan het verstandig zijn om deze Allrisk te verzekeren. Bij schade aan je eigen motor krijg je in veel gevallen een vergoeding. Bij de meeste verzekeraars is bij een Allrisk dekking ook een nieuwwaarderegeling. Zo kun je bij total-loss er zeker van zijn dat je een vervangende (nieuwe) motor kunt kopen.

Motoren van 3 tot 4 jaar oud

Veel motorrijders met een motor van 3 of 4 jaar oud kiezen in de praktijk voor een WA+ of WA beperkt casco dekking. Bij deze motoren wordt bij een aantal verzekeraars een aantal schades aan de eigen motor gedekt.

Motoren ouder dan 8 jaar

Heb je een motor ouder dan 8 jaar? Dan kun je niet de nieuwwaarde verzekeren. Heb je een Allrisk dekking en heb je schade aan je motor dan zul je dus altijd de dagwaarde vergoed krijgen. Afhankelijk van de dagwaarde zou je dus voor een bepaalde dekking kunnen kiezen. Uiteraard helpt het om daarbij meerdere dekkingsmogelijkheden te vergelijken.

FBTO motorverzekering: aanvullende modules

Bij deze motorverzekering kun je ook aanvullende modules afsluiten. Bij de FBTO motorverzekering kun je kiezen uit twee aanvullende modules, namelijk:

 • Ongevallen opzittenden: jij en je opzittenden zijn verzekerd bij een ongeval, zo wordt er een bedrag uitgekeerd bij blijvende invaliditeit of overlijden
 • Verkeersrechtsbijstand: soms is het lastig om schade te verhalen bij de tegenpartij als het onduidelijk is wie er schuld had bij een ongeluk. Met deze dekking krijg je juridische hulp van een advocaat die jou helpt om schade te verhalen

2e autoregeling

Met een FBTO motorverzekering kun je gebruikmaken van dezelfde no-claimkorting als je een tweede voertuig verzekert. Als je bijvoorbeeld 20 schadevrije jaren hebt opgebouwd met je auto, kom je in de hoogste positie van de bonusmalus ladder. Deze positie krijg je dus ook bij je FBTO motorverzekering! Deze regeling geldt zelfs voor je partner als jullie samenwonen. Deze regeling kan je een hoop geld besparen!
 

Vergelijk jouw motorverzekering

Om erachter te komen wat voor jou de beste motorverzekering is, kun je jouw motorverzekering vergelijken met alle andere motorverzekeraars. Zo krijg jij de motorverzekering die het beste bij jouw persoonlijke situatie past en kun je deze direct online afsluiten.

Lees hier meer over de motorverzekering

Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier