Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Vergelijken autoverzekeringen

Heb je een gloednieuwe auto? dan wil je deze natuurlijk zo goed mogelijk laten verzekeren. Zorg ervoor dat hoge kosten worden vergoed door je verzekering. Vergelijk verschillende verzekeraars en kies de beste verzekering voor jouw auto.

Verschil bij autoverzekeringen

Over het algemeen bieden verzekeraars drie verschillende autoverzekeringen aan: WA, WA+ (beperkt casco) en Allrisk (volledig casco). De WA autoverzekering is de basisverzekering. Het is wettelijk verplicht om op zijn minst een WA verzekering af te sluiten.

Met de WA verzekering ben je enkel verzekerd tegen de schade die je bij andere veroorzaakt. Deze verzekering is verplicht omdat de toegebrachte kosten hoog kunnen oplopen. Om jou als burger te beschermen, is deze verzekering verplicht gesteld. Door deze verzekering zullen de kosten voor jou minder hoog uitvallen.

Wil je daarnaast ook vergoed zijn tegen ruitschade en tegen schade door brand, diefstal, storm of door een aanrijding met een dier? dan moet je de WA+ verzekering afsluiten.

De Allrisk verzekering vergoed ook schade aan je eigen auto door een botsing, slippen, te water raken en vandalisme. Met deze verzekering ben je, in tegenstelling tot de andere verzekeringen, ook vergoed tegen schade door je eigen toedoen.

Lagere premie

Er is een manier om je maandelijkse premie te verlagen. Dit doe je door schadevrije jaren op te bouwen. Per jaar dat je geen schade rijdt, stijg je een plek op de bonus/malus ladder. Per gestegen plek daalt het bedrag dat je maandelijks moet betalen. Maar dit principe werkt ook andersom. Veroorzaak jij een ongeluk, dan daal je meerdere plekken op de ladder. Het kan dus ook voorkomen dat je in de min staat. Maar zolang je geen schade rijdt, daalt je maandelijkse premie.

Overstappen

Ben je van mening dat je huidige autoverzekering niet bij jou past of simpelweg te duur is? dan kun je ook overstappen van verzekeraar. Het is dan wel belangrijk dat je huidige verzekering al langer dan twaalf maanden duurt. Na twaalf maanden kun je jouw autoverzekering namelijk opzeggen. Het aantal schadevrije jaren kun je ook gemakkelijk meenemen.

Direct vergelijken autoverzekeringen

Ben je dus op zoek naar een autoverzekering? Dan kun je wel twintig verschillende verzekeraars vergelijken op Vergelijkdirect.com! Kies de beste autoverzekering voor jouw auto!

Lees hier meer over de autoverzekering