Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Oldtimer verzekering afsluiten?

Dat gaat tegenwoordig makkelijk online.

Vergelijk nu autoverzekeringen

 • Vergelijk meer dan 9 autoverzekeringen
 • Op werkdagen binnen een uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (WA, WA+ of Allrisk)
Start vergelijken

Oldtimer verzekeren

Veel oldtimer liefhebbers die over een oldtimer beschikken, kiezen er voor om een oldtimer autoverzekering af te sluiten. Dit is erg verstandig aangezien het natuurlijk enorm zonde zou zijn als er schade aan deze prachtige auto’s ontstaat. Iedere auto loopt het risico om schade op te lopen, de oldtimers dus ook.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Verzekeraars oldtimer

Er is een aantal verzekeraars die oldtimerverzekeringen aanbieden. Deze hebben we voor je op een rijtje gezet. De ANWB, Interpolis en Univé verzekeren bijvoorbeeld oldtimers.

Bekijk meer

Dekkingen oldtimer

Voor een oldtimer kan je kiezen voor een verplichte WA verzekering. Maar je kan ook kiezen voor een allriskverzekering. Sommige verzekeraars bieden ook een WA+ oldtimerverzekering aan.

Bekijk meer

Beste oldtimerverzekering

Wat de beste oldtimerverzekering is, verschilt per persoon. Dit is namelijk afhankelijk van welke dekking jij wilt kiezen. Soms kan je er ook nog een aanvullende dekking bij afsluiten. Door jouw wensen en eisen van een oldtimerverzekering in onze vergelijker in te vullen, ontdek je welke verzekeraar het beste én voordeligste is voor jou.

Bekijk meer

Oldtimer verzekeren

 • Jouw verzekering op maat
 • Vergelijk de goedkoopste
 • Zelf je oldtimer verzekering samenstellen

Start vergelijken!

Wanneer is een auto een oldtimer?

Een auto komt in aanmerking voor een oldtimerverzekering als deze ouder is dan 25 jaar. Ook kan het zo zijn dat de oldtimer per jaar een maximaal aantal kilometers mag rijden. Bijvoorbeeld 7.500 kilometer per jaar. Dit geeft aan dat de oldtimer alleen voor de hobby gebruik wordt en niet voor dagelijks gebruik.

Oldtimerverzekering

Oldtimers zijn prachtige voertuigen. Sommige mensen gebruiken ze af en toe, bijvoorbeeld alleen in de zomer. Als eigenaar kan je een beetje bang zijn voor schade aan de klassieker. Iedere auto kan namelijk een ongelukje krijgen en schade oplopen. Een oldtimer dus ook. De kosten voor het repareren van een oldtimer kunnen echter enorm hoog oplopen. Daarnaast zijn sommige onderdelen voor deze klassieke auto moeilijk te verkrijgen. Door een verzekering af te sluiten, kun je zonder zorgen de weg op met de prachtige klassieker.

Oldtimer verzekering auto afsluiten

Er zijn diverse verzekeraars waar het mogelijk is om je oldtimer te laten verzekeren met eens speciale oldtimer verzekering. Zo kan dat bij:

  • Univé
  • Centraal Beheer
  • Verta
  • Diks
  • ANWB
  • Interpolis

Soorten verzekeringen

Net als bij een gewone autoverzekering kun je vaak kiezen uit verschillende soorten oldtimerverzekeringen. Zo kun je kiezen voor een gewone, en verplichte, WA oldtimerverzekering. Hierbij dekt de verzekeraar alleen de schade die jouw auto aan een ander heeft toe gebracht. Wil je beter verzekerd zijn? Dan kun je kiezen voor WA+. Dan betaalt de verzekeraar ook de schade aan je eigen auto. Dit is het geval bij schade door bijvoorbeeld diefstal of brand. Zoek je een nog betere dekking? Kies dan voor een een allrisk verzekering. Mocht er dan toch een ongelukje gebeuren? Dan betaalt de verzekeraar niet alleen de kosten voor de ander maar ook de kosten aan je eigen oldtimer. Sommige verzekeraars bieden alleen een WA of allrisk verzekering aan voor oldtimers. De meeste oldtimer liefhebbers kiezen voor allrisk.

Aanvullende verzekeringen oldtimer verzekeren

Ook voor een oldtimer kun je aanvullende dekkingen afsluiten. Zo verzeker je de auto nog beter. Iedere verzekeraar heeft zijn eigen aanvullende dekkingen. Maar één die vaak voorkomt is de verkeersrechtsbijstand. We leggen je er graag wat meer over uit:

Verkeersrechtsbijstand

Deze dekking geeft je juridische hulp in het verkeer. Ontstaat er een verkeersruzie waarbij jij betrokken bent? Wil je bijvoorbeeld schade aan jouw oldtimer verhalen op de ander? Dan helpt deze dekking je verder. Je hoeft dan geen dure advocaatkosten te betalen bijvoorbeeld.

Goedkoopste oldtimerverzekering

Wil je een oldtimer verzekering berekenen? Dan helpen we je daar graag bij. Er zijn meerdere verzekeraars die oldtimers verzekeren. Iedere verzekeraar heeft haar eigen voorwaarden, premies en dekkingen. Daarom raden we je aan om verzekeringen met elkaar te vergelijken. Dat kan met onze vergelijker. Vul snel en makkelijk jouw wensen in. Dan tonen wij jou de verzekeringen die bij jou passen. Lees zelf nog even goed de polisvoorwaarden door voordat je een verzekeraar kiest. Dan weet je wanneer je recht hebt op een vergoeding. Daarna kun je online jouw verzekering afsluiten. Kom je er niet uit? Of heb je andere vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag!

Veelgestelde vragen over de oldtimer autoverzekering

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Marjolein

Beantwoord door: Vincent Schokker op 08/02/2022

Uiteraard vergelijk je bij Vergelijkdirect alle oldtimerverzekeringen met elkaar. Vul jouw wensen en eisen eenvoudig en snel in onze vergelijker in en binnen een paar seconden zie je welke verzekering het beste aansluit bij jouw wensen. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Mason

Beantwoord door: Vincent Schokker op 27/01/2022

Een auto wordt als oldtimer gezien wanneer deze ouder dan 25 jaar is. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Niels

Beantwoord door: Vincent Schokker op 25/01/2022

Er zijn een aantal verzekeraars die een oldtimerverzekering aanbieden. Dit zijn Univé, Centraal Beheer, Verta, Diks, ANWB en Interpolis. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 9 autoverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Autoverzekering op maat

Zelf je autoverzekering samenstellen!

Rechtsbijstand, schade opzittende, ongevallen opzittende of pechhulp naar wens toevoegen aan je autoverzekering

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude autoverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude autoverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Autoverzekering zonder rijbewijs?
  Heb je nog geen autorijbewijs maar heb je wel een auto? Ook dan kunnen we je helpen met het afsluiten van je autoverzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.