Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Beste caravanverzekering

De beste caravanverzekering vind je via Vergelijkdirect.com!

De beste caravanverzekering vinden?

 • Direct een offerte op maat
 • Op werkdagen binnen 1 uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk
Start vergelijken

Beste caravanverzekering

Ben jij op zoek naar de beste caravanverzekering? Wij kunnen een grote rol spelen in je keuze! Bij vergelijkdirect vergelijken we meerdere verzekeraars zodat jij de beste caravanverzekering kan vinden voor jou!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Caravanverzekering met diefstaldekking

Diefstal is vaak een standaard dekking in de meeste caravanverzekeringen. Is je caravan gestolen dan krijg je vaak de schade op dezelfde manier vergoed als bij normale schade. De hoogte van het uit te keren bedrag verschilt wel per verzekeraar. Ga je je (nieuwe) caravan verzekeren, let dan goed op de hoogte van het bedrag wat je uitgekeerd krijgt bij diefstal. Wil je advies van onze experts op het gebied van diefstaldekking? Neem dan gerust contact met ons op.

Bekijk aanvullende dekkingen

Caravan verzekeren tegen schade en hagelschade

Is hagelschade niet gewoon schade? Helaas niet! Schade ontstaan door hagel dien je apart mee te verzekeren bij het afsluiten van een caravanverzekering. Heb je een hagelbestendig dak? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om alleen overige schades te verzekeren. De meeste verzekeraars bieden standaard een casco caravanverzekering aan. In dit geval is je caravan verzekerd tegen de dagwaarde. Op het moment dat de betreffende vouwwagen total loss wordt verklaard, dan ontvang je de geschatte waarde op het moment van het ontstaan van de schade. Dit bedrag zal altijd lager zijn dan de nieuwwaarde van je caravan.

Bekijk aanvullende dekkingen

Allrisk caravan verzekeren

Als je een nieuwe, of een zo goed als nieuwe caravan wilt verzekeren, dan is het wellicht verstandig om een allrisk caravanverzekering af te sluiten. Een allrisk caravan verzekering dekt de nieuwwaarde van je caravan. Deze vorm van caravan verzekeren is duurder dan een standaard caravanverzekering. Als je dus bijvoorbeeld een ongeluk krijgt en je caravan wordt total loss verklaard, dan keert je verzekeraar een bedrag uit waarmee je een gelijkwaardige nieuwe caravan kunt kopen. Na 3 of 5 jaar verloopt deze nieuwwaarde regeling. Is je caravan ouder dan 3 of 5 jaar? Check dan de voorwaarden van de verzekeraars! Uiteraard weten wij precies bij welke verzekeraar je een goede nieuwwaarderegeling kunt meeverzekeren.

Bekijk aanvullende dekkingen

Waarom gaan voor de beste caravanverzekering?

Je caravan is alleen verzekerd als hij gekoppeld is aan je auto. Is dit niet het geval, dan is het slim om je caravan wel te verzekeren. Als je dit doet en je maakt schade, weet je wel zeker dat de reparatiekosten worden vergoed. Er zijn veel verschillende soorten verzekeringspakketten, elke verzekeraar biedt ook meerdere pakketten aan! Het is dus slim om een vergelijking op te stellen en op deze manier de beste caravanverzekering te vinden!

De beste caravanverzekering, waar ben ik dan voor verzekerd?

Bij een basis dekking ben je voor een hoop verschillende factoren verzekerd. Het gaat om de volgende factoren:

 • Diefstal
 • Ongevallen
 • Brand- waterschade
 • Vervangend verblijf
 • Reparatie
 • Nieuwwaarde dekking
 • Aanschafwaarde dekking
 • Pechhulp
 • Bliksemschade

Aanvullende dekkingen

Ook zijn er aanvullende dekkingen, dat zijn de volgende:

 • Mover
 • Hagelschade
 • Inventaris
 • Accessoires
 • Voortent/luifel
 • Aanbouw
 • Rechtsbijstand

Vouwwagen meeverzekeren

Het is ook mogelijk om een vouwwagenverzekering te nemen. Deze verzekering is wel los af te sluiten. Maar net als een caravanverzekering is het niet verplicht. Maar om dezelfde reden als bij caravans is het wel handig om je vouwwagen te verzekeren. Anders ben je al je geld kwijt op het moment dat deze gestolen wordt. je kan hier meer lezen over het verzekeren van een vouwwagen.

Eigen risico

Ook heb je een eigen risico op je caravanverzekering. Vaak ligt dat bedrag tussen de 0 en 150 euro. Daarnaast betaal je een bedrag van 75 euro aan eigen risico bij hagelschade. Maar hoe hoger je eigen risico, hoe lager je maandelijkse premie!

Kortom, het is moeilijk om de beste caravanverzekering aan te wijzen. We hopen dat je nu meer weet over caravanverzekeringen. Hopelijk kan jij hem vinden via onze vergelijker!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 9 caravanverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Caravan verzekeren op maat

Zelf je caravanverzekering samenstellen!

Breid je caravanverzekering uit met schade- en diefstaldekking voor je accessoires

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude caravanverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude caravanverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888. Uiteraard helpen we je ook met het afsluiten van een nieuwe caravanverzekering!
 • Extra korting caravanverzekering?
  Combineer je caravanverzekering met andere verzekeringen en profiteer van pakketkorting! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.

Veel gestelde vragen over de caravanverzekering aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: D. Balk

Beantwoord door: Bart Houtman op 31/05/2019

De beste caravanverzekering is voor iedereen anders! Dit omdat iedereen een andere caravan, situatie en wensen heeft. Voor de een is goedkope verzekering de beste, en voor de ander is een verzekering met een complete dekking de beste optie! Als je een offerte op maat wilt, kun je contact met ons opnemen via de chat, Whatsapp of telefonisch via 035-6857888!