Unigarant caravanverzekering

Vindt een Unigarant caravanverzekering via Vergelijkdirect.com

Unigarant caravanverzekering?

 • Direct een offerte op maat
 • Op werkdagen binnen 1 uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk
Start vergelijken

Unigarant caravanverzekering

De Unigarant caravanverzekering is er voor je, wat je ook doet. Blijf je in Nederland of ga je naar het buitenland? Zij dekken je! Unigarant verzekerd je tegen schade en diefstal aan je caravan. Dit kun je doen met een basisdekking en daarbij kun je ook nog aanvullende dekkingen afsluiten. Unigarant is een 100% dochteronderneming van de ANWB. Waarschijnlijk ken je de ANWB vanwege de wegenwachtservice wel. Unigarant werkt samen met ANWB als het gaat om de caravanverzekering. Via de ANWB alarmcentrale krijg je 24/7 hulp bij pech en noodgevallen wanneer dit nodig is. Dit zit standaard inbegrepen bij de caravanverzekering Unigarant.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Caravanverzekering met diefstaldekking

Diefstal is vaak een standaard dekking in de meeste caravanverzekeringen. Is je caravan gestolen dan krijg je vaak de schade op dezelfde manier vergoed als bij normale schade. De hoogte van het uit te keren bedrag verschilt wel per verzekeraar. Ga je je (nieuwe) caravan verzekeren, let dan goed op de hoogte van het bedrag wat je uitgekeerd krijgt bij diefstal. Wil je advies van onze experts op het gebied van diefstaldekking? Neem dan gerust contact met ons op.

Bekijk aanvullende dekkingen

Caravan verzekeren tegen schade en hagelschade

Is hagelschade niet gewoon schade? Helaas niet! Schade ontstaan door hagel dien je apart mee te verzekeren bij het afsluiten van een caravanverzekering. Heb je een hagelbestendig dak? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om alleen overige schades te verzekeren. De meeste verzekeraars bieden standaard een casco caravanverzekering aan. In dit geval is je caravan verzekerd tegen de dagwaarde. Op het moment dat de betreffende vouwwagen total loss wordt verklaard, dan ontvang je de geschatte waarde op het moment van het ontstaan van de schade. Dit bedrag zal altijd lager zijn dan de nieuwwaarde van je caravan.

Bekijk aanvullende dekkingen

Allrisk caravan verzekeren

Als je een nieuwe, of een zo goed als nieuwe caravan wilt verzekeren, dan is het wellicht verstandig om een allrisk caravanverzekering af te sluiten. Een allrisk caravan verzekering dekt de nieuwwaarde van je caravan. Deze vorm van caravan verzekeren is duurder dan een standaard caravanverzekering. Als je dus bijvoorbeeld een ongeluk krijgt en je caravan wordt total loss verklaard, dan keert je verzekeraar een bedrag uit waarmee je een gelijkwaardige nieuwe caravan kunt kopen. Na 3 of 5 jaar verloopt deze nieuwwaarde regeling. Is je caravan ouder dan 3 of 5 jaar? Check dan de voorwaarden van de verzekeraars! Uiteraard weten wij precies bij welke verzekeraar je een goede nieuwwaarderegeling kunt meeverzekeren.

Bekijk aanvullende dekkingen

De caravanverzekering Unigarant

Bij de Unigarant caravanverzekering is het mogelijk om een basisdekking af te sluiten en deze vervolgens uit te breiden met extra aanvullende dekkingen. Hiermee kun je de caravanverzekering Unigarant dus bijna helemaal op maat maken waardoor deze aan jouw wensen voldoet. De Unigarant caravanverzekering biedt verschillende voordelen, waarmee het een aantrekkelijke caravanverzekering is:

 • De verzekering kan voor zowel nieuwe als tweedehands caravans worden afgesloten
 • Je krijgt een gratis vervangende caravan na een ongeval
 • Je krijgt korting als je caravan een hagelbestendig dak heeft
 • Wanneer je naar een reparateur gaat die door Unigarant is geselecteerd, dan krijg je 75,- euro korting op je eigen risico

Bij de Unigarant caravanverzekering is er een standaard eigen risico van 75,- euro. Deze kun je zelf verhogen naar 150,- of 300,- euro per schade. Hierdoor betaal je minder premie, maar heb je wel een hoger eigen risico. Je hebt dus deels zelf invloed op de maandelijkse premie! Ook is het bij de caravanverzekering Unigarant mogelijk je aan- en bijbouw mee te verzekeren. Hiervan moet je alleen wel zelf de waarde apart doorgeven tijdens de aanvraag van de verzekering.

De basisdekking van Unigarant caravanverzekering

OptieDekking
DiefstalWordt de caravan in Nederland gestolen, of wordt hij tijdens je vakantie gestolen. Dan zal Unigarant ervoor zorgen dat je een vervangende caravan krijgt of er wordt een vervangende accommodatie geregeld op locatie.
Brand, waterschadeEen ongeluk zit in een klein hoekje, net als een eventuele zware storm waarbij waterschade ontstaat. Unigarant zorgt ervoor dat wanneer jou dit overkomt, alle schade gedekt wordt en je je vakantie gewoon kunt voortzetten.
OngevalMocht de caravan door een ongeval niet meer te gebruiken zijn, of niet meer zelfstandig kunnen rijden. Dan neemt de ANWB alarmcentrale de pechhulpverlening over.
Vervangend verblijfValt je vakantie in duigen doordat je caravan vlak voor of tijdens de vakantie wordt gestolen of total loss raakt? Dan zorgt Unigarant voor een vervangende caravan of vervangend vakantieverblijf ter plaatse
RepatriëringMocht de caravan in Nederland of in het buitenland niet meer zelfstandig te vervoeren zijn, dan zorgt Unigarant ervoor dat de caravan terug naar Nederland komt en naar de garage wordt gebracht
AanschafwaardeIs de caravan als tweedehands aangeschaft, dan zal Unigarant de aanschafwaarde vergoeden. Hiermee is het voor jou mogelijk een zelfde soort caravan terug te kopen
NieuwwaardeIs de caravan nieuw gekocht, dan vergoed Unigarant de nieuwwaarde, zodat je dezelfde caravan weer kunt terugkopen

Aanvullende dekkingen

OptieDekking
Hagel en stormschadeBij deze dekking krijg je de kosten vergoedt bij hagel- en stormschade. Wanneer je een hagelbestendig dak hebt krijg je 70% korting op je premie voor deze dekking. In het geval dat je geen hagelbestendig dak hebt wordt er een extra eigen risico van 75,- euro gerekend
InventarisBij deze dekking verzeker je al je spullen in je caravan die door de fabrikant zijn meegeleverd. Deze zijn verzekerd bij schade en diefstal. Bij iedere schade heb je een eigen risico van 75,- euro.
RechtsbijstandHet is mogelijk dat er (mede) door jouw schuld een ongeval is gebeurd waardoor er schade is ontstaan. Omdat dit tijdens je vakantie ook buiten Nederland kan gebeuren, is het handig om juridische hulpverlening te krijgen mocht dit nodig zijn. Unigarant biedt hier een extra aanvullende dekking voor aan

Vergelijk jouw Unigarant caravanverzekering

Naast de Unigarant caravanverzekering zijn er natuurlijk nog veel meer aanbieders van caravanverzekeringen. Alle aanbieders hebben hun eigen voor- en nadelen, eigen premies en eigen dekkingen. Voor een volledig overzicht van de caravanverzekeringen is het handig voor jou om deze te vergelijken. Krijg een compleet overzicht van de mogelijkheden, zoek de beste voor jouw situatie en sluit binnen 5 minuten je caravanverzekering af. Met een gerust gevoel op vakantie!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 9 caravanverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Caravan verzekeren op maat

Zelf je caravanverzekering samenstellen!

Breid je caravanverzekering uit met schade- en diefstaldekking voor je accessoires

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude caravanverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude caravanverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888. Uiteraard helpen we je ook met het afsluiten van een nieuwe caravanverzekering!
 • Extra korting caravanverzekering?
  Combineer je caravanverzekering met andere verzekeringen en profiteer van pakketkorting! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.

Veel gestelde vragen over de caravanverzekering aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: J. Maas

Beantwoord door: Bart Houtman op 03/06/2019

De voordelen van een Unigarant caravanverzekering staan bovenaan de pagina! Maar elke verzekeraar heeft zijn voor- en nadelen. Mocht je willen weten wat de beste optie is voor jou, raden we je aan een vergelijking op te stellen! Als je een offerte op maat wilt, kun je contact met ons opnemen via de chat, Whatsapp of telefonisch via 035-6857888!

Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier