Unigarant caravanverzekering

De Unigarant caravanverzekering is er voor je, wat je ook doet. Blijf je in Nederland of ga je naar het buitenland? Zij dekken je! Unigarant verzekerd je tegen schade en diefstal aan je caravan. Dit kun je doen met een basisdekking en daarbij kun je ook nog aanvullende dekkingen afsluiten.

De basisdekking van Unigarant caravanverzekering

De Unigarant caravanverzekering is er voor; (sta)caravans, vouwwagens, aanhangwagens en trailers. Bij de basisverzekering is je caravan of vouwwagen verzekerd bij:

 • Diefstal
 • Schade door brand of een overstroming
 • Een ongeval

Bij het afsluiten van een verzekering voor je nieuwe caravan ben je verzekerd op basis van je nieuwwaarde. Bij een tweedehands caravan ben je verzekerd op basis van je aanschafwaarde.

Aanvullende dekkingen

Naast de basisdekking kun je ook nog eventuele aanvullende dekkingen afsluiten, namelijk:

 • Hagel- en stormschade
  Bij deze dekking krijg je de kosten vergoedt bij hagel- en stormschade. Wanneer je een hagelbestendig dak hebt krijg je 70% korting op je premie voor deze dekking. In het geval dat je geen hagelbestendig dak hebt wordt er een extra eigen risico van 75,- euro gerekend.
 • Rechtsbijstand
  Deze dekking biedt je hulp als je een jurist nodig hebt, zowel in Nederland als in het buitenland.
 • Inventaris
  Bij deze dekking verzeker je al je spullen in je caravan die door de fabrikant zijn meegeleverd. Deze zijn verzekerd bij schade en diefstal. Bij iedere schade heb je een eigen risico van 75,- euro.

Bij de Unigarant caravanverzekering is je aan- en bijbouw meeverzekerd, hiervan moet je alleen wel zelf de waarde apart doorgeven tijdens de aanvraag van de verzekering.

Het eigen risico

Bij de Unigarant caravanverzekering is er een standaard eigen risico van 75,- euro. Deze kun je zelf verhogen naar 150,- of 300,- euro per schade. Hierdoor betaal je minder premie, maar heb je wel een hoger eigen risico.

Voordelen van een Unigarant caravanverzekering

De Unigarant caravanverzekering biedt verschillende voordelen:

 • De verzekering kan voor zowel nieuwe als tweedehands caravans worden afgesloten
 • Je krijgt een gratis vervangende caravan na een ongeval
 • Je krijgt korting als je caravan een hagelbestendig dak heeft
 • Wanneer je naar een reparateur gaat die door Unigarant is geselecteerd, dan krijg je 75,- euro korting op je eigen risico.

Vergelijk jouw Unigarant caravanverzekering

Om erachter te komen wat voor jou de beste caravanverzekering is, kun je jouw caravanverzekering vergelijken met alle andere caravanverzekeraars. Zo krijg jij de caravanverzekering die het beste bij jouw persoonlijke situatie past.