Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Unigarant caravanverzekering

Vindt een Unigarant caravanverzekering via Vergelijkdirect.com

Unigarant caravanverzekering?

 • Direct een offerte op maat
 • Op werkdagen binnen 1 uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk
Start vergelijken

Unigarant caravanverzekering

De Unigarant caravanverzekering is er voor je, wat je ook doet. Blijf je in Nederland of ga je naar het buitenland? Zij dekken je! Unigarant verzekert je tegen schade en diefstal aan je caravan. Dit kun je doen met een basisdekking en daarbij kun je ook nog aanvullende dekkingen afsluiten. Unigarant is een 100% dochteronderneming van de ANWB. Waarschijnlijk ken je de ANWB wel vanwege de wegenwachtservice. Unigarant werkt samen met ANWB als het gaat om de caravanverzekering. Via de ANWB alarmcentrale krijg je 24/7 hulp bij pech en noodgevallen wanneer dit nodig is. Dit zit standaard inbegrepen bij de caravanverzekering Unigarant.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Caravanverzekering met diefstaldekking

Diefstal is vaak een standaard dekking in de meeste caravanverzekeringen. Is je caravan gestolen dan krijg je vaak de schade op dezelfde manier vergoed als bij normale schade. De hoogte van het uit te keren bedrag verschilt wel per verzekeraar. Ga je je (nieuwe) caravan verzekeren, let dan goed op de hoogte van het bedrag wat je uitgekeerd krijgt bij diefstal. Wil je advies van onze experts op het gebied van diefstaldekking? Neem dan gerust contact met ons op.

Bekijk aanvullende dekkingen

Caravan verzekeren tegen schade en hagelschade

Is hagelschade niet gewoon schade? Helaas niet! Schade ontstaan door hagel dien je apart mee te verzekeren bij het afsluiten van een caravanverzekering. Heb je een hagelbestendig dak? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om alleen overige schades te verzekeren. De meeste verzekeraars bieden standaard een casco caravanverzekering aan. In dit geval is je caravan verzekerd tegen de dagwaarde. Op het moment dat de betreffende vouwwagen total loss wordt verklaard, dan ontvang je de geschatte waarde op het moment van het ontstaan van de schade. Dit bedrag zal altijd lager zijn dan de nieuwwaarde van je caravan.

Bekijk aanvullende dekkingen

Allrisk caravan verzekeren

Als je een nieuwe, of een zo goed als nieuwe caravan wilt verzekeren, dan is het wellicht verstandig om een allrisk caravanverzekering af te sluiten. Een allrisk caravan verzekering dekt de nieuwwaarde van je caravan. Deze vorm van caravan verzekeren is duurder dan een standaard caravanverzekering. Als je dus bijvoorbeeld een ongeluk krijgt en je caravan wordt total loss verklaard, dan keert je verzekeraar een bedrag uit waarmee je een gelijkwaardige nieuwe caravan kunt kopen. Na 3 of 5 jaar verloopt deze nieuwwaarde regeling. Is je caravan ouder dan 3 of 5 jaar? Check dan de voorwaarden van de verzekeraars! Uiteraard weten wij precies bij welke verzekeraar je een goede nieuwwaarderegeling kunt meeverzekeren.

Bekijk aanvullende dekkingen

De Unigarant caravanverzekering

Bij de Unigarant caravanverzekering kan je een basisdekking uitbreiden met aanvullende dekkingen. Hiermee kun je de caravanverzekering dus op maat maken. Zo voldoet de verzekering aan jouw wensen. Het is een aantrekkelijke caravanverzekering omdat:

 • De verzekering voor zowel nieuwe als tweedehands caravans kan worden afgesloten
 • Je een gratis vervangende caravan krijgt na een ongeval
 • Je korting krijgt als je caravan een hagelbestendig dak heeft
 • Als je naar een reparateur gaat die door Unigarant is geselecteerd je €75,- korting krijgt op je eigen risico

Unigarant heeft een standaard eigen risico van €75,-. Deze kun je zelf verhogen naar €150,- of €300,-. Met een hoger eigen risico betaal je minder premie. Je hebt dus deels invloed op je premie! Ook is het bij deze verzekering mogelijk om je aanbouw mee te verzekeren. Hiervan moet je zelf de waarde doorgeven tijdens de aanvraag van de verzekering.

De basisdekking van de Unigarant caravanverzekering

Deze verzekering dekt in vele gevallen de schade aan je caravan.

Diefstal

Wordt de caravan in Nederland of tijdens je vakantie gestolen? Dan zal Unigarant zorgen dat je een vervangende caravan krijgt. Of er wordt een vervangende accommodatie geregeld op je locatie.

Brand en waterschade

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Net als waterschade na een storm. Unigarant dekt alle schade als dit je overkomt. Zo kun je gewoon op vakantie blijven.

Ongeval

Mocht de caravan door een ongeval niet meer te gebruiken zijn. Dan neemt de ANWB alarmcentrale de pechhulpverlening over.

Vervangend verblijf

Wordt je caravan vlak voor of tijdens de vakantie gestolen? Of is je caravan total loss? Dan zorgt deze verzekeraar voor een vervangende caravan. Ook kan ze ter plaatse een vervangend vakantieverblijf regelen.

Repatriëring

Is je caravan niet meer te vervoeren? Dan zorgt Unigarant ervoor dat de caravan terug naar Nederland komt. Deze wordt dan hier naar de garage gebracht.

Aanschafwaarde

Heb je een tweedehands caravan? Dan zal Unigarant de aanschafwaarde vergoeden als je caravan total loss is. Hiermee kan je een zelfde soort caravan terug kopen.

Nieuwwaarde

Is de caravan nieuw gekocht? Dan vergoedt Unigarant de nieuwwaarde bij veel schade. Zo kun je dezelfde caravan weer terug kopen.

Aanvullende dekkingen caravanverzekering Unigarant

Unigarant heeft ook nog aanvullende dekkingen. Zo stel je de verzekering samen die bij jou past.

Hagel en stormschade

Bij deze dekking krijg je de kosten vergoed bij hagel- en stormschade. Heb je een hagelbestendig dak? Dan krijg je 70% korting op de premie van deze dekking. Heb je geen hagelbestendig dak? Dan is je eigen risico €75,-.

Inventaris Unigarant caravanverzekering

Met deze dekking verzeker je al je spullen in je caravan. Het gaat hierbij om de spullen die door de fabrikant zijn meegeleverd. Deze spullen zijn verzekerd bij schade en diefstal. Bij iedere schade heb je een eigen risico van €75,-.

Rechtsbijstand

Het is mogelijk dat er (mede) door jouw schuld een ongeval is gebeurd waardoor schade is ontstaan. Dit kan ook in het buitenland gebeuren. Het is dan handig om juridische hulp te krijgen als dit nodig is. Unigarant biedt hier een aanvullende dekking voor aan.

Vergelijk jouw Unigarant caravanverzekering

Naast de Unigarant caravanverzekering zijn er nog veel meer aanbieders van deze verzekering. Iedere verzekeraar heeft haar eigen voor- en nadelen. Ook zijn er verschillende premies en dekkingen. Voor een totaal overzicht van de caravanverzekeringen is het handig om te vergelijken. Zo krijg je een compleet overzicht van de mogelijkheden. Sluit binnen vijf minuten je caravanverzekering af. Met een gerust gevoel op vakantie? Vergelijk hier! Zo vind je de verzekering die helemaal bij jouw situatie past. Kom je er niet helemaal uit? Of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op. Ons team zit voor je klaar. We helpen je graag!

Veel gestelde vragen over de caravanverzekering van Unigarant

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: J. Maas

Beantwoord door: Bart Houtman op 30/07/2021

De voordelen van een Unigarant caravanverzekering staan bovenaan de pagina! Maar elke verzekeraar heeft zijn voor- en nadelen. Mocht je willen weten wat de beste optie is voor jou, raden we je aan een vergelijking op te stellen! Als je een offerte op maat wilt, kun je contact met ons opnemen via de chat, WhatsApp of telefonisch via 035-6857888!

Vraag van: Mariëlle

Beantwoord door: Vincent Schokker op 12/08/2021

Als je caravan niet meer te vervoeren is, zorgt Unigarant dat de caravan naar Nederland wordt gebracht. De caravan wordt dan in naar een Nederlandse garage gebracht. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Marnix

Beantwoord door: Vincent Schokker op 09/08/2021

Als je de aanvullende dekking 'hagel en stormschade' hebt afgesloten, krijg je de kosten van de schade vergoed. Als je een caravan hebt met een hagelbestendig dak, dan krijg je 70% korting op deze premie. Zonder hagelbestendig dak betaal je een eigen risico van €75,-. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 9 caravanverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Caravan verzekeren op maat

Zelf je caravanverzekering samenstellen!

Breid je caravanverzekering uit met schade- en diefstaldekking voor je accessoires

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude caravanverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude caravanverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888. Uiteraard helpen we je ook met het afsluiten van een nieuwe caravanverzekering!
 • Extra korting caravanverzekering?
  Combineer je caravanverzekering met andere verzekeringen en profiteer van pakketkorting! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.