Centraal beheer caravanverzekering

Een caravanverzekering moet ervoor zorgen dat je onbezorgd vakantie kunt vieren. Bij Centraal Beheer kun je een caravanverzekering naar keuze afsluiten. Als je hier je caravanverzekering afsluit, ben je drie jaar verzekerd voor de aanschafwaarde van de caravan. Dat houdt in dat Centraal Beheer tot drie jaar na aankoop van de caravan niet de dagwaarde, maar de aankoopprijs van je caravan als basis voor een schade-uitkering hanteert. De caravanverzekering bestaat uit allemaal kleine los af te sluiten dekkingen, waardoor je deze helemaal op maat en naar wens kunt samenstellen! We gaan hier dieper op in en leggen per dekking precies uit wat er verzekerd is!

Centraal Beheer vouwwagenverzekering

   •  Het hele jaar door verzekerd voor diefstal en schade
   •  Vervangend verblijf en repatriëring inbegrepen!
   •  5 jaar nieuwwaarde dekking

  Direct afsluiten

De Centraal Beheer caravanverzekering

Centraal Beheer heeft een andere vorm van caravanverzekeringen dan gebruikelijk is. Vaak zie je dat er 1 basispakket wordt aangeboden wat vervolgens is uit te breiden met 2 of 3 aanvullende dekkingen. Hierdoor heb dus ook dekkingen waar jij geen behoefte of interesse in hebt! Met de Centraal Beheer caravanverzekering is dit verleden tijd. Bij Centraal Beheer is het mogelijk om een zeer complete caravanverzekering af te sluiten door alle losse modules te kiezen, maar je kunt je ook enkel en alleen verzekeren voor bijvoorbeeld pechhulpverlening in het buitenland. De premie van deze verzekering is er daarom al vaak van €1 á €2 per maand, maar kan oplopen met alle modules tot een hoger bedrag. Ook kun je bij Centraal Beheer zelf kiezen voor een gewenst eigen risico en waar je de caravan laat repareren na een ongeval. Via beide opties kun je zelf invloed uitoefenen op de premie!

Het eigen risico van de Centraal Beheer caravanverzekering

Als je kiest voor een eigen risico, dan betaal je een deel van de schade zelf. Bij Centraal Beheer kun je zelf kiezen hoe hoog je eigen risico is. Je betaalt nooit meer dan het afgesproken maximale bedrag dat je zelf vaststelt. Dus als je een beperkt risico niet erg vindt en als je kleine schades wilt en kunt betalen, dan kun je voor een eigen risico kiezen. Hoe hoger je je eigen risico kiest, hoe goedkoper de premie wordt. Bij de Centraal Beheer caravanverzekering kun je kiezen uit een eigen risico van:

 • €0
 • €150
 • €300

De premie verschilt al gauw enkele euro’s per maand wanneer je voor een eigen risico kiest van €150 of €130!

Schade afhandeling

Helaas kan het voorkomen dat er flinke schade aan je caravan is ontstaan. Dit kan door verschillende redenen. Waarschijnlijk wil je je caravan  laten repareren. Wanneer je schade hebt aan je caravan kan je bij caravanverzekering Centraal beheer ervoor kiezen om deze te laten repareren bij een garage uit hun netwerk. Een groot voordeel hiervan is dat je dan minder hoeft te betalen voor de reparatie. Bij het afsluiten van de Centraal Beheer caravanverzekering geef je aan of je zelfstandig een schadehersteller wilt kiezen of dat je een schadehersteller kiest uit het netwerk van Centraal Beheer. De grote voordelen van een schadehersteller uit het netwerk van Centraal Beheer zijn:

 • Korting op je premie
 • 4 jaar FOCWA garantie op reparaties
 • De rekening wordt direct betaald door Centraal Beheer, u hoeft deze dus niet voor te schieten
 • Gratis PACK keuring
 • Caravan wordt uitgebreid gewassen en grondig schoongemaakt

Dekkingen

Bij de Centraal beheer caravanverzekering kun je je dekkingen zelf samenstellen. Jij bepaalt dus hoe je caravan wordt verzekerd. Je kunt jouw caravan voor de volgende dekkingen verzekeren:

Aanvullende dekkingen caravan verzekeren

DekkingInhoud
MoverVeel caravans hebben tegenwoordig een mover. Een mover kost al gauw €1500,- en dit wil je graag verzekeren. Soms valt de mover onder de dekking "accessoires" en soms wordt de mover gewoon gezien als onderdeel van de caravan en valt hij binnen de basisverzekering. Let er dus op, wanneer je je mover wilt meeverzekeren, of er een aanvullende dekking voor afgesloten moet worden!
HagelschadeOver het algemeen zit hagelschade niet in de basisverzekering, er zijn echter uitzonderingen waarbij dat wel zo is. Met de dekking hagelschade verzeker jij je caravan tegen grote schade aan het dak. Heeft jouw caravan een hagelbestendig dak? Dan krijg je vaak tot wel 70% korting op de premie!
InventarisMocht je inventaris worden gestolen, of door een brand of stormschade beschadigd raken, dan is dit verzekerd tot meestal €1500,- Wil je dit voor een hoger bedrag verzekerd hebben, dan kun je dit aangeven tijdens het afsluiten, de premie zal hierdoor wel hoger worden
AccessoiresAccessoires is een onduidelijke dekking, aangezien de meeste caravanverzekeringen het anders bedoelen. Soms wordt hier de mover bedoeld en het fietsenrek, maar hier kan ook de televisie en de losse koelkast mee bedoeld worden. Let er dus op als je een caravanverzekering gaat afsluiten wat er precies bedoelt wordt met deze dekking!
Voortent / luifelEr is niets zo vervelend als wanneer je voortent / luifel kapot gaat of zelfs helemaal weg waait in een storm. Met de dekking voortent / luifel kun je dit helaas niet voorkomen, maar wel vergoed krijgen wanneer dit gebeurd
AanbouwBij een aanbouw kunt u denken aan een schuurtje, of een schutting etc. Met de dekking aanbouw bent u gedekt tegen schades aan de aanbouwen
RechtsbijstandHet kan natuurlijk altijd gebeuren dat er een ongeluk gebeurd onderweg. Dit kan jouw schuld zijn maar ook andermans schuld. Wat als het ongeluk in Zuid Spanje is, dan is het wel zo fijn als je juridische bijstand krijgt om de schade te verhalen of om het keurig af te handelen. Met de dekking rechtsbijstand voorkom je dat je juridisch getouwtrek krijgt waar jij geen verstand van hebt!

Vergelijk verschillende verzekeringen

Naast de Centraal Beheer caravanverzekering zijn er natuurlijk nog veel meer aanbieders van caravanverzekeringen. Alle aanbieders hebben hun eigen voor- en nadelen, eigen premies en eigen dekkingen. Voor een volledig overzicht van de caravanverzekeringen is het handig voor jou om deze te vergelijken. Krijg een compleet overzicht van de mogelijkheden, zoek de beste voor jouw situatie en sluit binnen 5 minuten je caravanverzekering af. Met een gerust gevoel op vakantie!

Lees hier meer over de caravanverzekering

Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier