Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Goedkoopste caravanverzekering

De goedkoopste caravanverzekering vind je via Vergelijkdirect.com!

 • Vergelijk zelf je caravanverzekering en kies de allergoedkoopste!
 • Lage premie, beste dekking & voorwaarden!
 • Kies voor Nederland, Europa of Werelddekking!

Goedkoopste caravanverzekering

Om de goedkoopste caravanverzekering te vinden is het verstandig om een vergelijking te maken. Op deze manier kom je erachter welke verzekeraars er zijn en op welke vlakken de verzekeringen verschillen. Door in onze vergelijker de staat van je caravan en je persoonlijke voorkeuren in te vullen wordt de verzekering die het best bij jou past weergegeven voor de voordeligste premie! Ben je benieuwd naar jou premie? Maak dan nu je eigen vergelijking!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Caravanverzekering met diefstaldekking

Diefstal is vaak een standaard dekking in de meeste caravanverzekeringen. Is je caravan gestolen dan krijg je vaak de schade op dezelfde manier vergoed als bij normale schade. De hoogte van het uit te keren bedrag verschilt wel per verzekeraar. Ga je je (nieuwe) caravan verzekeren, let dan goed op de hoogte van het bedrag wat je uitgekeerd krijgt bij diefstal. Wil je advies van onze experts op het gebied van diefstaldekking? Neem dan gerust contact met ons op.

Bekijk aanvullende dekkingen

Caravan verzekeren tegen schade en hagelschade

Is hagelschade niet gewoon schade? Helaas niet! Schade ontstaan door hagel dien je apart mee te verzekeren bij het afsluiten van een caravanverzekering. Heb je een hagelbestendig dak? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om alleen overige schades te verzekeren. De meeste verzekeraars bieden standaard een casco caravanverzekering aan. In dit geval is je caravan verzekerd tegen de dagwaarde. Op het moment dat de betreffende caravan total loss wordt verklaard, dan ontvang je de geschatte waarde op het moment van het ontstaan van de schade. Dit bedrag zal altijd lager zijn dan de nieuwwaarde van je caravan.

Bekijk aanvullende dekkingen

Allrisk caravan verzekeren

Als je een nieuwe, of een zo goed als nieuwe caravan wilt verzekeren, dan is het wellicht verstandig om een allrisk caravanverzekering af te sluiten. Een allrisk caravan verzekering dekt de nieuwwaarde van je caravan. Deze vorm van caravan verzekeren is duurder dan een standaard caravanverzekering. Als je dus bijvoorbeeld een ongeluk krijgt en je caravan wordt total loss verklaard, dan keert je verzekeraar een bedrag uit waarmee je een gelijkwaardige nieuwe caravan kunt kopen. Na 3 of 5 jaar verloopt deze nieuwwaarde regeling. Is je caravan ouder dan 3 of 5 jaar? Check dan de voorwaarden van de verzekeraars! Uiteraard weten wij precies bij welke verzekeraar je een goede nieuwwaarderegeling kunt meeverzekeren.

Bekijk aanvullende dekkingen

Goedkoopste caravanverzekering, welke dekkingen vallen daaronder?

Momenteel zijn er verschillende caravanverzekeringen om af te sluiten. Zo kun je voor de goedkoopste optie gaan en kiezen voor een basis caravanverzekering. Onder de basisverzekering vallen de volgende dekkingen:

 • Diefstal
 • Ongevallen
 • Brand- of waterschade
 • Vervangend verblijf
 • Repatriëring
 • Nieuwwaarde dekking Aanschafwaarde dekking
 • Pechhulp Bliksemschade

Ben je benieuwd wat deze basis dekkingen nou precies inhouden ga dan naar de hoofdpagina caravanverzekering. Hier staan in een overzichtelijk schema alle dekkingen toegelicht.

Aanvullende dekkingen

Je kunt er ook voor kiezen om je caravan voor meer dekkingen te verzekeringen dan de dekkingen die zijn ingegrepen in de basisverzekering. Hierdoor verklein je de kans op onverwachte kosten en kun je gerust met vakantie! Hieronder staan de aanvullende dekkingen vermeld:

 • Mover
 • Hagelschade
 • Inventaris
 • Accessoires
 • Voortent/luifel
 • Aanbouw
 • Rechtsbijstand

Hier geldt ook dat de toelichting van de aanvullende dekkingen vermeld staan op de homepagina van caravanverzekering. Door deze pagina goed te bekijken kom je er snel achter welke dekkingen jij nodig hebt!

Waarom vergelijkdirect.com?

Bij Vergelijkdirect.com vergelijken wij verschillende verzekeraars om zo voor de consument een overzichtelijk beeld te scheppen van de mogelijkheden. Door een vergelijking te maken blijf je goed op de hoogte van de gemiddelde premies zijn en zul je dus nooit teveel betalen. Het is enkel een paar minuten werk en volledig gratis. Wel is het verstandig eerst goed te kijken welke dekkingen bij je passen. Jijzelf kunt als beste beoordelen welke dekkingen je caravan nodig heeft. Door hier goed naar te kijken voorkom je onnodige kosten. Je kunt ook je tweedehands caravan zonder problemen verzekeren. De premie wordt over de aankoopwaarde en niet over de nieuwwaarde berekend. Dit is dus erg gunstig in geval van een tweedehands caravan.

Als laatste is het belangrijk om te weten dat je bij verhuur van je caravan niet altijd verzekerd bent! lees deze reglementen dus goed door voordat je besluit je caravan te verhuren.

Veel gestelde vragen over de goedkoopste caravanverzekering aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: A. Fernandez

Beantwoord door: Bart Houtman op 31/05/2019

De goedkoopste caravanverzekering is voor iedereen anders! Bijna niemand heeft exact dezelfde prijs. Dit omdat iedereen een andere caravan, situatie en wensen heeft. Als je een offerte op maat wilt, kun je contact met ons opnemen via de chat, Whatsapp of telefonisch via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 9 caravanverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Caravan verzekeren op maat

Zelf je caravanverzekering samenstellen!

Breid je caravanverzekering uit met schade- en diefstaldekking voor je accessoires

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude caravanverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude caravanverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888. Uiteraard helpen we je ook met het afsluiten van een nieuwe caravanverzekering!
 • Extra korting caravanverzekering?
  Combineer je caravanverzekering met andere verzekeringen en profiteer van pakketkorting! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.