Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Benelli motor verzekeren?

Ontdek de Italiaanse motoren van Benelli & hoe je deze goed kunt verzekeren!

Vergelijk nu motorverzekeringen

 • Direct je motor verzekeren? Bel ons op 035-6857888
 • Kies de (aanvullende) dekking die bij jouw motor past!
 • In 99% van de gevallen directe acceptatie! Ook zonder rijbewijs!
Start vergelijken

Benelli

Dit Italiaanse motormerk bestaat inmiddels al meer dan 100 jaar. Sinds het merk sinds 2005 onderdeel is van Q. J. Group, heeft Benelli zich weer op de wereldwijde markt gevestigd. Naast dat Benelli motoren maakt om iedere motorliefhebber te voorzien in zijn rijplezier, werken ze in de fabriek hard aan innovatieve modellen waarbij ze het milieu niet uit het oog verliezen. We vertellen je graag meer over de geschiedenis van dit motormerk, waar ze voor staan, de verschillende modellen en hoe je een Benelli kunt verzekeren.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Innovatie Benelli

Benelli bestaat sinds 1911 en werkt al meer dan 100 jaar met geavanceerde technologieën. Het merk wil de ultieme rijervaring creëren voor alle motorliefhebbers, maar daarbij verliezen ze het milieu niet uit het oog.

Bekijk meer

Modellen en prijzen

Een Benelli motor herken je aan het opvallende design en de sportieve look. Het R&D-team werkt nauw samen met experts om samen innovatieve designs op de markt te brengen. Ze willen makkelijk te rijden motoren maken voor iedere motorliefhebber. Het merk heeft vier verschillende modellen waaruit je kunt kiezen. Dit zijn de Naked, Touring, Scrambler en Classic modellen. We vertellen je graag meer over deze modellen, de motoren en de prijzen die hierbij horen.

Bekijk meer

Benelli verzekeren

Zo'n originele Benelli wil je natuurlijk goed verzekeren. Zonder verzekering mag je zelfs niet de weg op. Kies daarom een verzekering die goed past bij jou en je motor. Om het je makkelijk te maken, hebben we een vergelijker gemaakt waarmee je direct de ideale motorverzekering voor jouw Benelli vindt.

Bekijk meer

Geschiedenis Benelli

In Pesaro, een stad in het midden van Italië, ontstond in 1911 iets dat later zou uitgroeien tot een bekend motormerk. Weduwe Teresa Benelli wilde haar zes zonen verzekeren van een vaste baan. Daarom investeerde zij al het familiekapitaal in een werkplaats voor haar kinderen. Oorspronkelijk hielden de zoons zich enkel bezig met het produceren van reserveonderdelen voor motoren en auto’s. Maar ze waren ambitieus en wilden motorfietsen bouwen. In 1919 was dan ook het eerste motorblok af. Dit was een tweetakt 75cc in een fietsframe, maar dit was niet zo’n succes. In 1921 brachten ze vervolgens de eerste motorfiets op de markt. Deze Velomotore was een tweetakt met 98 cc die bestond uit een Touring model en een Sport model van 125cc. In 1923 volgde zelfs nog een model met 147cc. Met dit laatste model haalde Tonio Benelli verschillende overwinningen binnen. Hiermee vestigde Benelli zijn naam in heel Europa.
Naarmate Benelli langer bestond, werd de concurrentie steeds feller. Hierdoor ging het merk dan ook een paar keer ten onder, maar het krabbelde weer omhoog. Na nog een crisis werd Benelli in 2005 onderdeel van de Q.J. Group. Qjian Jiang Group was de grootste motorproducent van China. Dit was een grote kans voor Benelli. Vanaf toen vestigden ze zich namelijk opnieuw in de wereldwijde motormarkt.

Verhaal achter Benelli

Al sinds 1911 wordt gepassioneerd aan dit motormerk gewerkt. Inmiddels bestaat dit merk meer dan 100 jaar. In deze jaren is gewerkt aan modellen en overwinningen aan de hand van geavanceerde technologieën. De passie en innovatie van de broers smolten samen tot een legendarisch nalatenschap.

Aandacht voor milieu en rijervaring

Naast de ultieme rijervaring die het merk voor motorrijders wil creëren, wordt het milieu ook zeker niet uit het oog verloren. Het doel van Benelli is dan ook om met de elegante en sportieve motoren een optimale rijervaring neer te zetten, waarbij ook op het milieu gelet wordt. Deze uitdaging gaat het merk tot op de dag van vandaag aan. Het merk combineert het Italiaanse karakter met design en engineering, maar ook met de zakelijke aanpak en globale visie van QJ.

De Benelli motor

Moteren van dit merk zijn herkenbaar aan hun opvallende design en sportieve look. Benelli zelf omschrijft de motoren als motoren met een persoonlijkheid. De Research en Development-afdeling in Pesaro werkt nauw samen met een team van experts. Samen bedenken en ontwerpen zij innovatieve designs die ze in iedere Benelli implementeren. Door cutting edge technologie en innovatieve ontwerpen te combineren wil het motormerk makkelijk te rijden motoren op de markt brengen voor iedere motorliefhebber. Ook in de nieuwste modellen is het DNA van Benelli terug te vinden. Je herkent deze Benelli’s aan de originele look.

Benelli modellen en prijzen

Dit motormerk heeft verschillende modellen op de markt gebracht. Dit zijn de Naked, Touring, Scrambler en Classic modellen. We laten je dan ook graag kennismaken met de verschillende motoren die bij de modellen horen.
Ben je benieuwd naar alle modellen? Ontdek ze hier.

Benelli Naked motoren

Benelli heeft vier verschillende Naked motoren. Dit zijn de Tornado Naked T, BN125, 502C en de 752S. De Tornado Naked T en de BN125 zijn lichtere motoren en mogen al met een A1 rijbewijs bestuurd worden. De aanschafprijs van deze modellen ligt tussen de €3.000,- en €3.500,-. De 502C is een middelzware motor waar je een A2 of A rijbewijs voor nodig hebt. Dit model heeft een prijs van zo’n €7.500,-. Als echte zware motor mag de 752S alleen gereden worden door motorrijders met een A rijbewijs. Dit zware model heeft dan ook een hogere prijs. Hierbij moet je denken aan een prijskaartje richting de tienduizend euro.

Benelli Touring motoren

Als Touring motor heeft Benelli twee opties. Dit zijn de TRK 502 en de TRK 502 X. Beiden zijn ze geschikt voor zowel een A2 als A rijbewijs. Het gaat hierbij dus om middelzware tot zware motoren. De prijs van beide modellen ligt rond de €8.000,-.

Benelli Scrambler motoren

Ook bij het Scrambler model zijn er 4 motoren. De focus ligt hierbij voornamelijk op middelzware en zware motoren. Dit zijn de Leoncino 500, Leoncino 800 Trail en de Leoncino 800. De Leoncino 500 kost rond de zevenduizend euro. De andere modellen kosten wat meer. Hierbij moet je denken aan een prijs rond de negenduizend euro. Naast deze zwaardere modellen is er ook nog een licht scrambler model. Dit is de Leoncino 125. Deze kun je al met een A1 rijbewijs rijden en kost rond de vierduizend euro.

Classic Benelli

De enige echte Classic van Benelli is de Imperiale 400. Deze zwaardere motor is een knipoog naar de historische Benelli’s uit de jaren 50. Voor dit model betaal je een kleine vijfduizend euro. Deze motor mag je besturen met een A2 of A rijbewijs.

Benelli verzekeren

Ben jij eigenaar van een Benelli motor? Dan hoort daar natuurlijk een goede motorverzekering bij. Zodra je de verzekering afsluit, mag je de weg op. Uiteraard zoek je een goede motorverzekering met een aantrekkelijke premie. Om je op weg te helpen, hebben we een vergelijker gemaakt waar je motorverzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Hierin kun je jouw wensen en eisen invullen en de vergelijker laat zien wat de beste en voordeligste premie voor jou is. Zo vind je altijd de verzekering die bij je past. Heb je vragen of kunnen we je ergens bij helpen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag!

Veelgestelde vragen over Benelli

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Hans

Beantwoord door: Vincent Schokker op 06/12/2022

Ben jij eigenaar van een Benelli motor? Dan hoort daar natuurlijk een goede motorverzekering bij. Zodra je de verzekering afsluit, mag je de weg op. Uiteraard zoek je een goede motorverzekering met een aantrekkelijke premie. Om je op weg te helpen, hebben we een vergelijker gemaakt waar je motorverzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Hierin kun je jouw wensen en eisen invullen en de vergelijker laat zien wat de beste en voordeligste premie voor jou is. Zo vind je altijd de verzekering die bij je past. Bereken dus snel je premie of neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Patricia

Beantwoord door: Vincent Schokker op 10/12/2022

Naast de ultieme rijervaring die het merk voor motorrijders wil creëren, wordt het milieu ook zeker niet uit het oog verloren. Het doel van Benelli is dan ook om met de elegante en sportieve motoren een optimale rijervaring te creëren, waarbij ook op het milieu gelet wordt. Deze uitdaging gaat het merk tot op de dag van vandaag aan. Het merk combineert het Italiaanse karakter met design en engineering. Door cutting edge technologie en innovatieve ontwerpen te combineren wil het motormerk makkelijk te rijden motoren op de markt brengen voor iedere motorliefhebber. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Aron

Beantwoord door: Vincent Schokker op 13/12/2022

Kortgezegd kost een Benelli tussen de drie- en tienduizend euro. Dit motormerk heeft verschillende modellen op de markt gebracht. Dit zijn de Naked, Touring, Scrambler en Classic modellen. Ieder model heeft verschillende motoren. Sommige motoren zijn zwaar, anderen kun je ook al met een A1 rijbewijs besturen en iedere motor verschilt in prijs. We vertellen je hier graag meer over. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meerdere motorverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Motorverzekering op maat

Zelf je motorverzekering samenstellen!

Rechtsbijstand, schade opzittende, ongevallen opzittende of pechhulp naar wens toevoegen aan je motorverzekering

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude motorverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude motorverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Motorverzekering zonder rijbewijs?
  Heb je nog geen motorrijbewijs maar heb je wel een motor? Ook dan kunnen we je helpen met het afsluiten van je motorverzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.