Goedkoopste fietsverzekering


Heb je net een nieuwe of tweedehands fiets gekocht, maar wil je niet te veel betalen voor je verzekering? Lees dan hier verder hoe je dit moet aanpakken! Een fietsverzekering hoeft namelijk niet duur te zijn. De goedkoopste fietsverzekering sluit je hier af!

goedkoopste fietsverzekering

Binnen 3 minuten je fiets verzekeren?

  •  Vergelijk de goedkoopste fietsverzekering
  •  Vergelijken op basis van premie
  •   Kies de goedkoopste

Start vergelijken!

Vergelijkdirect.com snapt dat je de beste premie wilt voor de breedste dekking. Wij leggen je uit hoe je dit doet!

Soort dekking

Met een fietsverzekering ben je in principe altijd verzekerd tegen diefstal, ook met de goedkoopste fietsverzekering! Als je voor een uitgebreide fietsverzekering kiest, ben je vaak verzekerd voor schade aan je fiets of voor ongevallen. Wij hebben alle dekkingen uitgelegd:

DekkingInformatie
Diefstal

Zoals gezegd, ben je met een fietsverzekering altijd verzekerd tegen diefstal. Je hoeft dus geen extra dekking af te sluiten om je fiets te verzekeren tegen diefstal. Deze diefstaldekking is dan ook gelijk de goedkoopste fietsverzekering! Let er wel op dat je fiets 'afschrijft' per jaar. Dit percentage verschilt per verzekeraar en dit vind je altijd terug bij de resultaten van je vergelijking

Schade

Sommige goedkope fietsverzekeringen zijn ook inclusief de schadedekking. Hiermee ben je verzekerd tegen schade aan je eigen fiets. Je fiets kan namelijk beschadigd raken bij een val of aanrijding. Met deze dekking ben je in het eerste jaar 100% verzekerd, met een bepaalde afschrijving per jaar.

Ongevallen

Sommige (duurdere) fietsverzekeringen hebben de ongevallen dekking. Bij blijvende invaliditeit krijg je hiermee een bepaalde vergoeding, ook bij overlijden

Pechhulp

Sommige fietsverzekeringen bieden zelfs pechhulp aan voor je fiets. Let hierbij op dat pechhulp onder twee vormen wordt aangeboden. Een paar fietsverzekeringen bieden daadwerkelijk noodreparaties aan, terwijl andere enkel vervoer van je fiets aanbieden. Wees gerust, bij de resultaten geven we precies aan wat van toepassing is per verzekering

Looptijd

Over het algemeen kun je je verzekering afsluiten onder de volgende looptijden:

  • 3 jaar
  • 5 jaar
  • Doorlopend (minimaal 1 jaar

De goedkoopste fietsverzekering is vaak de verzekering met de langste looptijd, namelijk 5 jaar. Over het algemeen betaal je de verzekering van 3 of 5 jaar altijd in één keer. Een fietsverzekering van 3 jaar weliswaar minder geld dan die van 5 jaar, maar bij die van 5 jaar ligt je omgerekende maandpremie lager.
Verder kun je ook een doorlopende fietsverzekering afsluiten, met een minimale looptijd van één jaar, daarna kun je deze maandelijks opzeggen. Als je op zoek bent naar de goedkoopste fietsverzekering, kun je beter kijken naar een looptijd van 3 of 5 jaar.

Premie

Als je de goedkoopste fietsverzekering wil, ben je misschien wel benieuwd hoe de premie is opgebouwd:

DekkingInformatie
Postcode

De premie is afhankelijk van de postcode. Er zijn namelijk postcodes waar statistisch gezien meer fietsen worden gestolen. Woon je in zo'n postcode waar meer fietsen worden gestolen? -dan is er een grote kans dat je wat meer premie moet betalen. 

Soort fiets

Ook het soort fiets bepaalt mede de hoogte van je premie. Zo sluit je de goedkoopste fietsverzekering af voor een e-bike. Mensen zijn namelijk zuiniger op een e-bike dan een normale fiets.

Aankoopprijs

Een hogere aankoopprijs betekent een hogere premie. Een hogere aankoopprijs zorgt ervoor dat de vervanging natuurlijk ook duurder is. Wees ook altijd eerlijk over je aankooprijs! Als je een lagere prijs opgeeft dan dat de echte waarde was, ben je onderverzekerd.

Vergelijken

Om de goedkoopste fietsverzekering te vinden, moet je deze goed vergelijken. Om het voor jou makkelijk te maken, laten wij altijd eerst de goedkoopste fietsverzekeringen zien. Per fietsverzekering kun je ook precies kijken welke dekkingen precies van toepassing zijn. Ook tijdens de vergelijking kun je de dekkingen, looptijden en gegevens aanpassen zodat jij altijd de goedkoopste fietsverzekering op maat hebt.

Lees hier meer over de fietsverzekering

Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier