Aansprakelijkheidsverzekering: wat is dat?


Als jij, je kind of je huisdier schade toebrengt aan anderen dan kun je daar aansprakelijk voor worden gesteld. De kosten kunnen flink oplopen, zeker als er sprake is van letsel. Ook andermans spullen zijn verzekerd, zoals bijvoorbeeld een laptop of televisie. Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar wel zeer noodzakelijk.

Wat dekt een aansprakelijkheidsverzekering?

De meeste aansprakelijkheidsverzekeraars verlenen werelddekking. Je moet woonachtig zijn in Nederland. Niet verzekerde schades zijn onder andere schade met of door motorrijtuigen, hiervoor moet je een motorrijtuigenverzekering afsluiten. Ook schade door opzet (met uitzondering van kinderen tot 14 jaar) is niet verzekerd. Schade aan geleende of gehuurde zaken is in de meeste gevallen beperkt gedekt.

Wat voor soorten aansprakelijkheidsverzekeringen zijn er?

Er zijn aansprakelijkheidsverzekeringen speciaal bedoeld voor alleenstaanden en voor gezinnen. Bij een gezinsaansprakelijkheidsverzekering is je echtgenoot/echtgenote of partner meeverzekerd. Ook minderjarige kinderen, meerderjarige ongehuwden kinderen die inwonend zijn of voor studie uitwonend zijn en log├ęs zijn meeverzekerd (wel onder voorwaarden).

Sluit jouw aansprakelijkheidsverzekering af

Er zijn een hoop aansprakelijkheidsverzekeringen en daarnaast een hoop verzekeringsproducten. Je hebt een hoop keuze en daarom is het vaak enorm moeilijk is om te kiezen. Daarom is het verstandig om te vergelijken. Dit kan bij Vergelijkdirect.com. Door te vergelijken krijg jij de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering met de beste dekking!

-

Laat een reactie achter: