Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ZZP verplicht?

woensdag 25 oktober 2023 | Laura

Tijdens het werk gebeuren wel eens ongelukjes. Ook wanneer je ZZP’er bent. Voor de schade die door een ongelukje is ontstaan, ben jij aansprakelijk. De kosten hiervan kunnen al snel flink oplopen en dan wil je dit niet zelf moeten betalen. Daarom is het slim om een ZZP bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Je bent dan verzekerd voor de schade die is ontstaan door of tijdens jouw werkzaamheden.

ZZP bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Het is niet verplicht om als ZZP’er een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Toch is het wel verstandig om deze vorm van aansprakelijkheid te verzekeren. Hiermee ben je namelijk verzekerd voor vele schades waar jij als zelfstandig ondernemer aansprakelijk voor bent. Denk aan schades die veroorzaakt zijn door jouw werkzaamheden of producten. Breng je tijdens het werk schade toe aan gebouwen, spullen van de klant of aan materiaal dat je huurt? Ook de kosten van die schades worden gedekt met deze verzekering.

Deze verzekering is dus niet verplicht, maar leveranciers, opdrachtgevers of een brancheorganisatie kunnen wel eisen dat je als ZZP’er een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering hebt.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ZZP vergelijken

Heb je voor jezelf besloten dat je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering wil afsluiten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Je wil uiteraard de beste en goedkoopste verzekering voor jouw onderneming. Door bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen, kunnen wij voor je aan de slag. We gaan bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen van verschillende verzekeraars voor je vergelijken. Dat doen we op basis van premie en dekking. Binnen één werkdag hoor je van ons welke verzekeraar de beste optie voor jou heeft. Hierdoor betaal je nooit teveel voor de dekking die bij jou past. Wil je meer weten of heb je andere vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag!