Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Transparant vergelijken volgens wet- en regelgeving AFM

dinsdag 14 oktober 2014 | Bart Houtman

Op maandag 13 oktober is Vergelijkdirect.com kort in beeld geweest in het televisieprogramma Tros Radar. Een aantal aspecten willen we graag benoemen om zo ook onze visie op online vergelijken te kunnen geven.

Werkelijke premies

In tegenstelling tot vergelijkingssites die met ijkgegevens werken, werkt Vergelijkdirect.com met werkelijke premies. De premiedata die wij bij het maken van een vergelijking gebruiken komt van verzekeraars zelf of kopen wij in bij professionele dataleveranciers. Voor onze autoverzekering vergelijker maken we gebruik van Rolls Data, net als andere professionele partijen in de markt.

Advertentieposities

Vergelijkdirect.com maakt gebruik van advertentieposities bij het tonen van vergelijkingsresultaten. Direct onder de advertentieposities wordt een informatieknop getoond. Na het klikken op deze knop opent zich een venster met daarin alle relevante informatie over deze advertentieposities. Ook wordt in dit venster getoond hoe Vergelijkdirect.com geld verdiend aan deze posities. Dit is sinds de start van Vergelijkdirect.com (01-04-2013) zo geweest.

AFM-vergunning

Als er op de site gevraagd wordt om andere relevante gegevens dan naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en e-mailadres voor het maken van een vergelijking, dan is er sprake van bemiddeling. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) stelt vergelijkingssites die financiële producten op bovenstaande manier vergelijken per 17-11-2014 onder toezicht. Momenteel is Vergelijkdirect.com bezig met het aanvragen van een AFM-vergunning. Uiteraard zullen hieruit voortvloeiende wijzigingen op onze website volledig volgens de wettelijk bepaalde richtlijnen worden doorgevoerd.

Minimaal contact Tros Radar

Vergelijkdirect.com heeft getracht bij de uitzending aanwezig te zijn. Tros Radar heeft hier helaas niet op gereageerd. Wel is een gedeeltelijke reactie vanuit Vergelijkdirect.com geplaatst op de website van Tros Radar.

Transparantie

Vergelijkdirect.com is volledig transparant in haar verdienmodel, vergelijkingen en samenwerkingen met verzekeraars. Zijn er onduidelijkheden? Neem dan contact op via e-mail!