Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Bruiloftverzekering afsluiten? De belangrijkste zaken die je moet weten..

woensdag 22 april 2015 | Bart Houtman

Een trouwdag wordt vaak beschouwd als één van de mooiste dagen uit iemands leven. Alles is tot in de puntjes geregeld: van de locatie, tot de trouwjurk. Vaak ben je zo verheugd op deze dag, dat je nauwelijks tot geen rekening houdt met zaken die de bruiloft compleet kunnen verpesten. Hiervoor kun je tegenwoordig een bruiloftverzekering afsluiten zodat je niet voor onverwachtse financiële tegenvallers komt te staan.

Wat dekt een bruiloftverzekering?

Er kunnen allerlei dingen gebeuren die jouw trouwdag kunnen verstieren. Je kunt bijvoorbeeld je been breken, de locatie kan volledig onder water staan of er valt een glas rode wijn over de dure trouwjurk heen. Dit soort zaken kosten veel geld en daarom is het verstandig om een bruiloftverzekering in overweging te nemen. Een bruiloftverzekering is in principe een evenementverzekering, maar dan speciaal gericht op bruiloften. Een bruiloftverzekering dekt financiele schade van bijvoorbeeld huur van de locatie, de fotograaf en het drukwerk als de situatie ontstaat dat de trouwdag verzet moet worden of niet door kan gaan. Hier is wel een belangrijke voorwaarde voor: De financiële schade mag niet jullie schuld zijn!

Welke zaken worden niet gedekt?

Uiteraard zijn er ook een hoop zaken die niet gedekt worden door de bruiloftverzekering. Hierboven kon je al lezen dat financiële schade die veroorzaakt wordt door het trouwstel zelf, niet gedekt wordt. Ook zaken zoals overspel, faillissement van de locatie of leveranciers, het niet opdagen van de bruid of bruidegom en familieleden met bestaande ziektes worden niet gedekt.

Welke kosten zijn hieraan verbonden?

Wat niet heel onbelangrijk is, is om te weten welke kosten er aan een bruiloftverzekering worden verbonden. Voor een bruiloftverzekering betaal je in de meeste gevallen een eenmalige premie, omdat het een tijdelijke verzekering is. Deze eenmalige premie bestaat uit een percentage van het verzekerde bedrag (totaal bedrag van de bruiloft). Hoe hoger de dekking, hoe hoger de prijs. Een basisverzekering gericht op een totaal bedrag van 20.000 euro kost bijvoorbeeld rond de 230 euro. Als je je nog eens extra wilt verzekeren, dan kan het bedrag oplopen tot ongeveer 380 euro.