Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Verzekeringen voor je huurhuis

maandag 13 november 2023 | Laura

Vraag jij je af welke verzekeringen je voor je huurhuis nodig hebt? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! We vertellen je graag welke verzekeringen je kunt afsluiten, maar ook hoe je de beste en goedkoopste verzekeringen vindt.

Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering is een onmisbare woonverzekering voor jezelf, je gezin en anderen. Jij of je kind kan namelijk per ongeluk schade veroorzaken bij een ander. Je kan een glas rode wijn over het witte kleed van een vriendin laten vallen. Of misschien schiet je kind een bal door de ruit van iemand anders. De schade hoeft niet altijd duur uit te pakken, maar het kan wel snel flink in de kosten lopen. Om deze schade niet zelf te hoeven betalen, wil je een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

Inboedelverzekering

Met een inboedelverzekering zijn alle spullen in je woning verzekerd tegen schade. Maar ook de spullen in je tuin, garage of schuur. Het gaat om de verplaatsbare spullen. Denk aan alles dat je zou meenemen als je zou gaan verhuizen. Omdat iedereen waardevolle spullen bezit, is deze verzekering ook handig voor iedereen. Het maakt dus niet uit of je een koop- of een huurhuis hebt.

Deze verzekering verzekert jouw spullen tegen schade door onder andere brand, diefstal of storm.

Geen opstalverzekering nodig

Een opstalverzekering hoef je alleen af te sluiten als je eigenaar van het huis bent. Als jij een huis huurt behoort het huis niet tot jouw eigendom. De verhuurder of de Vereniging van Eigenaren zorgt dan voor een opstalverzekering. Hiermee is de woning verzekerd bij schade door brand, storm of lekkage. Het gaat dan om schade aan de woning, zoals het dak, de vloer of de muren. Deze verzekeraar verzekert de schade aan jouw spullen dus niet met deze verzekering.

Glasverzekering

Een glasverzekering zit bij sommige verzekeraars standaard in de opstalverzekering. Maar als huurder sluit je geen opstalverzekering af. Daarom moet je als huurder bij de VvE of verhuurder nagaan of er een glasverzekering voor je is afgesloten. Is dat niet zo? Dan kun je vaak alsnog een glasverzekering afsluiten bij je inboedelverzekering.

Verzekeringen huurhuis vergelijken

Bij ons kun je iedere woonverzekering vergelijken. Door onze jarenlange samenwerkingen met verzekeraars en onze vergelijkers vind je altijd de beste dekking voor de beste prijs. Hierdoor betaal je nooit meer teveel premie.

Wanneer je meerdere woonverzekeringen afsluit, kun je ook profiteren van een pakketverzekering. Je ontvangt dan korting op de premie en hebt altijd één aanspreekpunt bij schade. Kom je er door te vergelijken achter dat de aansprakelijkheidsverzekering van de ene verzekeraar beter bij je past en de inboedelverzekering van een andere verzekeraar? Bij ons kun je een pakket samenstellen van verzekeringen van verschillende verzekeraars. Dan zijn wij gewoon jouw aanspreekpunt!

Kortom, de verzekeringen voor je huurhuis vind je bij ons! Kom je ergens niet uit of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!