Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Caravan verzekeren?

Ontdek onze handige tips!

Caravanverzekering?

 • Direct een offerte op maat
 • Op werkdagen binnen 1 uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk
Start vergelijken

Vijf tips voor het verzekeren van je caravan

Heb jij een eigen caravan of vouwwagen en trek je daarmee door Europa naar je vakantiebestemming? Dan is een caravanverzekering geen overbodige luxe. Hiermee verzeker je namelijk je (sta)caravan, tenttrailer of vouwwagen tegen schade. Mocht er dan onderweg of op de plaats van bestemming schade ontstaan, ben je hiervoor verzekerd. Om weloverwogen een caravanverzekering af te sluiten, geven we je graag wat tips. Hierdoor verzeker jij je caravan goed en kun je met een gerust hart op reis.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Caravanverzekering niet verplicht, maar wel verstandig

Het is niet verplicht om een verzekering voor je caravan af te sluiten, maar wel aan te raden. Als je caravan aan je auto gekoppeld is en dan schade toebrengt aan iets of iemand, valt dit in je autoverzekering. Toch is het aan te raden om je caravan of vouwwagen te verzekeren. De autoverzekering dekt namelijk niet de schade aan je eigen caravan. Sommige schades vallen hier buiten. Hierbij moet je denken aan schade door diefstal of inbraak. In zo’n geval kunnen de kosten flink oplopen. Ontstaat er tijdens de reis schade waardoor de caravan niet meer gebruikt kan worden als verblijfplaats? Ook dan is het handig om een caravanverzekering te hebben. Bij veel verzekeraars is het namelijk mogelijk om dan vervangend vervoer of een vervangende verblijfplaats te krijgen. Zo valt je vakantie niet helemaal in het water. Een caravanverzekering kun je al vanaf €4,80 per maand afsluiten.

1. Combineer je auto- en caravanverzekering bij dezelfde verzekeraar

Een andere tip bij het verzekeren van je caravan, is om dezelfde verzekeraar te kiezen als degene bij wie je je autoverzekering hebt afgesloten. Door je auto en caravan bij dezelfde verzekeraar te verzekeren, voorkom je ellende. Als je namelijk schade hebt en je hebt de auto en caravan bij verschillende verzekeraars verzekerd, kan het zo zijn dat de verzekeraars het niet eens worden over wie de schade moet vergoeden. Door je auto en caravan bij dezelfde verzekeraar te verzekeren, voorkom je gedoe.

2. Extra korting op je caravanverzekering

Dezelfde verzekeraar voor zowel je auto als caravan heeft nog een voordeel. Als je meerdere verzekeringen bij dezelfde verzekeraar afsluit, profiteer je vaak van korting. Je kunt vaak meer dan alleen je auto en caravan bij een verzekeraar verzekeren. Maar ook bijvoorbeeld een opstal-, inboedel of reisverzekering. Hierdoor heb je ook direct een aanspreekpunt. Dus mocht je ooit op de verzekering moeten terugvallen, kun je altijd bij dezelfde verzekeraar terecht.

3. Aankoopbewijs of taxatierapport

Waar je met je caravan of vouwwagen ook naartoe gaat, zorg altijd voor een aankoopbewijs of taxatierapport. Mocht er dan zoveel schade aan je caravan ontstaan dat hij total loss wordt verklaard, krijg je in ieder geval het bedrag terug dat de caravan of vouwwagen waard was. Wanneer je deze documenten niet bij je hebt, zou het kunnen voorkomen dat je minder krijgt dan waar je recht op hebt. Dat wil je natuurlijk niet en kun je voorkomen door een aankoopbewijs of taxatierapport in bezit te hebben.

4. Let op bij langdurige stalling in het buitenland

Wanneer je geen zin hebt om je caravan steeds naar je vakantiebestemming te rijden, kun je ervoor kiezen om je caravan te stallen in het buitenland. Maar check goed de polisvoorwaarden van je verzekering. Niet iedere verzekeraar vergoedt de schade aan je caravan of vouwwagen als deze (langdurig) in het buitenland wordt gestald. Om vervelende verrassingen te voorkomen, raden we je aan om de verzekeringskaart van je caravanverzekering goed te checken voordat je jouw (sta)caravan of vouwwagen in het buitenland stalt.

5. Caravanverzekeringen vergelijken

Bij het kiezen en afsluiten van een caravanverzekering zijn er tal van mogelijkheden. Daarom helpen we je graag. We hebben een handige tool voor je om de voordeligste en beste caravanverzekering voor jou te vinden. Die beste verzekering vind je via onze online vergelijker. Vul jouw wensen en eisen in en de vergelijker toont je direct de beste opties. Allerlei caravanverzekeringen worden met elkaar vergeleken op basis van premie en dekking. Zo zie je meteen welke verzekering het beste bij je past. Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 9 caravanverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Caravan verzekeren op maat

Zelf je caravanverzekering samenstellen!

Breid je caravanverzekering uit met schade- en diefstaldekking voor je accessoires

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude caravanverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude caravanverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888. Uiteraard helpen we je ook met het afsluiten van een nieuwe caravanverzekering!
 • Extra korting caravanverzekering?
  Combineer je caravanverzekering met andere verzekeringen en profiteer van pakketkorting! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.