Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Geld lenen voor verbouwing

Ontdek meer over een lening voor verbouwing

  • Ga voor de beste service en de laagste rente
  • Op werkdagen binnen 24 uur je aanvraag geregeld
  • Voor verbouwingen, auto of andere voertuigen

Geld lenen voor verbouwing

Of je nu net een nieuw huis gekocht hebt of al jaren in hetzelfde huis woont, soms is je woning toe aan een verbouwing. Denk aan een nieuwe badkamer of tuin, een uitbouw of een dakkapel op zolder. Je kunt voor deze verbouwing sparen, maar vanwege de hoge kosten kan het lang duren voordat je zo'n flink bedrag bij elkaar hebt gespaard. Dan is het mogelijk om een lening voor je verbouwing af te sluiten. We vertellen je graag meer over de opties die je hebt en hoe je de beste lening vindt. Maar let op: geld lenen kost geld.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Verhogen hypotheek

Een van de manieren om een verbouwing te financieren, is door de hypotheek op je huis te verhogen. Dit kun je bij jouw hypotheekadviseur aanvragen en hij of zij kijkt met jou naar de mogelijkheden. Door jouw hypotheek te verhogen kun je dus extra lenen voor een verbouwing.

Bekijk meer

Persoonlijke lening

Een andere optie om jouw verbouwing te financieren, is door een persoonlijke lening af te sluiten. Dit doe je bij een kredietverstrekker, zoals een bank. Deze lening staat volledig los van je hypotheek of de waarde van je woning. Als je zo'n lening aanvraagt, kijkt de bank of je de lening ook weer kunt terugbetalen. Wanneer alles er goed uitziet en je het gewenste bedrag mag lenen, ontvang je dit in één keer op je rekening. Vooraf staat de rente en de looptijd van de lening vast. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Bekijk meer

Verbouwingsleningen vergelijken

Natuurlijk wil je de beste lening voor je verbouwing afsluiten, met de beste rente en minste kosten. Hiervoor kun je verbouwingsverzekeringen vergelijken. Dit doe je makkelijk en snel via onze vergelijker. Er wordt gekeken naar jouw financiële situatie, het bedrag dat je wil lenen, de rente van kredietverstrekkers en de voorwaarden die zij hanteren. Je ziet direct waar jij het beste het geld voor jouw verbouwing kunt lenen.

Bekijk meer

Geld lenen verbouwing

Wil of kun je de verbouwing van je woning niet met spaargeld betalen? Dan kun je op verschillende manieren een verbouwing financieren. Dat kan met een persoonlijke lening of met een verhoogde hypotheek. Maak weloverwogen de keuze voor welke leenvorm je gaat. Hier informeren we je graag over.

Verhogen hypotheek

Bij de aankoop van je huis heb je een hypotheek afgesloten. Hiermee betaal je het huis langzaam maar zeker af. In de tijd dat je in je huis woont, kun je extra lenen voor een verbouwing. Je past je lopende hypotheek dan aan. Hiervoor heb je een hypotheekadviseur nodig. Deze persoon kijkt samen met jou naar de mogelijkheden die er zijn. Zo bekijken jullie onder andere of je het gewenste bedrag kan lenen. Ook moet worden nagegaan of de hypotheekverstrekker een aanvullende hypotheek kan afsluiten. Kan je extra lenen voor een verbouwing? Dan zal een taxateur de waarde van het huis opnieuw bepalen na de verbouwing. Let erop dat de taxateur, advieskosten en de aanpassing in de hypotheek ook betaald moeten worden.

Persoonlijke lening

Ook via een persoonlijke lening kun je een lening voor een verbouwing aangaan. Deze lening staat los van de waarde van je huis. Bij het lenen van geld voor een verbouwing voert de bank een BKR toetsing uit. Dit houdt in dat de bank kijkt of je in de afgelopen vijf jaar geld geleend hebt en of je alles netjes op tijd betaald hebt. Ook kijkt de bank of je het geld kunt lenen en weer kan terugbetalen. Deze lening kun je zowel met als zonder adviseur afsluiten. Deze adviseur mag daarvoor geen kosten in rekening bereken. Kies je voor een persoonlijke lening? Dan ontvang je het bedrag in één keer op je rekening. Binnen de afgesproken looptijd betaal je dit bedrag weer terug.

Beste keuze lening verbouwing huis

Je hebt dus twee opties om een verbouwingslening af te sluiten. Maar wat is dan de beste keuze? Hiervoor moet je de kosten van de leningen vergelijken. Bij het verhogen van je hypotheek betaal je bijvoorbeeld niet alleen het leenbedrag en de rente. Ook een hypotheekadviseur en taxateur moeten betaald worden. Vergeet die kosten dus niet mee te rekenen!

Hypotheekrenteaftrek lening voor verbouwing

Het voordeel van een persoonlijke lening is dat je rente van de belasting af kunt trekken. Zoals je dat ook kan doen bij een hypotheek. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden. Zo moet de verbouwing je woning verbeteren. Ook moet de lening binnen dertig jaar zijn afgelost. Verder moet het hele bedrag van de persoonlijke lening in de verbouwing worden gestoken.

Lening verbouwing afsluiten

Je wil dus geld lenen voor een verbouwing. Hoe weet je dan zeker dat je de beste lening vindt? Door verbouwingsleningen met elkaar te vergelijken! De kosten, rente en voorwaarden zijn per geldverstrekker verschillend. Via onze online vergelijker vind je makkelijk en snel de beste lening. Met jouw gegevens en het bedrag dat je wil lenen, zoekt de vergelijker de beste optie voor je. Zo vind je altijd een verbouwingslening met de beste voorwaarden en rente. En dat voor de beste prijs. Kom je er niet uit of heb je vragen over het lenen van geld? Neem gerust eens contact met ons op! We denken graag met je mee. Zo wordt jouw verbouwing financieren een eitje.

Veelgestelde vragen over geld lenen voor een verbouwing

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Tom

Beantwoord door: Vincent Schokker op 17/07/2023

Je kunt voor een verbouwing sparen, maar vanwege de hoge kosten kan het lang duren voordat je zo'n flink bedrag bij elkaar hebt gespaard. Dan is het mogelijk om een lening voor je verbouwing af te sluiten. Dat kan met een persoonlijke lening of met een verhoogde hypotheek. Maak weloverwogen de keuze voor welke leenvorm je gaat. Welke leenvorm het beste bij jou past, ontdek je via onze online vergelijker. Neem meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Carola

Beantwoord door: Vincent Schokker op 09/07/2023

Het voordeel van een persoonlijke lening is dat je rente van de belasting af kunt trekken. Zoals je dat ook kan doen bij een hypotheek. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden. Zo moet de verbouwing je woning verbeteren. Ook moet de lening binnen dertig jaar zijn afgelost. Verder moet het hele bedrag van de persoonlijke lening in de verbouwing worden gestoken. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Vincent

Beantwoord door: Vincent Schokker op 15/06/2023

Het antwoord op deze vraag zal voor iedereen anders zijn. Het hangt namelijk onder andere af van het bedrag dat je wil lenen, de rente en de looptijd van de lening. Ook de leenvorm maakt een verschil. Kies jij voor een persoonlijke lening? Of verhoog je de hypotheek en betaal je dus ook kosten voor de taxateur, advieskosten en de aanpassing in de hypotheek. Daarom raden we je aan om verbouwingsleningen te vergelijken. Dit doe je makkelijk zelf via onze vergelijker. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!