Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Internet/tv/bellen


Onder alles-in-1 verstaan we internet, televisie en bellen voor in je woning. Verschillende aanbieders bieden dit los of in pakketten aan. Bijvoorbeeld internet plus televisie, of een alles in 1 pakket. Telecomaanbieders proberen zich van elkaar te onderscheiden met verschillende abonnementen waarbij de snelheid van de verbinding, de prijs en eventuele extra’s belangrijke factoren zijn. Want als consument wil je natuurlijk zo veel mogelijk genieten van je internet, televisie en bellen.

  •  Vergelijk alle aanbieders op prijs
  •  Voeg al je persoonlijke wensen toe bij het vergelijken
  •  Direct online afsluiten bij de aanbieder!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Internet voor in je huis

Snel internet is een must voor heel veel mensen. Er zijn twee soorten internetverbindingen voor in je huis: draadloos netwerk (WiFi) of kabel. Kabelnetwerk is over het algemeen sneller en constanter dan draadloos netwerk. Je kunt ook kiezen voor twee verschillende aansluitingen: glasvezel of kabel. Hier komen we later in deze tekst op terug.

Televisie voor in je huis

Televisie kijken kan ook op verschillende manieren. De meeste telecomaanbieders bieden digitale televisie aan, dit zorgt voor een betere beeldkwaliteit en je kunt extra zenders erbij nemen. Zo wordt televisie kijken een stuk aangenamer voor veel mensen. Hiernaast kun je ook nog kiezen voor interactieve televisie. Interactieve televisie is een dienst die telecomproviders kunnen leveren, tegen vaak extra abonnementskosten. Met interactieve televisie kun je uitzendingen terugkijken die je hebt gemist, hiernaast kun je ook online films huren en bekijken. Ga je verhuizen? Dan is het belangrijk dat je ruim voor de verhuisdatum controleert of je huidige provider je pakketten die je op dat moment gebruikt levert op je nieuwe adres. Is dit niet het geval, dan moet je jouw huidige abonnement opzeggen of eventueel overstappen.

Bellen voor in je huis

In principe bestaan er twee verschillende soorten telefonieabonnementen. Met een standaard abonnement betaal je een bepaald bedrag per telefoontje dat je pleegt. Het tweede soort abonnement is een onbeperkte variant waarmee je voor een vast bedrag per maand onbeperkt kunt bellen naar vaste en (in de meeste gevallen) mobiele nummers.

Internet en bellen

Veel telecomproviders bieden samengestelde pakketten aan, zodat je niks meer los hoeft te bestellen. Zo kun je bijvoorbeeld internet en telefonie als één samengesteld bestellen. Het voordeel van een combinatiepakket is dat je maar één nota hebt en dus maar één aanspreekpunt. Het voordeel van dit samengestelde pakket is dat je internet bijvoorbeeld apart kunt bestellen bij een goedkopere telecomprovider.

Internet, bellen en digitale televisie

Steeds meer telecomproviders bieden een compleet samengesteld pakket met internet, bellen én (digitale) televisie aan. Dit samengestelde pakket wordt ook wel alles in 1 genoemd. Het tv-signaal kun je ontvangen via de (coax)kabel, maar dit kan ook geplukt worden vanuit de lucht (denk aan Digitenne van KPN). Bij Digitenne heb je minder televisiezenders en is televisie kijken in hoge beeldresolutie vaak niet mogelijk. Vandaar dat dit vaak goedkoper is. Internet, bellen en (digitale) televisie (alles in 1 pakket) van een telecomaanbieder is vaak voordeliger dan dat je losse verschillende abonnementen afsluit. Ook hier heb je maar één nota, dus één aanspreekpunt.

Glasvezel en kabel

Glasvezel zijn dunne, sterke draadjes van glas, die over grote afstanden snel en betrouwbaar signalen kunnen versturen. In grote delen van Nederland ligt al het telefoonnetwerk (ADSL) en de televisiekabel in de grond verwerkt. Ook is glasvezel in een groot deel van Nederland te vinden en wordt dit alleen maar groter. Over glasvezel kun je internet, telefonie en televisie afnemen. Glasvezel is populair omdat het een hogere internetsnelheid aankan. Een bijzondere eigenschap van glasvezel is dat de snelheid waarmee je bestanden op het web kunt zetten (uploaden), zoals bijvoorbeeld foto’s of filmpjes, even snel is als downloaden, waarmee je bestanden van internet kunt afhalen. In mei 2014 waren ruim 2,1 miljoen huishoudens aangesloten op het glasvezelnetwerk. Het grootste en belangrijkste verschil tussen glasvezel en kabel is dat kabelaanbieders zowel het netwerk beheren als de diensten erover aanbieden. Ook is er op de kabel in een regio maar één enkele telecomaanbieder actief. Het glasvezelnetwerk wordt daarentegen gezien als een open netwerk. Met glasvezel heb je de keuze uit meerdere aanbieders en kun je dus overstappen als je niet tevreden bent.

Vergelijk jouw telecomprovider bij Vergelijkdirect.com

Er zijn een hoop telecomproviders, met een hoop verschillende abonnementen en prijzen. Door het vele aanbod kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet en dat je niet weet wat je moet kiezen. Wil je een abonnement wat perfect bij jou past? Vergelijk dan alle telecomproviders met elkaar en krijg het abonnement dat het beste bij jouw wensen past!