Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier
Sterkliniek partner
Vergelijk dierenverzekering Inshared
OHRA dierenverzekering vergelijken
Petsecur dierenverzekering vergelijken
Petplan dierenverzekering vergelijken
Aegon dierenverzekering vergelijken

De nr. 1 in dierenverzekeringen

Je dierenverzekering vergelijken op premie, dekking en voorwaarden. We doen dit als enige vergelijker voor huisdierenverzekeringen in de markt.


60000 mensen gingen u voor

In 2019 hebben we meer dan 60000 mensen geholpen bij dierenverzekering vergelijken.


Betrouwbaar

We zijn in het bezit van een AFM vergunning en zijn aangesloten bij KiFid, het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening.

Dierenverzekering vergelijken

Vrijwel alle dierenverzekeringen zijn online af te sluiten. Handig, maar welke past nu precies het beste bij jouw hond of kat? Je dierenverzekering vergelijken voordat je er eentje afsluit is dus verstandig. Op onze website kun je eenvoudig de dierenverzekeringen vergelijken van o.a. OHRA, Petplan, Reaal Dier en Zorg en Inshared. Vul hiervoor bovenstaand formulier in om te starten.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Waarom is een dierenverzekering handig?

Het is heel erg leuk om een nieuwe hond of kat in huis te nemen, iedereen kent het gevoel dat je direct verliefd bent op je nieuwe maatje. Helaas denken de meeste mensen niet na over de eventuele kosten wanneer er een medische ingreep noodzakelijk is. De kosten van deze behandelingen kunnen oplopen tot wel €1.500 en dat is natuurlijk een heleboel geld! Met een dierenverzekering voorkom je dat je alle kosten zelf moet betalen. In de vergelijker is het mogelijk om precies aan te geven welke dekkingen je verzekerd wilt hebben, waardoor deze dure medische behandelingen grotendeels vergoed worden door de verzekeraar! De premie die je moet betalen voor jouw hond of kat is afhankelijk van het ras, de leeftijd en het geslacht. Daarnaast worden de premies hoger naarmate je een uitgebreider pakket kiest. Bedenk dus van tevoren goed welke dekkingen je wel, of juist niet in het pakket wilt, zodat je de ideale prijs en dekking combinatie krijgt!

Een dierenverzekering, wat is dat?

Een dierenverzekering kun je een beetje vergelijken met je eigen zorgverzekering. Maandelijks betaal je een vast bedrag en zolang je geen zorg nodig hebt zie je dit een beetje als zonde van je geld. Maar, wanneer je ineens ziek wordt en in het ziekenhuis behandelt moet worden, ben je blij dat de verzekering dit vergoed! Voor een huisdier geld hetzelfde, iedere maand een klein bedrag klinkt als zonde van je geld, maar zodra er een medische behandeling a €1.500 noodzakelijk is, ben je blij dat de verzekeraar dit vergoed! Net als bij de eigen zorgverzekering bestaat het pakket uit een basisvariant die je kunt aanvullen met extra dekkingen. In onze vergelijker worden gelijk de correcte premies getoond wanneer je extra dekkingen toevoegt! Wel zo handig en overzichtelijk!

Welke dierenverzekering past het beste bij mij?

Het is onmogelijk om de beste dierenverzekering aan te wijzen. In iedere situatie is deze anders! In onze vergelijker worden premies en pakketten getoond gebaseerd op jouw persoonlijke situatie. Hierdoor is het voor jou mogelijk om zelf de beste dierenverzekering te kiezen die bij jouw situatie past.

Waar moet ik op letten?De volgende punten zijn belangrijk bij de keuze voor je dierenverzekering:

  • De maandelijkse premie
  • Welke dekkingen zitten er in het pakket
  • Is het eigen risico acceptabel
  • Welk bedrag wordt maximaal per jaar betaald

De maandelijkse premie

De premie is afhankelijk van het type ras, de leeftijd en het geslacht van je hond of kat. Ook is de premie afhankelijk van de dekkingen die je wenst, hoe meer dekkingen hoe duurder de premie. Inshared heeft twee varianten met dezelfde dekking alleen met verschillende vergoedingen. OHRA, Reaal en Petplan bieden meerdere pakketten aan met verschillende dekkingen en vergoedingen.

Eigen Risico

Elke verzekeraar hanteert een eigen risico, ook wel eigen bijdrage genoemd. Per verzekeraar en per pakket kan het eigen risico verschillen. Het eigen risico is bijvoorbeeld 20% van de prijs van de behandeling. Stel de behandeling kost €1.000 dan krijgt je €800 vergoed. Vergelijk dierenverzekering ook op het eigen risico om niet voor verrassingen te komen staan!

Vergelijk dierenverzekering op maximaal verzekerd bedrag

Net als het eigen risico hanteert iedere verzekeraar een maximaal bedrag dat zij per jaar aan jou vergoeden. Ook staan er voor bepaalde behandelingen maximale bedragen vastgesteld. Hoe duurder en uitgebreider het pakket, hoe hoger het maximale bedrag dat vergoed wordt. In onze vergelijker kun je snel en overzichtelijk zien wat de maximale bedragen zijn (zelfs per behandeling) en welk eigen risico er gehanteerd wordt.

Wat wordt er vergoed?

De dekkingen in de pakketten zijn het meest belangrijk. Uiteindelijk selecteer je je dierenverzekering op de gewenste dekkingen met de bijbehorende maximale vergoeding en het eigen risico. Uiteraard is het verstandig om naar de dekkingen te kijken bij een wat oudere hond of kat. Als deze al gecastreerd of gesteriliseerd is, hoef je dit natuurlijk niet in de dekking te hebben bij de verzekering! Sommige rassen hebben van nature last van heupen en ellenbogen, het is dan ook verstandig om vooraf goed na te denken over welke dekkingen je wel, of juist niet meeverzekerd wilt hebben!

Wat dierenklinieken zeggen over een dierenverzekering

Sterkliniek.nl

Dierenkliniek lunetten

Caressa Dierenziekenhuizen

“Bij Caressa Dierenziekenhuizen vinden we het belangrijk dat elke dier de beste zorg krijgt, in elke situatie. Het verzekeren van je huisdier is daarom een interessante mogelijkheid. Of en hoeveel de verzekeringsmaatschappij uitbetaalt is natuurlijk per situatie verschillend en afhankelijk van uw verzekering. Daarom raden wij aan om een goede vergelijking te maken. Als dierenartsen staan wij achter verzekeringen voor huisdieren, omdat het verzekeren van je huisdier vaak een weloverwogen keuze is. Wij hebben goede ervaringen met verzekeringsmaatschappijen!”