Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Arbeidsongeschiktheids- verzekering ZZP afsluiten

Vind jouw zakelijke verzekering

Gratis offerte arbeidsongeschiktheids- verzekering

  • Direct een offerte op maat
  • Op werkdagen binnen 1 uur verzekerd
  • Alle soorten dekkingen mogelijk
Offerte aanvragen

Arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP

Als een werknemer arbeidsongeschikt raakt, kan diegene een beroep doen op de werkgever. Na die twee jaar heeft de werknemer recht op WIA (Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen). Maar raak je als ZZP'er arbeidsongeschikt? Dan heb je geen werkgever om op terug te vallen. Omdat je als ZZP'er zelf verantwoordelijk bent voor je inkomen, kan jouw inkomen flink dalen of zelfs verdwijnen als je jouw werk niet meer kunt doen. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP verzeker jij je tegen inkomensverlies.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Wat is een AOV ZZP

Als ZZP'er krijg je niet standaard een uitkering als je arbeidsongeschikt raakt en hierdoor niet meer kan werken. Omdat je als ZZP'er niet voor een werkgever werkt en zelf verantwoordelijk bent voor je inkomen, kun je een groot deel of je gehele inkomen verliezen als je arbeidsongeschikt wordt. Met een ZZP arbeidsongeschiktheidsverzekering ben je als ZZP'er zeker van een financieel vangnet als je arbeidsongeschikt raakt.

Bekijk meer

Kosten AOV ZZP

Voor deze verzekering kun je uit verschillende dekkingen kiezen. Iedere verzekeraar biedt net andere dekkingen aan en ook iedere premie is anders. Daarom is het goed om te vergelijken. Verder weegt de vergoeding mee. Bij sommige verzekeraars kun je zelf kiezen welke vergoeding je wil ontvangen bij arbeidsongeschiktheid. Hoe hoger de vergoeding, hoe hoger je premie wordt.

Bekijk meer

Arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP vergelijken

Geen één ZZP'er is hetzelfde, daarom kunnen we ook niet zo vaststellen wat de beste of goedkoopste ZZP arbeidsongeschiktheidsverzekering in het algemeen is. Maar we helpen je heel graag bij het vinden van de beste verzekering voor jou als ZZP'er. Vraag gerust een vrijblijvende en gratis offerte bij ons aan. Dan gaan wij voor jou aan de slag en hoor je binnen één werkdag welke verzekeraar de beste AOV verzekering voor je heeft.

Bekijk meer

Arbeidsongeschiktheidsverzekering ondernemers

Als ZZP’er is het slim om voor jezelf een financieel vangnet te regelen. Wanneer je namelijk arbeidsongeschikt raakt, kun je jouw werk niet meer doen. Hierdoor zet je minder of misschien wel helemaal niets om. Waar de overheid aan arbeidsongeschikte werknemers een groot deel van hun salaris uitkeert, geldt dat niet voor ZZP’ers. Daarom is een ZZP arbeidsongeschiktheidsverzekering aan te raden. Je krijgt dan iedere maand een bedrag uitgekeerd.

Dekkingen AOV verzekering ZZP

Raak jij dus arbeidsongeschikt? Dan kan dit je veel inkomen kosten. Als je langdurig of blijvend arbeidsongeschikt raakt, is het risico nog groter. Kies daarom weloverwogen een verzekering. Bij het kiezen van een AOV verzekering heb je verschillende mogelijkheden. Zo kun je kiezen om je voor beroepsarbeidsongeschiktheid te verzekeren. Dit houdt in dat je een uitkering krijgt als je jouw werk door een ongeval of ziekte niet meer kan doen. Een andere keuze is om je voor ‘passend arbeid’ te verzekeren. Hierbij kijkt de verzekeraar naar je werkervaring en opleiding. Kan jij nog ander passend werk doen? En hoeveel kan je daarmee verdienen? Op basis van die schatting wordt je vergoeding gebaseerd. De minst uitgebreide dekking is om je te verzekeren tegen ‘gangbare arbeid’. De verzekeraar kijkt dan naar welk (ander) werk je nog wel kan doen. Het geld dat je daarmee kan verdienen, wordt van je uitkering afgehaald.

Verplichte AOV ZZP

Vraag jij je af ‘Is een ZZP arbeidsongeschiktheidsverzekering verplicht?’ Dan kunnen we daar kort over zijn. Dat is het niet. Maar het is wel enorm verstandig. Want gebeurt er onverwachts iets waardoor jij arbeidsongeschikt raakt? Dan kun jij je werk tijdelijk of nooit meer doen. Van de overheid krijg je geen uitkering. Misschien heb je wat spaargeld om op te teren, maar als je maanden of jaren niet meer kan werken, gaat je spaargeld hard op. Sluit daarom een goede AOV verzekering af. We helpen je graag bij het vinden van een goedkope en goede verzekering. Neem gerust eens contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

ZZP arbeidsongeschiktheidsverzekering kosten

De premie die je voor een ZZP arbeidsongeschiktheidsverzekering betaalt, hangt van een aantal zaken af. Zo maakt het uit welke dekking je kiest. Verzeker jij je voor beroepsaansprakelijkheid, passend arbeid of gangbare arbeid? Ook de hoogte van je uitkering speelt een rol. Bij sommige verzekeraars kun je kiezen hoe hoog de maandelijkse uitkering dan zal zijn. Hoe hoger het bedrag of het percentage is, hoe hoger je premie. Maar in dat geval ben je ook zeker van (bijna) hetzelfde inkomen als dat je gewend bent.

Wat handig is om te weten, is dat de premie van je ZZP arbeidsongeschiktheidsverzekering aftrekbaar is. Dat betekent dat je de premie kunt aftrekken in box 1 van de inkomstenbelasting. Hierdoor betaal je netto minder dan de bruto premie.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP vergelijken

Om erachter te komen bij welke verzekeraar jij het beste een AOV verzekering ZZP kunt afsluiten, is een ZZP arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken erg handig. Dat kunnen wij voor je doen. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan. We vergelijken de opties voor je. Binnen één werkdag hoor je al van ons. Door onze samenwerkingen met verzekeraars en door het vergelijken, betaal je nooit teveel. Een AOV ZZP vergelijken doen we met plezier voor je. Wil je meer weten of heb je andere vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag!

Veel gestelde vragen over een ZZP arbeidsongeschiktheidsverzekering

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Vickey

Beantwoord door: Vincent Schokker op 29/07/2023

Wat een ZZP arbeidsongeschiktheidsverzekering precies voor jou zal kosten, is moeilijk te zeggen. Dat hangt namelijk van een aantal factoren af. Zo maakt het uit welke dekking je kiest. Verzeker jij je voor beroepsaansprakelijkheid, passend arbeid of gangbare arbeid? Ook de hoogte van je uitkering speelt een rol. Bij sommige verzekeraars kun je kiezen hoe hoog de maandelijkse uitkering dan zal zijn. Hoe hoger het bedrag of het percentage is, hoe hoger je premie. Via ons kun je vrijblijvend en gratis een offerte aanvragen. Wij kijken naar jouw situatie en vergelijken verzekeraars met elkaar. Zo vind je altijd de beste en goedkoopste ZZP arbeidsongeschiktheidsverzekering. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Donna

Beantwoord door: Vincent Schokker op 04/08/2023

Vraag jij je af ‘Is een ZZP arbeidsongeschiktheidsverzekering verplicht?’ Dan kunnen we daar kort over zijn. Dat is het niet. Maar het is wel enorm verstandig. Als ZZP'er ben je namelijk zelf verantwoordelijk voor je inkomen en zal je geen vergoeding vanuit de overheid of een werkgever krijgen. Met een AOV ZZP ben je toch zeker van inkomen als je arbeidsongeschikt raakt. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Jaimy

Beantwoord door: Vincent Schokker op 02/08/2023

Ja, dat is het zeker. Dat betekent dat je de premie kunt aftrekken in box 1 van de inkomstenbelasting. Hierdoor betaal je netto minder dan de bruto premie. We helpen je graag bij het vinden van de ideale ZZP arbeidsongeschiktheidsverzekering. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan en wij vergelijken ZZP arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor je. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!