Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Arbeidsongeschiktheids- verzekering zakelijk afsluiten

Vind jouw zakelijke verzekering

Gratis offerte arbeidsongeschiktheids- verzekering

  • Direct een offerte op maat
  • Op werkdagen binnen 1 uur verzekerd
  • Alle soorten dekkingen mogelijk
Offerte aanvragen

Arbeidsongeschiktheidsverzekering zakelijk

Als je in loondienst werkt en arbeidsongeschikt raakt, kun je een beroep doen op je werkgever. Je krijgt dan een uitkering en hebt op deze manier dus toch nog een inkomen. Als ondernemer kun je niet terugvallen op je werkgever. Daarom is het aan te raden om een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Hiermee voorkom je dat je zonder inkomen komt te zitten als je door een ongeluk of ziekte niet meer kan werken. We vertellen je graag meer over deze zakelijke verzekering.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Wat is een AOV

Wanneer je binnen een bedrijf werkt, kun je op je werkgever terugvallen als je arbeidsongeschikt raakt. Je blijft dan zeker van inkomen. Als ondernemer heb je niemand om op terug te vallen als jij door een ongeluk of ziekte niet meer jouw werk kan doen. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering verzeker je jezelf toch van een inkomen als je vanwege ziekte of een ongeluk niet meer kunt werken.

Bekijk meer

Kosten AOV

Hoeveel premie je precies gaat betalen voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering is lastig te zeggen. Het hangt namelijk onder andere af van de dekking die je kiest en de hoogte van de uitkering als je arbeidsongeschikt raakt. We helpen je graag bij het vinden van de goedkoopste, maar ook beste arbeidsongeschiktheidsverzekering. Vraag gerust een gratis en vrijblijvende offerte aan en we gaan voor je aan de slag.

Bekijk meer

Arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken

Om erachter de komen wat de beste en goedkoopste arbeidsongeschiktheidsverzekering voor jou als ondernemer is, raden we je aan om AOV's te vergelijken. Hier helpen we je graag bij. Door een vrijblijvende en gratis offerte bij ons aan te vragen, gaan wij voor je aan de slag. We vergelijken verzekeraars op basis van dekkingen en premies. Binnen één werkdag hoor je - door middel van een offerte - wat de beste AOV voor jou is. Handig hè!

Bekijk meer

AOV verzekering

Als je als werknemer arbeidsongeschikt raakt, kun je hiervoor terugvallen op je werkgever. Hierdoor ben je dan nog zeker van inkomen. Als ondernemer kun je niet terugvallen op een werkgever. Mocht je dan niet meer kunnen werken door een ziekte of ongeval, sta je voor een uitdaging. Daarom kun je een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten. Hiermee ben je zeker van inkomsten als je niet meer kunt werken door een ziekte, ongeval of als je invalide wordt.

Verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering

Het is niet verplicht om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Heel verstandig is het wel. Hopelijk doet de situatie zich nooit voor, maar er kan altijd iets gebeuren waardoor jij je werk tijdelijk of misschien wel nooit meer kunt doen. Wanneer jij als ondernemer niet meer kunt werken, betekent dat ook dat je geen inkomsten meer hebt. Je zult het dan van je spaargeld moeten hebben. Maar dat moet je dan wel bezitten. En als jij maanden, jaren of zelfs nooit meer kunt werken, is je spaargeld niet genoeg. Daarom raden we je aan om een goede AOV verzekering af te sluiten. We helpen je graag bij het vinden van een goedkope en goede verzekering. Neem gerust eens contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Dekkingen AOV verzekering

Als je als ondernemer arbeidsongeschikt raakt, kan dit je veel inkomsten kosten. Denk daarom goed na bij het afsluiten van een AOV. Je hebt namelijk verschillende dekkingen waaruit je kunt kiezen.

De eerste optie is een ‘gangbare arbeid’. Hierbij kijkt de verzekeraar naar welk (ander) werk je nog wel kunt doen. Daar kun je dan geld mee verdienen en het geld dat je daarmee verdient, wordt in mindering gebracht op je uitkering.

De tweede optie is ‘passend werk’. In het geval dat je jouw beroep niet meer kunt uitoefenen, kijkt een verzekeraar naar ander passend werk. Hierbij wordt uitgegaan van je werkervaring en opleiding. Het geld dat je daarmee kunt verdienen, wordt minder aan je uitgekeerd.

De derde en meest uitgebreide optie raden we je aan. Dat is ‘beroepsarbeidsongeschiktheid’. Dit houdt in dat je een uitkering krijgt als je jouw beroep niet meer kunt uitoefenen vanwege je arbeidsongeschiktheid.

Kosten arbeidsongeschiktheidsverzekering

Hoeveel premie je als ondernemer voor een AOV betaalt, hangt van verschillende factoren af. De eerste factor die van invloed is, is de dekking die je kiest. Hoe beter en uitgebreider je verzekerd bent, hoe meer premie je betaalt. Verder kun je bij sommige verzekeraars kiezen wat de hoogte van je uitkering wordt in het geval dat je arbeidsongeschikt raakt. Hoe hoger het bedrag of percentage is dat je kiest, hoe hoger je premie. Aan de andere kant ben je dan ook zeker van een groter deel van je inkomsten als je niet meer kunt werken.

Verder is het handig om te weten dat de premie van een arbeidsongeschiktheidsverzekering aftrekbaar is. Dat betekent dat je de premie kunt aftrekken in box 1 van de inkomstenbelasting. Hierdoor betaal je netto minder dan de bruto premie.

AOV kosten berekenen

Wil je jouw AOV berekenen? Dat kan helaas nog niet automatisch via onze vergelijker. Maar wij kunnen wel AOV verzekeringen voor je vergelijken. Dat doe je door een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken

Wil je een AOV afsluiten? Dan is een AOV verzekering vergelijken helemaal geen gek idee. Het is juist heel slim. Het vergelijken van deze verzekering kunnen wij voor je doen. Dit doen we zodra je bij ons een gratis offerte hebt aangevraagd. We gaan direct voor je aan de slag met een AOV vergelijken. We vergelijken verzekeraars met elkaar. Hierbij kijken we ook naar jouw situatie. Zo vinden we altijd een voordelige AOV verzekering voor jou én betaal je nooit teveel. Wil je meer weten of heb je andere vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag!

Veel gestelde vragen over een zakelijke arbeidsongeschiktheidsverzekering

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Vickey

Beantwoord door: Vincent Schokker op 29/07/2023

Wat een arbeidsongeschiktheidsverzekering precies voor jou als ondernemer zal kosten, is moeilijk te zeggen. Dat hangt namelijk van een aantal factoren af. Zo maakt het uit welke dekking je kiest. Verzeker jij je voor beroepsaansprakelijkheid, passend arbeid of gangbare arbeid? Ook de hoogte van je uitkering speelt een rol. Bij sommige verzekeraars kun je kiezen hoe hoog de maandelijkse uitkering dan zal zijn. Hoe hoger het bedrag of het percentage is, hoe hoger je premie. Via ons kun je vrijblijvend en gratis een offerte aanvragen. Wij kijken naar jouw situatie en vergelijken verzekeraars met elkaar. Zo vind je altijd de beste en goedkoopste arbeidsongeschiktheidsverzekering. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Donna

Beantwoord door: Vincent Schokker op 04/08/2023

Vraag jij je af of een arbeidsongeschiktheidsverzekering verplicht is voor ondernemers? Dan kunnen we daar kort over zijn. Dat is het niet. Maar het is wel enorm verstandig. Als ondernemer ben je namelijk zelf verantwoordelijk voor je inkomen en zal je geen vergoeding vanuit de overheid of een werkgever krijgen. Met een AOV ben je toch zeker van inkomen als je arbeidsongeschikt raakt. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Jaimy

Beantwoord door: Vincent Schokker op 02/08/2023

Ja, dat is het zeker. Dat betekent dat je de premie kunt aftrekken in box 1 van de inkomstenbelasting. Hierdoor betaal je netto minder dan de bruto premie. We helpen je graag bij het vinden van de ideale arbeidsongeschiktheidsverzekering. Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan en wij vergelijken zakelijke arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor je. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!