Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Bestelautoverzekering

Vind de beste verzekering voor jouw bestelauto

Vergelijk direct je autoverzekering

 • Kies zelf voor WA, WA+ of Allrisk
 • Spoed? Bel ons op 035-6857888
 • Laagst mogelijke premie
 • Beste dekking en voorwaarden
Start vergelijken

Bestelautoverzekering

Heb jij een bestelauto waarmee jij van en naar je werk rijdt? Dan is een bestelautoverzekering geen overbodige luxe. Als je deze bestelauto alleen voor privégebruik rijdt, hoef je geen zakelijke bestelautoverzekering af te sluiten. Je kunt de bestelwagen dan gewoon als auto verzekeren. We vertellen je hier graag meer over. En kom je er niet uit of wil je verzekeringen met elkaar vergelijken? Ook daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Wat is het?

Wat is een bestelauto? Dat is een auto met een laadruimte. Achter de bestuurder en de bijrijder(s) bevindt zich dus een ruimte waar spullen in geplaats kunnen worden om te vervoeren. In deze laadruimte zijn geen zitplaatsen aanwezig.

Bekijk meer

Dekkingen bestelauto

Net als bij andere voertuigen kun je voor een bestelauto uit drie basisdekkingen kiezen. Dit zijn WA, WA plus en allrisk. WA verzekert de schade die jij aan iets of iemand anders toebrengt. Je bent dan ook verplicht om minimaal een WA-dekking af te sluiten. WA plus dekt ook schade aan jouw eigen bestelauto en allrisk dekt ook de schade aan jouw auto door een aanrijding.

Bekijk meer

Bestelauto vergelijken

Rijd jij in een bestelauto? Dan wil je natuurlijk een goede, maar ook een voordelige bestelautoverzekering. Daarom kun je bij Vergelijkdirect bestelautoverzekeringen met elkaar vergelijken in onze vergelijker. Dit doe je eenvoudig, snel en online. Zo sluit je altijd de voordeligste en beste verzekering af voor jouw bestelauto.

Bekijk meer

Wat is een bestelautoverzekering?

Dit wordt ook wel een bestelwagenverzekering of een bestelbusverzekering genoemd. De Belastingdienst noemde dit vroeger een auto met een grijs kenteken. Vroeger hadden bestelauto’s ook grijze kentekens. Nu zijn ze gewoon geel.

Een bestelauto is een voertuig met een laadruimte. Dit kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor het vervoeren van spullen. In de laadruimte mogen geen zitplaatsen aanwezig zijn.

Bestelauto zakelijk of privé verzekeren?

Ben je geen ondernemer? Of ben je dat wel, maar staat de bestelauto niet in de boekhouding van je bedrijf? Dan betekent dat dat je de bestelauto alleen privé gebruikt. Je rijdt er bijvoorbeeld alleen mee van je werk naar huis. Je kunt je bestelauto dan via een autoverzekering verzekeren.

Ben je wel een ondernemer en vervoer je bijvoorbeeld goederen? Heeft je auto een zogenaamd ‘grijs kenteken’? Dan neem je de auto waarschijnlijk ook mee in de boekhouding van je bedrijf. In dat geval kun je een zakelijke bestelautoverzekering afsluiten.

Bestelauto verzekeren dekkingen

Net als bij ieder motorvoertuig, kun je voor je bestelauto kiezen uit drie basisdekkingen. WA, WA plus en allrisk. We leggen je graag nog even uit wat de verschillen tussen deze basisdekkingen zijn. Maar let op, de dekkingen kunnen per verzekeraar iets verschillen. Ook benoemen we een paar aanvullende keuzes.

WA

WA is de minst uitgebreide basisverzekering. Je bent wel verplicht om minimaal deze verzekering voor je voertuig af te sluiten. Hiermee ben je namelijk verzekerd bij schade die jij bij een ander veroorzaakt. Dat kan een persoon zijn. Maar het kan ook schade zijn aan spullen van een ander. Jouw eigen bestelauto is met deze dekking niet verzekerd bij schade.

WA plus

Wil je breder verzekerd zijn? Dan kun je deze dekking overwegen. Hiermee is jouw eigen bestelauto verzekerd tegen een paar schades. Denk aan schade door brand. Maar ook schade door storm of ander natuurgeweld is met deze dekking verzekerd. Diefstal is vaak ook met deze dekking verzekerd. Ook ruitschade kan in deze dekking vallen, maar kijk hier altijd even goed naar per verzekeraar.

Allrisk

Dit is de meest uitgebreide dekking. Ook de schade aan je eigen auto is dan verzekerd. Dit gaat dan niet alleen om schade na brand of storm. Maar ook om schade na een aanrijding of vandalisme. Kan je niet verder rijden? Dan kan vervangend vervoer ook in deze allrisk dekking zitten. Bekijk deze dekking weer goed per verzekeraar. Hier kunnen we je bij helpen.

Aanvullende dekkingen

Welke aanvullende dekkingen je kunt kiezen, verschilt per verzekeraar. Vaak kun je ervoor kiezen om pechhulp te verzekeren. In geval van pech valt hulp ter plekke binnen de dekking. Ook kan vervangend vervoer in deze dekking vallen. Verder is het vaak mogelijk om verkeersrechtsbijstand te verzekeren. Hulp van een jurist tijdens een ruzie in het verkeer is dan verzekerd. Daarnaast kun je vaak kiezen voor een ongevallenverzekering voor inzittenden. Als een inzittende tijdens een verkeersongeval komt te overlijden of invalide raakt, keert de verzekeraar een bedrag uit.

Iedere verzekeraar biedt eigen aanvullende dekkingen aan. Kijk dus bij het afsluiten van een verzekering voor je bestelauto goed naar de dekkingen die er zijn. En natuurlijk ook naar wat deze dekkingen vergoeden.

Premie bestelautoverzekering

Wat de premie voor jouw bestelauto is, hangt van een paar zaken af. Zo wordt gekeken naar je postcode, leeftijd en schadevrije jaren. Maar ook naar de auto die je wil verzekeren en het aantal kilometers dat je per jaar denkt te rijden. Verder wegen de dekkingen die je kiest mee. Verhoog of verlaag je jouw eigen risico? Ook dat heeft invloed op de premie. Om precies te weten wat jouw bestelautoverzekering gaat kosten, kun je verzekeringen vergelijken. Hier kunnen we je ook bij helpen.

Bestelautoverzekering vergelijken

Voor jouw bestelauto wil je een goede en goedkope verzekering afsluiten. Om de beste bestelautoverzekering te vinden, hebben we een tip. Gebruik onze vergelijker! Hiermee vergelijk je bestelautoverzekeringen met elkaar. Door jouw wensen en eisen in te vullen, zie je direct welke verzekering het beste bij jouw bestelauto past. Hierdoor betaal je nooit te veel en ben je wel altijd goed verzekerd. Precies zoals jij dat wil. Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag!

Veelgestelde vragen over de bestelautoverzekering

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Pim

Beantwoord door: Vincent Schokker op 03/06/2023

Ben je geen ondernemer? Of ben je dat wel, maar staat de bestelauto niet in de boekhouding van je bedrijf? Dan betekent dat dat je de bestelauto alleen privé gebruikt. Je rijdt er bijvoorbeeld alleen mee van je werk naar huis. Je kunt je bestelauto dan via een autoverzekering verzekeren. Ben je wel een ondernemer en vervoer je bijvoorbeeld goederen? Heeft je auto een zogenaamd ‘grijs kenteken’? Dan neem je de auto waarschijnlijk ook mee in de boekhouding van je bedrijf. In dat geval kun je een zakelijke bestelautoverzekering afsluiten. Voor meer informatie is het handig om de verzekeringskaart op te vragen. Je vindt deze in onze autoverzekering vergelijker.

Vraag van: Roland

Beantwoord door: Vincent Schokker op 01/06/2023

Een bestelautoverzekering wordt ook wel een bestelwagenverzekering of een bestelbusverzekering genoemd. De Belastingdienst noemde dit vroeger een auto met een grijs kenteken. Vroeger hadden bestelauto’s ook grijze kentekens. Nu zijn ze gewoon geel. Een bestelauto is een voertuig met een laadruimte. Dit kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor het vervoeren van spullen. In de laadruimte mogen geen zitplaatsen aanwezig zijn. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Vivian

Beantwoord door: Vincent Schokker op 01/06/2023

Wat de premie voor jouw bestelauto is, hangt van een paar zaken af. Zo wordt gekeken naar je postcode, leeftijd en schadevrije jaren. Maar ook naar de auto die je wil verzekeren en het aantal kilometers dat je per jaar denkt te rijden. Verder wegen de dekkingen die je kiest mee. Verhoog of verlaag je jouw eigen risico? Ook dat heeft invloed op de premie. Om precies te weten wat jouw autoverzekering gaat kosten, kun je verzekeringen vergelijken. Hier kunnen we je ook bij helpen. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 25 autoverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Auto verzekeren op maat

Zelf je autoverzekering samenstellen!

Breid je autoverzekering uit met dekking voor je accessoires, inzittenden etc.

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude autoverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude autoverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888. Uiteraard helpen we je ook met het afsluiten van een nieuwe autoverzekering!
 • Extra korting autoverzekering?
  Combineer je autoverzekering met andere verzekeringen en profiteer van pakketkorting! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.