Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Auto te water geraakt, ben ik hiervoor verzekerd?

woensdag 04 oktober 2017 | Bart Houtman

Per jaar belanden ongeveer 750 Nederlanders met hun auto in het water. De gevolgen hiervan kunnen afschuwelijk zijn, als er mensen ernstig gewond raken of zelfs overlijden. Daarnaast kun je de auto ook afschrijven. In dit artikel benoemen wij wat je autoverzekering vergoedt.

Wordt het gedekt door mijn autoverzekering?

Autoschade die ontstaat doordat je in het water bent beland, kun je vergoed krijgen van je autoverzekeraar. Je moet dan wel een allrisk autoverzekering hebben. Als je met meerdere mensen in de auto zat terwijl het ongeluk gebeurde zijn jouw passagiers verzekerd via jouw WA autoverzekering. Zij kunnen de schade die ze hebben opgelopen, vergoed krijgen van jouw autoverzekeraar. Let op, de uitbetaling van de schade kan soms wel even duren, omdat er onderzocht moet worden wie de schuldige is van het ongeval. Als je vaak mensen meeneemt in je auto, dan kun je een aanvullende schadeverzekering voor inzittenden afsluiten. Bij deze verzekering wordt er niet gekeken naar wie er schuldig is, maar wordt de werkelijke letsel- en bagageschade betaalt aan jouw passagiers. Deze verzekering dekt ook jouw schade als bestuurder.

Ben je niet door je eigen fout in het water beland?

Als je met jouw auto in het water bent beland zonder dat het jouw schuld is, dan moet je samen met de veroorzaker het schadeformulier invullen, als dat mogelijk is. Als je van plan bent om schade te claimen, dan is het verstandig om bewijsmateriaal te verzamelen, bijvoorbeeld getuigenverklaringen en foto’s van remsporen. Hiermee kun je aantonen dat de andere bestuurder de fout inging. Hierna kun je diegene aansprakelijk stellen voor de schade en een schadevergoeding vragen.

Vergelijk jouw autoverzekering en bespaar!

Je kunt op veel manieren besparen op jouw autoverzekering. Één daarvan is om verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Dit is tevens de meest effectieve manier om te besparen op jouw autoverzekering. Door te vergelijken krijg je alleen de autoverzekeringen te zien die bij jouw wensen en behoeften passen. Er zijn namelijk een hoop autoverzekeringen met een hoop verschillende premies, en het kan voorkomen dat je daardoor door de bomen het bos niet meer ziet. Wij helpen je graag bij het zoeken van de beste en voordeligste autoverzekering. Waar wacht je nog op? Vergelijk en bespaar bij Vergelijkdirect.com.

 

 

Lees hier meer over de autoverzekering