Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Autobezitters ontdekken fraude door ANWB autoverzekering

maandag 29 oktober 2018 | Bart Houtman

Met behulp van het ANWB-apparaatje van de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering zijn er de afgelopen maanden een aantal fraudeurs ontmaskerd. Meer informatie over de aanleiding van dit incident kun je hieronder lezen!

ANWB autoverzekering

ANWB-apparaatje

Bij het aanschaffen van een ANWB Veilig Rijden Autoverzekering, ontvang je er een ANWB-apparaatje bij. Dit apparaatje wordt ook wel een dongel genoemd, dit kun je met eigen handen in je auto installeren. Volgens de krant Leeuwarder Courant hebben het grootste deel van de vakantiereizigers in Nederland zo een apparaat in hun auto geplaatst. Dankzij het apparaatje ontvangen de bestuurder(s) van de auto per mail een waarschuwing, als zij te snel rijden, erg hard remmen of optrekken. Hierbij verhogen zij hun strafpunten en vervolgens kan de korting voor de autoverzekering verminderd worden.

Voordelen

Een voordeel van het apparaatje van ANWB-autoverzekering is dat consumenten korting kunnen ontvangen op hun autoverzekering. Dit komt doordat de dongel het rijgedrag van de bestuurder kan registeren. Wanneer de bestuurder(s) rustig en veilig op de weg rijden, worden de kosten van de verzekering verminderd. Ook worden er de afgelopen twee jaar een aantal gestolen auto’s teruggevonden, met behulp van de dongel.

Friese gezinnen

Bij toeval hebben een aantal Friese gezinnen, onder andere uit de plaats Balk, de afgelopen maanden aantallen fraudeurs op Schiphol kunnen betrappen. Dit waren medewerkers van de Valet Parking. Hier kunnen de reizigers hun auto achterlaten, wanneer de reizigers op reis gaan. Op hun reis ontvingen zij plotseling mailtjes van hun verzekeraar dat er onveilig en te hard werd gereden met hun auto. Dit konden de Friese niet zijn, want die waren nog in het buitenland. Gelukkig kan het ANWB-apparaatje nauwkeurig meten waar en wanneer deze overtreding plaats heeft gevonden.

Gevolgen

Door dit apparaatje zijn er dus diverse fraudeurs opgepakt, dit was bijvoorbeeld een kind van de eigenaar van de auto. Daarnaast kunnen er, vooral gestolen auto’s terug worden gevonden. Het is niet alleen erg fijn voor de eigenaar(s) van de auto, maar ook voor de verzekeraars van ANWB Veilig Rijden Autoverzekering zelf. Hierdoor worden de hoge vergoedingskosten voor auto’s voorkomen.

Autoverzekeringen vergelijken met Vergelijkdirect.com!

Naast de ANWB Veilig Rijden autoverzekering, zijn er ook verschillende andere autoverzekeringen die wij voor jou vergelijken. Het is erg handig en belangrijk dat je de juiste autoverzekering afsluit voor jouw auto, op onze website kun je vergelijken op basis van je eigen auto!

https://vergelijkdirect.com/verzekeringen/autoverzekering/

Lees hier meer over de autoverzekering