Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Autoverzekering wordt mogelijk duurder

dinsdag 14 juli 2015 | Bart Houtman

De kans is sterk aanwezig dat de autoverzekering duurder wordt. Het afgelopen jaar moesten de autoverzekeraars 300 miljoen euro meer uitkeren op verzekeringen dan er aan premies binnenkwam. Er is dus een groot tekort aan geld voor de autoverzekeraars. De Nederlandsche Bank (DNB) maakt zich als toezichthouder al langer zorgen over de situatie en over de financiële positie van de autoverzekeraars. Dit komt door de enorme concurrentie in de markt. De toezichthouder wilt dat de verzekeraars maatregelen hiervoor gaan nemen.

Letselschadeclaims de oorzaak

Het Verbond van verzekeraars liet weten dat vooral de proceskosten van letselschadeclaims zijn toegenomen. Het Verbond heeft hier nog geen cijfers van, maar zij verwachten de cijfers wel voor het eind van de zomer te hebben. Doordat de verzekeraars de afgelopen jaren flink in de kosten hebben gesneden, lijkt een premiestijging onvermijdelijk. Volgens DNB is het van cruciaal belang dat de verzekeraars nu een juiste keuze gaan maken. Als dit niet gebeurt, kunnen de verzekeringsmaatschappijen in de problemen komen.

Jouw autoverzekering nog niet vergeleken? Doe het nu!

Ben je op zoek naar een goede en voordelige autoverzekering? Vergelijk dan jouw autoverzekering bij Vergelijkdirect.com en je krijgt gegarandeerd de perfecte autoverzekering die uitstekend op jouw wensen en behoeften aansluit!

Lees hier meer over de autoverzekering