Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Auto naar de filistijnen? Hopelijk betaalt jouw verzekeraar wel!

dinsdag 02 oktober 2018 | Bart Houtman
ANWB

Ombudsvrouwen en ombudsmannen, zoals Irene Sommeling, merken steeds meer dat er slecht met het schadeherstel van auto’s worden omgegaan. Hierdoor wilt zij alle bekende en grote verzekeraars bedrijven bevelen om zulke malafide’ praktijken op het gebied van schadeherstel onder de loep te nemen. Hieronder lees je haar ervaring, wat de stappen zijn van zo’n schadeherstel en kun je de gevolgen ervan lezen!

Irene Sommeling

Irene Sommeling is de ondernemer van de website www.jijbepaalt.nl, daar heeft ze de functie als ombudsvrouw schadeherstel. Je vindt daar verschillende informatie over onder andere schadeherstel op het gebied van autoverzekeringen. Er komen regelmatig klachten binnen over de oneerlijke handelswijze, misstanden, tactieken en malafide praktijken van verzekeraars. Zulke problemen probeert ze met bemiddelingen dan voor haar klanten op te lossen.

Kosten schadelast garantie

Volgens Sommeling doen de verzekeraars tot heden nog steeds aan schadesturing, dit gebeurt met vooraf gemaakte afspraken met de grote schadeketens. Dit wordt gedaan door middel van afspraken tussen schadelast garanties en daarop de herstelketens. Hierbij worden bij de calculatie van de werkelijke schade, met niet afgesproken kortingen op het uurtarief en de inkoopprijzen van de verschillende onderdelen gewerkt. Naast dit heeft Sommeling ook iets anders ontdekt: verzekeraars van schadebedrijven die samenwerken met een keten ontvangen bij het eerst kwartaal een factuur voor de schadelast garantie voor het jaar erna. Dit hoor je als schadehersteller eigenlijk achteraf pas te doen.

Gevolgen

Door deze onderhandelingen komen er verschillende gevolgen. Als eerst zullen de aansprakelijkheidsverzekeraars een te groot bedrag uit moeten besteden voor het herstel van het vervoermiddel. Ook krijgen klanten te maken met waardevermindering bij de verkoop van hun auto. Dit komt omdat erg veel mensen niet bekend zijn met het extra verdienmodel die sommige verzekeraars met zich toepassen. Door deze gevolgen gaat Sommeling een brief opstellen en opsturen naar betrokken autoverzekeraars. Hierin wilt ze alle aspecten uitleggen van haar bevindingen, door de klachten die zij van autobezitters heeft ontvangen.

Vergelijken

Wees dus gewaarschuwd:

  • een goedkope verzekering is erg aantrekkelijk
  • maar is niet altijd de beste verzekering

Kijk dus altijd goed hoe verzekeraars scoren op het gebied van bijvoorbeeld de schade-afhandeling. Verder kun je altijd op Vergelijkdirect.com verschillende (auto)verzekeringen met elkaar gaan vergelijken. Wij helpen je daar graag verder met het kiezen van een gepaste verzekering met jouw gepaste wensen erbij!

Lees hier meer over de autoverzekering