Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

De autoverzekering wordt strenger in de EU

vrijdag 25 mei 2018 | Bart Houtman

Maak je geen zorgen, de strengere regels gelden voor de autoverzekering zelf en dus niet voor jou. De regels moeten strenger worden zodat slachtoffers van een auto of motorongeluk nog sneller uitgekeerd kunnen worden vindt de Europese Commissie.  Ook wanneer een verzekeringsmaatschappij dreigt failliet te gaan.

Minimumdekking voor binnen en buitenland

De Europese Commissie wilt dat de minimumdekking voor schade bij een ongeluk met de auto, motor of scooter gelijk wordt getrokken. Hierdoor maakt het voor jou niet uit of je nu in Nederland of in België schade rijdt. Waar je wel op moet letten is dat ze het hebben over de minimumdekking en niet over de volledige verzekering. Er blijven dus nog altijd verschillen over tussen de autoverzekeringen over de verschillende grenzen binnen de EU.

Verhuizen samen met je no-claimkorting

Een andere eis van de Europese Commissie heeft te maken met de no-claimkorting. Ze willen dat wanneer iemand naar een ander land binnen de EU verhuist deze zijn no-claimkorting mag meenemen. Dit brengt vele voordelen met zich mee als je wilt verhuizen naar het buitenland en al vele jaren geen schade hebt gereden. Mocht de nieuwe regel ingevoerd worden, dan profiteer je alsnog van de no-claimkorting.

Betere bescherming

Door dit allemaal in te voeren wil de EU bereiken dat er betere bescherming komt voor zo wel verzekeringsnemers als potentiële slachtoffers van een ongeluk. Ze willen ervoor zorgen dat je in zowel binnen als buitenland minder risico loopt en op een juiste manier schade uitgekeerd krijgt. Daarnaast willen ze het goede rijgedrag belonen van verzekerden die gaan verhuizen naar het buitenland. Door dit allemaal in te willen laten voeren laat de Europese Commissie zien dat ze jou graag willen helpen met je autoverzekering!

De juiste autoverzekering vinden met Vergelijkdirect.com

Vind je ondanks al die extra voordelen je autoverzekering nog steeds te duur? Of wil je graag een nieuwe autoverzekering afsluiten maar weet niet welke? Ga dan naar Vergelijkdirect.com! Door jouw wensen en eisen in de unieke vergelijker te zetten krijg jij precies te zien welke verzekeringen het beste bij je passen. Je hoeft alleen nog te kiezen op welke verzekering jij het meeste bespaard en dan kan je deze direct online afsluiten.

Lees hier meer over de autoverzekering