Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Laptop uit auto gestolen, wat nu?

dinsdag 16 december 2014 | Bart Houtman

Iemand heeft ingebroken in je auto en je laptop is meegenomen. Dit is erg vervelend, want hier moet je een hoop voor regelen. Wat nu te doen? Onder welke verzekering valt de gestolen laptop? Dat lees je in dit artikel.

Raadpleeg je inboedelverzekering

Met een inboedelverzekering zijn al je spullen verzekerd tegen verlies en beschadiging. Spullen die losliggen in je auto, waaronder je laptop, vallen hieronder. Helaas gelden hiervoor wel een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen. Zo moet er sprake zijn van braak aan de buitenkant van de auto. Ook moet je je spullen goed opgeborgen hebben in de auto, zodat deze niet zichtbaar zijn vanaf de buitenkant. Daarnaast is er ook een maximumbedrag en geldt de dekking alleen in Nederland (soms vallen dagtripjes naar Luxemburg, Duitsland of Belgie ook binnen de dekking, maar dit hangt af per verzekering). Om zeker te weten wat verzekerd is, bekijk dan de polisvoorwaarden van je inboedelverzekering.

Autoverzekering dekt alleen ingebouwde spullen

Je autoverzekering dekt alleen de diefstal van spullen die ingebouwd zijn, zoals een navigatiesysteem of audioapparatuur. Diefstal van je eigen auto of ingebouwde spullen is bij een WA autoverzekering niet gedekt. Een WA autoverzekering dekt alleen de schade die jij aan anderen toebrengt. Diefstal van je eigen auto of spullen is gedeeltelijk gedekt bij een beperkt casco en bij een volledig casco (allrisk) is diefstal volledig gedekt. Vaak zijn accessoires en audioapparatuur tot een bepaald bedrag meeverzekerd. Losliggende spullen of apparatuur die meegenomen zijn uit je auto vallen niet onder de dekking van je autoverzekering.

Sluit jouw autoverzekering af

Wil je erachter komen wat voor jou de voordeligste premies zijn? Vergelijk dan jouw autoverzekering bij Vergelijkdirect.com en krijg de allergoedkoopste autoverzekering met de dekking die bij jouw wensen en behoeftes aansluit!

Lees hier meer over de autoverzekering