Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Nieuwe auto gekocht, wat nu te doen?

maandag 04 september 2017 | Bart Houtman

Wanneer je een nieuwe auto koopt weet je vaak niet wat je moet doen. Vooral wat betreft je autoverzekering is het de vraag wat je gaat doen. In dit artikel leggen we je de opties uit en wat je ervoor moet doen.

Twee keuzes voor je autoverzekering bij je nieuwe auto

Wanneer je een nieuwe auto hebt gekocht heb je twee opties om deze te verzekeren. Je kan een nieuwe verzekering afsluiten en het oude opzeggen of je huidige autoverzekering behouden en de wijziging van de auto doorgeven aan je verzekeraar. In dit geval blijf je bij de dezelfde autoverzekeraar en hoef je niet over te stappen. Maar het kan ook zijn dat je huidige autoverzekering niet goed bij je nieuwe auto past, en daarom een nieuwe autoverzekering af wilt sluiten.

Nieuwe autoverzekering afsluiten

Als je geen autoverzekering hebt, dan kun je eenvoudig en snel je autoverzekering vergelijken en afsluiten. Heb je wel een autoverzekering lopen maar wil je graag een nieuwe autoverzekering voor je auto, dan dien je eerst je huidige autoverzekering op te zeggen. Dit doe je bij voorkeur schriftelijk, door middel van een opzegbrief. Nadat deze is opgezegd, kun je gaan kijken voor een nieuwe autoverzekering.

Autoverzekering overzetten op je nieuwe auto

Als je jouw nieuwe auto wilt verzekeren bij je huidige autoverzekeraar en je huidige autoverzekering wilt behouden, dan dien je dit door te geven aan je autoverzekeraar. Je kunt dit eenvoudig doen door je verzekeraar of tussenpersoon te bellen en op de hoogte te stellen. Je huidige autoverzekering loopt dan gewoon verder, alleen dan op een ander kenteken.

Autoverzekeringen vergelijken doe je bij Vergelijkdirect.com!

Je kunt op veel manieren besparen op jouw autoverzekering. Één daarvan is om verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Dit is tevens de meest effectieve manier om te besparen op jouw autoverzekering. Door te vergelijken krijg je alleen de autoverzekeringen te zien die bij jouw wensen en behoeften passen. Er zijn namelijk een hoop autoverzekeringen met een hoop verschillende premies, en het kan voorkomen dat je daardoor door de bomen het bos niet meer ziet. Wij helpen je graag bij het zoeken van de beste en voordeligste autoverzekering. Waar wacht je nog op? Vergelijk en bespaar bij Vergelijkdirect.com.

 

 

Lees hier meer over de autoverzekering