Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Onder invloed achter het stuur: ben ik dan nog verzekerd?

donderdag 21 december 2017 | Bart Houtman

Onder invloed in de auto stappen lijkt op dat moment allemaal erg onschuldig. Naast dat de wet dit afstraft, treft je autoverzekering hier ook maatregelen voor. Wij gaan je duidelijk maken welke maatregelen er zoal worden getroffen.

Mogelijke maatregelen na onder invloed een ongeluk veroorzaken

Als je onder invloed achter het stuur kruipt dan kunnen de gevolgen zeer groot zijn als je een ongeluk veroorzaakt. De kans is namelijk aanwezig dat jouw autoverzekering de schade dan niet vergoedt. Ook bestaat de kans dat je autoverzekering je huidige autoverzekering per direct beëindigt. Hierdoor wordt het lastig om een nieuwe autoverzekeraar te zoeken en om een nieuwe autoverzekering af te sluiten. Je bent namelijk bekend gemaakt met het feit dat je een ongeluk hebt veroorzaakt door alcohol. Veel verzekeraars zijn dan bang om het grotere risico aan te gaan die je dan bij je draagt.

Autoverzekeraar dekt altijd schade onschuldige tegenpartij

Wanneer je een ongeluk veroorzaakt wanneer jij onder invloed was waar anderen bij betrokken zijn moet jouw verzekeraar de schade van de onschuldige tegenpartij vergoeden. De verzekeraar is namelijk wettelijk verplicht om dit te doen. Dit is bij iedere autoverzekeraar het geval

Schade aan eigen voertuig

Als je onder invloed van alcohol tegen bijvoorbeeld een boom of lantaarnpaal aanrijdt, dan zit je waarschijnlijk in de problemen. In dit geval is er geen tegenpartij betrokken en zou je de schade aan je eigen voertuig moeten verhalen bij je autoverzekeraar. Aangezien je teveel gedronken had toen het ongeluk gebeurde, zal je autoverzekeraar naar alle waarschijnlijkheid niets uitkeren en zou je de schade volledig zelf moeten betalen. Uiteraard verschillen de vergoedingen en dekkingen per autoverzekeraar en daarom is het belangrijk om altijd de polisvoorwaarden van je autoverzekeraar te checken!

Vergelijk en bespaar op jouw autoverzekering!

Je kunt op veel manieren besparen op jouw autoverzekering. Één daarvan is om verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Dit is tevens de meest effectieve manier om te besparen op jouw autoverzekering. Door te vergelijken krijg je alleen de autoverzekeringen te zien die bij jouw wensen en behoeften passen. Er zijn namelijk een hoop autoverzekeringen met een hoop verschillende premies, en het kan voorkomen dat je daardoor door de bomen het bos niet meer ziet. Wij helpen je graag bij het zoeken van de beste en voordeligste autoverzekering. Waar wacht je nog op? Vergelijk en bespaar bij Vergelijkdirect.com.

 

Lees hier meer over de autoverzekering