Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Spullen gestolen uit auto: auto- of inboedelverzekering?

zaterdag 13 januari 2018 | Bart Houtman

Is er ingebroken in je auto en zijn er spullen gestolen? Wat valt er dan precies onder je inboedelverzekering en wat valt er onder je autoverzekering? We leggen het voor je uit in dit artikel.

Gestolen spullen vallen onder de inboedelverzekering

De spullen die uit je auto zijn gestolen, kun je claimen op de inboedelverzekering. Deze spullen moeten dan wel onder je inboedel vallen. Dat geldt bijvoorbeeld niet voor de autoradio: die valt onder je autoverzekering. Als er dus bijvoorbeeld CD’s, kleding, boeken of andere spullen uit de auto worden gestolen, kun je een beroep doen op jouw inboedelverzekering. Wel is het bedrag wat je kunt claimen beperkt. Bij de meeste verzekeraars gaat dit om maximaal een paar honderd euro. Controleer dit voor de zekerheid even in je polisvoorwaarden. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding, moet de auto tijdens de inbraak wel op slot geweest zijn. Ook mogen de spullen niet in het zicht hebben gelegen.

Schade aan de auto valt onder de autoverzekering

Als de inbrekers schade aan jouw auto hebben veroorzaakt om in te kunnen breken, is deze schade gedekt door je autoverzekering. Je moet hiervoor in ieder geval een WA + beperkt casco verzekering hebben. Heb je alleen een WA-verzekering? Dan is diefstal of schade aan je auto niet meeverzekerd. Het ingetikte raam of het geforceerde slot kun je dan niet claimen op je autoverzekering.

Een goede autoverzekering vinden?

Het is duidelijk dat het de afgelopen tijd flink veranderd is op gebied van verzekeringen. Een lage premie wil tegenwoordig vaak niet meer zeggen dat het ook een goede autoverzekering is. Het is dan ook lastig om een goede autoverzekering te vinden. Bij Vergelijkdirect.com kun je specifiek jouw autoverzekering vergelijken en erachter komen wat voor jou de voordeligste en beste autoverzekering is. Alle polisvoorwaarden staan vermeld en alles staat duidelijk en netjes beschreven.

 

 

Lees hier meer over de autoverzekering