Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Straat met meerdere postcodes betekent vaak duurdere autoverzekering

vrijdag 04 augustus 2017 | Bart Houtman

Op verschillende plekken in Nederland loop je meer risico dan op andere plekken. Verzekeringen houden hiermee rekening en vragen dan een hogere premie op je autoverzekering wanneer er meer risico wordt gelopen. Tegenwoordig is het zelfs zo dat wanneer er verschillende postcodes zijn in dezelfde straat er ook premieverschillen zijn.

Onderzoek naar premieverschillen in dezelfde straten

Als je in een straat woont met meerdere postcodes, dan bestaat de kans dat de premie van jouw autoverzekering hoger is dan die van je buurman. Dat blijkt uit een onderzoek van vergelijkingssite Pricewise in Eindhoven en Zundert. De vergelijkingssite vergeleek de premies per straat in de vijf grote steden, waaronder Eindhoven, en in een aantal plattelandsgemeenten.

Verschillende postcodes betekent grotere kans op autodiefstal

Dat er prijsverschillen zijn tussen verschillende postcodes is logisch, omdat er in de ene wijk de kans op wanbetalers of autodiefstal groter is dan in de andere wijk. Een verzekeraar moet uiteraard ergens een grens trekken, met gevolg dat er prijsverschillen voor de premie kunnen ontstaan in dezelfde wijk. Kortom, met exact dezelfde verzekering kun je meer premie betalen dan je buurman, of andersom.

Grote verschillen in korte straat

De Boschdijk in Eindhoven is bijna zes kilometer lang. Deze loopt van Woensel-Noord tot aan het spoor. Het is hier niet zo raar dat het risico op de ene plek groter is dan op de andere. De weg is immers zes kilometer lang. Maar wat te denken van de Herman Gorterlaan in Eindhoven, deze ligt vlakbij de Tolgreep. Deze straat is slechts 250 meter lang en iedereen woont er in één van drie bij elkaar gelegen woonzorgcentra. Hier lopen de premieverschillen op tot wel 46 procent.

Op zoek naar een goede autoverzekering? Vergelijkdirect.com!

Naast het feit dat je zorgverzekeringen bij ons kunt vergelijken, kun je ook alle autoverzekeringen met elkaar vergelijken. Door te vergelijken kom je te weten wat voor jou de perfecte autoverzekering is die uitstekend bij jouw wensen en behoeften aansluit. Twijfel dus niet en vergelijk nu jouw autoverzekering bij Vergelijkdirect.com!

 

Lees hier meer over de autoverzekering