Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Verzekeraars zijn contactloze sleutels beu

dinsdag 18 september 2018 | Bart Houtman

Met ingang van volgend jaar zullen auto’s met een contactloze sleutels niet meer automatisch onder de schade- of diefstalverzekering vallen. Dit komt omdat dit systeem erg veel diefstallen en inbraken heeft veroorzaakt, omdat het systeem gemakkelijk te hacken is.

Wat is een contactloze sleutel?

Een contactloze sleutel, ook wel de keyless entry genoemd, is een sleutel dat bij de geconnecteerde vervoermiddel of product automatisch opengaat. Bij de meeste nieuwe auto’s worden de deuren automatisch voor je geopend, wanneer de eigenaar met de bijbehorende sleutel in de buurt van de auto komt. Ook wanneer diegene van de auto wegloopt, worden de deuren van de auto meteen afgesloten. Dit komt doordat er een speciale RFID-chip in de sleutel is bevestigd. Op dit moment worden bij de beperkt casco- of volledige cascodekking de contactloze sleutel voor je auto nog verzekerd.

Kiwa SCM

Kiwa SCM is de keurinstantie voor autobeveiliging. Zij hebben bevestigd dat de contactloze sleutel met ingang van volgend jaar af te keuren. Door de afkeuring van Kiwa SCM zullen de autoverzekeringen, de schade of diefstal niet kunnen vergoeden. Deze instantie geeft zelf aan om, wanneer je nog een contactloze sleutel bezit, een beveiligingssysteem te installeren. Hierdoor voorkom je problemen met je verzekering en verminder je de kans op braak in je auto.

Autodieven

De aanleiding waarom veel verzekeraars de contactloze sleutels bui zijn, is voornamelijk omdat dit systeem erg gevoelig is voor inbraak. Door de RFID-chip in de sleutel, is het gemakkelijk om deze te hacken. De autodieven hebben verschillende apparaten waarmee de signalen van autosleutels worden gezocht. Hierna kunnen de inbrekers zonder problemen de auto betreden. Naast inbraak, is er ook vaak sprake van diefstal. De Consumentenbond geeft de volgende tips om de kans op inbraak te verkleinen: probeer je keyless-functie door je autodealer uit te schakelen of bewaar de sleutels in een metalenblik of sleutelkastje.

Vergelijken

Het is belangrijk dat je goed bent verzekerd, om hoge en onverwachte kosten te voorkomen. Op Vergelijkdirect.com kun je direct verschillende (auto)verzekeringen met elkaar vergelijken. Je kunt kiezen uit drie verschillende soorten verzekeringen: WA, WA+ of All Risk. Daarnaast worden er ook aanvullende dekkingen aangeboden. Wij helpen je daar graag verder met het kiezen van een bijpassende autoverzekering!

 

Lees hier meer over de autoverzekering