Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Vrouwen het meest kritisch op rijgedrag partner

zaterdag 24 oktober 2015 | Bart Houtman

Bijna driekwart van de Nederlandse stellen met een auto geeft toe opmerkingen over de rijstijl van hun partner, dit blijkt uit een onderzoek van ANWB autoverzekering. Vrouwen hebben het meeste kritiek op het rijgedrag van hun partner, want 77 procent geeft dit toe, tegenover 65 procent van de mannen.

Redenen om kritisch te zijn

Vrouwen hebben verschillende redenen om de spanning in de auto op te voeren. Dit zijn de populairste: De partner rijdt te snel of te langzaam (35%), de partner reageert opgefokt op andere weggebruikers (25%), de partner let niet op (14%), de partner neemt de verkeerde route (13%), de partner bumperkleeft (11%).

Mannen kritisch op inparkeerstijl partner

Ook mannen kunnen behoorlijk kritisch zijn vanaf de passagiersstoel. 30 procent van de mannen spreekt hun partner aan op de snelheid, en 13 procent spreekt zijn partner aan op de gekozen route. Het meest opvallend is dat 15 procent van de mannen toegeeft kritiek te hebben op de inparkeerstijl van hun vrouw. Dit komt bij vrouwen nauwelijks voor. Daarnaast maken mannen vaker kritische opmerkingen over onzuinig rijden (12 procent).

Wat doet de kritiek met de bestuurders

Er is tot slot gekeken naar wat kritiek met de bestuurders doet. Twintig procent van de bestuurders vindt de kritiek onnodig, omdat diegene vindt dat zijn of haar rijstijl goed genoeg is. 10 procent van de bestuurders vindt het irritant omdat de partner beter eerst naar zichzelf kan kijken. Slechts 11 procent van de bestuurders vindt de kritiek fijn, omdat diegene van mening is dat het zijn of haar rijstijl bevordert.

Vergelijk jouw autoverzekering op Vergelijkdirect.com!

Ben je benieuwd naar de verschillende autoverzekeringen en de premies? Zoek dan niet verder en vergelijk nu jouw autoverzekering. Je krijgt de goedkoopste en beste autoverzekering, die uitstekend bij jouw persoonlijke situatie aansluit!

Lees hier meer over de autoverzekering