Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Caravan gekoppeld aan je auto?

maandag 03 juli 2017 | Bart Houtman

Er ontstaat vaak verwarring als het gaat om schade aan de caravan. Wanneer valt schade aan de caravan onder de autoverzekering, en wanneer niet? Veel mensen stellen zichzelf deze vraag. In dit artikel maken wij alles voor je duidelijk over de caravanverzekering.

Caravan gekoppeld aan je auto

Als je caravan achter je auto hangt en schade aan anderen toebrengt, dan valt dit onder de dekking van je autoverzekering. Een voorbeeld: Raak je tijdens het achteruitrijden met je auto en caravan per ongeluk de auto van de buren, dan valt dit onder de dekking van je autoverzekering. Veel mensen denken dat schade aan de eigen caravan onder de dekking van de autoverzekering valt. Dit is echter niet zo. Wanneer de caravan gekoppeld is aan de auto, ben je namelijk alleen verzekerd via de autoverzekering voor schade die je aan anderen toebrengt.

Caravan niet gekoppeld aan je auto

Het kan natuurlijk voorkomen dat je caravan niet gekoppeld is aan je auto, of dat je de caravan onlangs losgekoppeld hebt. Als je in dit geval schade veroorzaakt aan anderen met een losgekoppelde caravan, dan valt dit onder de WA-dekking van je aansprakelijkheidsverzekering.

Schade aan eigen caravan valt altijd onder de caravanverzekering

Schade aan de eigen caravan valt niet onder de dekking van de autoverzekering of de aansprakelijkheidsverzekering. Hiervoor moet je een aparte caravanverzekering afsluiten. Met een caravanverzekering is schade aan de caravan door bijvoorbeeld, brand, diefstal, blikseminslag, ontploffing en kortsluiting verzekerd.

Inboedel van je caravan

Naast de standaard caravanverzekering, kun je de inboedel van je caravan voor een bepaald bedrag of percentage van de waarde verzekeren. Je kunt je inboedel verzekeren tegen diefstal en schade. Als een deel van je inboedel gestolen is, dan is het noodzakelijk dat er duidelijke sporen van inbraak zijn. Je inboedel moet altijd buiten het zicht opgeborgen zijn, anders valt het niet onder de dekking. Elke verzekeraar dekt weer iets anders. Wil je precies weten wat de dekking van je inboedel is? Raadpleeg dan je caravanverzekeraar!

Hagelschade

Schade dat ontstaan is door een hagelbui is niet vanzelfsprekend meeverzekerd bij een caravanverzekering. Een hagelschade wordt gezien als een groot probleem voor veel caravanverzekeraars. In 2012 werden alle caravanverzekeringen duurder, wat kwam door de hagelschade die sterk was toegenomen, zo gaven veel verzekeraars aan. Bij een aantal caravanverzekeraars kun je een extra hoog eigen risico nemen voor hagelschade om de premie iets omlaag te halen. Soms bieden caravanverzekeraars aantrekkelijke kortingen aan als de caravan over een hagelbestendig dak beschikt.

Op zoek naar een caravanverzekering?

Ben je op zoek naar een goede en voordelige caravanverzekering? Zoek dan niet verder, want bij Vergelijkdirect.com kun je alle caravanverzekeraars met elkaar vergelijken. Je krijgt de voordeligste caravanverzekering die uitstekend bij jouw persoonlijke situatie aansluit.

Lees hier meer over de caravanverzekering