Caravan gekoppeld aan je auto?

Er ontstaat vaak verwarring als het gaat om schade aan de caravan. Wanneer valt schade aan de caravan onder de autoverzekering, en wanneer niet? Veel mensen stellen zichzelf deze vraag, en wij vinden dat dit onderwerp verduidelijkt moet worden.

Caravan gekoppeld aan je auto

Als je met je caravan schade aan anderen toebrengt, dan valt dit onder de dekking van je autoverzekering. Een voorbeeld: Raak je tijdens het achteruitrijden met je caravan per ongeluk de auto van de buren, dan valt dit onder de dekking van je autoverzekering. Veel mensen denken dat schade aan de eigen caravan onder de dekking van de autoverzekering valt. Dit is echter niet zo. Wanneer de caravan gekoppeld is aan de auto, ben je namelijk alleen verzekerd via de autoverzekering voor schade die je aan anderen toebrengt.

Caravan niet gekoppeld aan je auto

Het kan natuurlijk voorkomen dat je caravan niet gekoppeld is aan je auto, of dat je de caravan onlangs losgekoppeld hebt. Als je in dit geval schade veroorzaakt aan anderen met een losgekoppelde caravan, dan valt dit onder de WA-dekking van je aansprakelijkheidsverzekering.

Schade aan eigen caravan valt altijd onder de caravanverzekering

Schade aan de eigen caravan valt niet onder de dekking van de autoverzekering of de aansprakelijkheidsverzekering. Hiervoor zal je een aparte caravanverzekering af moeten sluiten. Met een caravanverzekering is schade aan de caravan door bijvoorbeeld, brand, diefstal, blikseminslag, ontploffing en kortsluiting verzekerd.

Inboedel van je caravan

Naast de standaard caravanverzekering, kun je de inboedel van je caravan voor een bepaald bedrag of percentage van de waarde verzekeren. Je kunt je inboedel verzekeren tegen diefstal en schade. Als een deel van je inboedel gestolen is, dan is het noodzakelijk er duidelijke sporen van inbraak zijn. Je inboedel moet altijd buiten het zicht opgeborgen zijn, anders valt het niet onder de dekking. Elke verzekeraar dekt weer iets anders. Wil je precies weten wat de dekking van je inboedel is? Raadpleeg dan je caravanverzekeraar!

Hagelschade

Schade dat ontstaan is door een hagelbui is niet vanzelfsprekend meeverzekerd bij een caravanverzekering. Een hagelschade wordt gezien als een groot probleem voor veel caravanverzekeraars. In 2012 werden alle caravanverzekeringen duurder, met als oorzaak dat hagelschade sterk was toegenomen, zo gaven veel verzekeraars aan. Bij een aantal caravanverzekeraars kun je een extra hoog eigen risico nemen voor hagelschade om de premie iets omlaag te halen. Soms bieden caravanverzekeraars aantrekkelijke kortingen aan als de caravan over een hagelbestendig dak beschikt.

Op zoek naar een caravanverzekering?

Ben je op zoek naar een goede en voordelige caravanverzekering? Zoek dan niet verder, want bij Vergelijkdirect.com kun je alle caravanverzekeraars met elkaar vergelijken. Je krijgt de voordeligste caravanverzekering die uitstekend bij jouw persoonlijke situatie aansluit.