Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Caravanverzekering verplicht in Nederland en buitenland?

maandag 16 december 2013 | Bart Houtman

Is een caravanverzekering verplicht? Het antwoord is nee, een caravanverzekering is niet verplicht. Veel caravaneigenaren sluiten toch een verzekering af voor hun caravan. Dit heeft te maken met het grote risico die een caravan loopt op bijvoorbeeld de camping of onderweg. We horen steeds vaker dat er sprake is van inbraak in de caravan. Hierbij loopt men toch schade op aan de caravan en aan de inventaris. Deze is goed te verzekeren met een caravanverzekering.

Caravanverzekering in Nederland

De caravan is in Nederland verzekerd via de WA dekking van de autoverzekering. Dit geldt echter alleen als de caravan of vouwwagen is aangekoppeld op de verzekerde auto. Als de caravan los staat van de auto dan geld de WA dekking van de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. Hierin gaat de regel op dat alleen schade aan anderen wordt vergoed. De schade aan de eigen caravan moet je zelf betalen. Daarom raden we bij een nieuwe of duurdere occasion aan om hem te verzekeren.

Caravanverzekering in het buitenland

Buiten de landsgrenzen is het niet vanzelfsprekend dat een caravan met de autoverzekering is meeverzekerd. In de meeste landen is de groene kaart van je trekkende auto voldoende om aan te tonen dat de caravan ook WA verzekerd is. Ga je op reis met de caravan naar/door Duitsland, Spanje, Kroatie en/of Polen dan is een aparte groene kaart verplicht. Informeer je bij je verzekeraar naar een aparte groene kaart voor de caravan. Met een caravanverzekering dek je je extra in!

Afsluiten

Elke caravanverzekering verschilt. Het is dan ook belangrijk om goed uit te zoeken wat u graag wilt verzekeren. Veel basisdekkingen zijn hetzelfde, maar de aanvullende dekkingen kunnen groot verschillen per verzekeringsmaatschappij. Ook moet er gelet worden op het eigen risico wat betaald moet gaan worden en op welke wijze je je schade wilt laten maken. Naast dit alles worden er ook vaak kortingen gegeven als je aan bepaalde eisen voldoet. Als je bijvoorbeeld een hagelbestendig dak hebt krijg je bij veel verzekeringen een korting op je premie.

Vergelijken

Om erachter te komen wat voor jou de beste caravanverzekering is, kun je jouw verzekering vergelijken met alle andere caravanverzekeraars. Zo krijg jij de caravanverzekering die het beste bij jouw persoonlijke situatie past.

Lees hier meer over de caravanverzekering