Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Hagelschade voor je caravan, nodig of niet?

dinsdag 22 augustus 2017 | Bart Houtman

Hagelschade is één van de meest voorkomende schades aan caravans. Helaas is hagelschade vaak niet verzekerd in een standaard caravanverzekering, hiervoor zou je een aanvullende dekking moeten afsluiten. In dit artikel lees je alles over de dekking en het eigen risico van de hagelschade dekking voor je caravan.

De dekking bij hagelschade

Hagelschade verzekert dus schade aan de caravan die veroorzaakt wordt door hagel. Helaas komt het vaak voor dat er een flinke hagelbui overwaait. Dit kan zorgen voor flinke schade aan je caravan. De dekking hagelschade geldt niet alleen voor de caravan, maar ook voor de voortent en andere meeverzekerde onderdelen zoals de luifel.

Eigen risico voor hagelschade

Bij de meeste caravanverzekeraars kun je aangeven of je hagelschade wel of niet wilt verzekeren. Bij bepaalde verzekeraars zit het zelfs inbegrepen in de basisdekking. Hiernaast hanteren veel verzekeraars een eigen risico bij hagelschade. De bedragen voor dit eigen risico lopen uiteen van 75 tot 225 euro.

Korting op je hagelschade dekking

Caravan verzekeraars belonen je vaak voor het hebben van een hagelbestendig dak. Als jouw caravan over een hagelbestendig dak beschikt, kan bijvoorbeeld je eigen risico vervallen. Ook is de premie voor je caravan vaak lager door het gebruik van een hagelbestendig dak. In sommige gevallen krijg je geen verlaging van het eigen risico of de premie maar krijg je een bepaald percentage korting op je premie. Omdat de caravanverzekeringen onderling nogal kunnen verschillen, is het belangrijk dat je de polisvoorwaarden van de verzekeraars goed doorleest en met elkaar vergelijkt.

Het verzekeren van hagelschade

Tegenwoordig geven verzekeraars duidelijk aan of je verzekerd bent voor hagelschade of niet. Ook wanneer het niet in de basisdekking zit geven ze aan dat je dit met een aanvullende dekking mee kan laten verzekeren. Toch moet je er goed op letten of de dekking van toepassing is van jouw caravan. Soms dekt de basisdekking hagelschade voor de stacaravan maar bijvoorbeeld niet voor de vouwwagen. In het geval dat jij dan een vouwwagen hebt moet je dus de extra dekking hagelschade afsluiten.

Vergelijk jouw caravanverzekering!

Ben je benieuwd wat voor jou de goedkoopste caravanverzekering is? Vergelijk dan jouw caravanverzekering op Vergelijkdirect.com en je krijgt de voordeligste en beste caravanverzekering die ook nog eens perfect bij jou past.

 

Lees hier meer over de caravanverzekering