Hagelschade voor je caravan, nodig of niet?

Hagelschade is één de meest voorkomende schades aan caravans. Als jouw caravan getroffen wordt door een flinke hagelbui, dan kan dit zorgen voor flinke schade. Helaas is hagelschade niet verzekerd in een standaard caravanverzekering, hiervoor zou je een aanvullende dekking moeten afsluiten. In dit artikel lees je iets over de dekking en het eigen risico van de caravanverzekering.

De dekking bij hagelschade

Hagelschade verzekert dus schade aan de caravan die veroorzaakt wordt door hagel. Maar deze dekking geldt niet alleen voor de caravan, maar ook voor de voortent en andere meeverzekerde onderdelen zoals de luifel.

Eigen risico voor hagelschade

Bij de meeste caravanverzekeraars kun je aangeven of je hagelschade wel of niet wilt verzekeren. Hiernaast hanteren veel verzekeraars een eigen risico bij hagelschade. De bedragen voor dit eigen risico lopen uiteen van 75 tot 225 euro. Als jouw caravan over een hagelbestendig dak beschikt, dan kan dit eigen risico vervallen is de premie voor je caravan meestal lager. Omdat de caravanverzekeringen onderling nogal kunnen verschillen, is het belangrijk dat je de polisvoorwaarden van de verzekeraars met doorleest en met elkaar vergelijkt.

Vergelijk jouw caravanverzekering!

Ben je benieuwd wat voor jou de goedkoopste caravanverzekering is? Vergelijk dan jouw caravanverzekering op Vergelijkdirect.com en je krijgt de voordeligste en beste caravanverzekering die ook nog eens perfect bij jou past.