Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Met de vouwwagen op vakantie: ben je verzekerd?

woensdag 28 maart 2018 | Bart Houtman

Op vakantie met de vouwwagen is heerlijk. Maar hoe zit het met je verzekering hiervoor? In dit artikel gaan wij je vertellen hoe het zit met een eventuele vouwwagen verzekering en of het meeverzekerd is met je autoverzekering.

Vouwwagen verzekering

Tegenwoordig zijn er veel verzekeringsmaatschappijen die je de mogelijkheid geven om een vouwwagen verzekering af te laten sluiten. Vaak zijn de basisdekkingen al erg voordelig en handig om gebruik van te maken. Bij velen kun je ook nog eventueel aanvullende dekkingen afsluiten. Hiermee kun jij de vouwwagen verzekering afsluiten die echt bij je past. Wanneer je een vouwwagen verzekering afsluit weet je zeker dat je goed zit op de gebieden die jij kiest om te dekken. Een groot voordeel van vouwwagen verzekeringen is dat je vaak kan kiezen of je nieuwwaardedekking of aanschafwaardedekking wilt. Dit houdt in dat je bij geval van diefstal of total loss je de gehele nieuwwaarde van je vouwwagen terugkrijgt.

Schade aan anderen is grotendeels verzekerd

Wanneer jij je vouwwagen achter de auto hebt hangen ben je verzekerd voor schade die jij met de vouwwagen toebrengt aan anderen. Dit komt omdat je vouwwagen op dit moment onder je autoverzekering valt. De vouwwagen valt onder je autoverzekering totdat deze veilig en buiten de openbare weg tot stilstand is gekomen. Wanneer de vouwwagen dus losschiet van de auto en schade brengt aan een andere auto of objecten is dit nog steeds meeverzekerd. Als je de vouwwagen met de hand manoeuvreert en je maakt daarmee schade aan anderen ben je niet verzekerd met de autoverzekering. Wanneer dit gebeurt, kun je terecht bij je aansprakelijkheidsverzekering.

Schade aan de vouwwagen? Aanvullende verzekering!

Voor schade aan de vouwwagen zelf moet je je aanvullend verzekeren. Een groot deel van je schade valt onder de reisverzekering. Alleen de vergoedingen van een aanvullende verzekering bedragen tussen de 2500 en 5000 euro. Dit helpt al erg in de kosten. Echter, kan dit niet altijd voldoende zijn om de vouwwagen te repareren, zeker niet als je bijvoorbeeld na een brand ook je andere kampeerspullen moet declareren. in vele gevallen is het beter om en vouwwagen verzekering af te sluiten.

Goedkope vouwwagenverzekering? Vergelijk en bespaar!

Ben je op zoek naar een goede en voordelige vouwwagenverzekering? Zoek dan niet verder en vergelijk jouw vouwwagenverzekering bij Vergelijkdirect.com. Je krijgt gegarandeerd de beste vouwwagenverzekering die uitstekend bij jouw persoonlijke situatie past!

 

Lees hier meer over de caravanverzekering