Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Storm en jouw caravanverzekering

maandag 05 juni 2017 | Bart Houtman

Caravans zijn vatbaar voor gevaren van storm. De carrosserie van de caravan is groot en relatief licht. Hierdoor kan het verstandig zijn je met een caravanverzekering tegen stormschade aan je caravan, stacaravan en vouwwagen te verzekeren.

Wanneer is er sprake van storm?

Een storm wordt door de meeste verzekeraars een storm genoemd als er een windkracht 7 of meer op de schaal van Beaufort staat. Bij windkracht 7 kun je lastig tegen de wind inlopen en fietsen. Het KNMI noemt een storm pas echt een storm als er sprake is van windkracht 9. Hierbij moet je denken aan loszittende dakpannen die wegwaaien en grote takken die afbreken. Een groot verschil wat van invloed kan zijn op je dekking!

Rijden met de caravan tijdens storm

De meeste verzekeraars dekken vaak geen schade als je met de caravan de weg op gaat tijdens een storm. Let hierbij goed op de verzekeringsvoorwaarden en dus ook of er sprake is van windkracht 7 of meer! ANWB en Europeesche Verzekeringen (o.a. WitGeld.nl en Meeus) hebben in hun voorwaarden staan dat schade die ontstaan is tijdens het deelnemen aan het verkeer onder voorspelde zeer slechte weersomstandigheden niet gedekt is. Univé laat in haar voorwaarde wat meer ruimte over ter interpretatie. Ze hebben het over dat de schade niet verzekerd is indien je de schade kon verwachten omdat je de waarschuwingen van de overheid niet opvolgt. Hier vallen stormmeldingen en hoge waterstanden onder.

Stormschade afhandeling?

Heb je schade aan je caravan, meld dat dan zo snel mogelijk bij de verzekeraar. Ook als je de schade direct wilt laten verhelpen neem je contact op de met de verzekeraar. Hiermee voorkom je dat je kosten maakt die niet gedekt gaan worden. Bij schade van € 750,- of meer wordt vaak een schade-expert ingeschakeld.

Hagelschade Caravan

Een veel voorkomend verschijnsel tijdens storm is hagel. Let op, hagel tijdens een storm valt niet onder stormschade! Een caravan is hier extra vatbaar voor en veel verzekeraars bieden de mogelijkheid om je tegen hagelschade te verzekeren. Dit zit dus niet in de standaard caravanverzekeringen. Kijk daarom goed naar de voorwaarden of dit gedekt wordt en wat het eigen risico bedraagt. Bij Europeesche Verzekeringen (o.a. WitGeld.nl en Meeus) vervalt het extra eigen risico als een caravan een hagelbestendig dak heeft.

Nog geen caravanverzekering? Start met vergelijken!

Wil je je caravan en inboedel goed verzekeren tegen storm maar ook tegen brand en diefstal? Dan kan een caravanverzekering erg handig zijn. Op Vergelijkdirect.com kun je direct de beste caravanverzekeringen vergelijken op prijs en polisvoorwaarden. Start dus direct met vergelijken!

 

Lees hier meer over de caravanverzekering