Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Zes tips voor het verzekeren van je caravan

vrijdag 12 mei 2023 | Laura

Heb jij een eigen caravan of vouwwagen en reis je daarmee naar je vakantiebestemming? Dan is een caravanverzekering geen overbodige luxe. Hiermee verzeker je namelijk je (sta)caravan, tenttrailer of vouwwagen tegen schade. Mocht er onderweg of op de plaats van bestemming schade ontstaan, ben je hiervoor verzekerd. Om een caravanverzekering af te sluiten die bij je past, geven we je graag wat tips. Hierdoor ben je goed verzekerd en kun je met een gerust hart op reis.

Caravanverzekering niet verplicht, maar wel verstandig

Het is niet verplicht om een verzekering voor je caravan af te sluiten, maar wel aan te raden. Als je caravan aan je auto gekoppeld is en schade toebrengt aan iets of iemand, valt dit in je autoverzekering. Toch is het aan te raden om je caravan ook los te verzekeren. De autoverzekering dekt namelijk niet de schade aan je eigen caravan. Sommige schades vallen hier buiten. Hierbij moet je denken aan schade door diefstal of inbraak. In zo’n geval kunnen de kosten flink oplopen. Ontstaat er tijdens de reis schade en kan de caravan niet meer gebruikt worden als verblijfplaats? Ook dan is het handig om een caravanverzekering te hebben. Bij veel verzekeraars is het namelijk mogelijk om dan vervangend vervoer of een vervangende verblijfplaats te krijgen. Zo valt je vakantie niet helemaal in het water. Een caravanverzekering kun je al vanaf €4,80 per maand afsluiten.

1. Combineer je auto- en caravanverzekering bij dezelfde verzekeraar

Een tip bij het verzekeren van je caravan, is om dezelfde verzekeraar te kiezen als degene bij wie je je autoverzekering hebt afgesloten. Door dezelfde verzekeraar te kiezen, voorkom je ellende. Heb je schade? Maar zijn je auto en caravan bij verschillende verzekeraars verzekerd? Dan kan het zo zijn dat de verzekeraars het niet eens worden over wie de schade moet vergoeden. Door je auto en caravan bij dezelfde verzekeraar onder te brengen, voorkom je gedoe.

2. Extra korting op je caravanverzekering

Dezelfde verzekeraar voor zowel je auto als caravan heeft nog een voordeel. Als je meerdere verzekeringen bij dezelfde verzekeraar afsluit, profiteer je vaak van korting. Je kunt meestal ook meer dan een auto en caravan verzekeren. Ook bijvoorbeeld een inboedel- of reisverzekering behoren vaak tot de opties. Hierdoor heb je ook direct één aanspreekpunt. Dus mocht je ooit op de verzekering moeten terugvallen, dan weet je altijd wie je moet bellen.

3. Aankoopbewijs of taxatierapport

Waar je met je caravan of vouwwagen ook naartoe gaat, zorg altijd voor een aankoopbewijs of taxatierapport. Mocht er dan zoveel schade aan je caravan ontstaan dat hij total loss wordt verklaard, krijg je in ieder geval het bedrag terug dat de caravan of vouwwagen waard was. Heb je deze documenten niet bij je? Dan zou het kunnen voorkomen dat je minder krijgt dan waar je recht op hebt. Dat wil je natuurlijk niet. Daarom kun je gedoe voorkomen door een aankoopbewijs of taxatierapport in bezit te hebben.

4. Let op bij langdurige stalling in het buitenland

Wanneer je geen zin hebt om je caravan steeds naar je vakantiebestemming te rijden, kun je ervoor kiezen om je caravan te stallen in het buitenland. Maar let op. Check goed de polisvoorwaarden van je verzekering. Niet iedere verzekeraar vergoedt de schade aan je caravan of vouwwagen als deze (langdurig) in het buitenland wordt gestald. Om vervelende verrassingen te voorkomen, raden we je aan om de verzekeringskaart van je caravanverzekering goed te checken voordat je jouw (sta)caravan of vouwwagen in het buitenland stalt.

5. Caravan in een pakketverzekering

Je kunt een caravanverzekering toevoegen aan een persoonlijk verzekeringspakket. Met een verzekeringspakket kun je zelf jouw ideale alles in één verzekering samenstellen. Je kunt een caravanverzekering dus toevoegen aan je pakket. Bij onze alles in één verzekering ben je niet beperkt tot een aantal verzekeringen of verzekeraars, maar kun je alles in één keer verzekeren. Je kunt dus zelf kiezen van welke verzekeraar jij de caravanverzekering wil toevoegen aan je pakketverzekering. Maar we kunnen je hier ook bij helpen. Dan kijken we op basis van je situatie welke verzekeraar de beste voorwaarden en premie heeft. Ook krijg je korting voor iedere verzekering die je aan je pakket toevoegt. Bij schade zijn wij je aanspreekpunt. Zo hoef jij niet uit te zoeken wie je dan moet bellen. Met ons alles in één verzekeringspakket betaal je dus nooit teveel. Ook niet voor je caravanverzekering. Start nu de gratis check!

6. Caravanverzekeringen vergelijken

Bij het kiezen en afsluiten van een caravanverzekering zijn er veel mogelijkheden. Daarom helpen we je graag. We hebben een handige tool voor je om de beste caravanverzekering voor jou te vinden. Die beste verzekering vind je via onze online vergelijker. Vul jouw wensen en eisen in en je ziet direct de beste opties. Allerlei caravanverzekeringen worden met elkaar vergeleken op basis van premie en dekking. Zo zie je meteen welke verzekering het beste bij je past. Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag!

Lees hier meer over de caravanverzekering