Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Dierenartskosten worden steeds duurder

maandag 07 november 2022 | Bart Houtman

Steeds meer baasjes in Nederland raken in de knel door stijgende dierenartskosten. Zo meldt Figo, de nieuwe naam van het vroegere Petplan, dat een consult in 2019 nog ongeveer €34,- kostte. Nu is dat al €40! Volgens Figo zijn ook de kosten voor een sterilisatie van een kat gestegen van €125,- in 2019 naar €145,- in 2022. Huisdieren lijken hier de dupe van te worden. Volgens het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren (LICG) krijgen zij steeds vaker te maken met situaties waarbij mensen hun huisdier onnodig laten lijden, omdat ze een bezoek aan de dierenarts uitstellen of niet in staat zijn om een noodzakelijke operatie te betalen. Volgens Figo kan de oplossing worden gezocht in een huisdierenverzekering. Hiermee ben je verzekerd tegen onverwachte medische kosten. Zo krijgt je huisdier altijd de zorg die hij verdient. Onderstaand een voorbeeld uit de praktijk, gemeld door Figo.

Hondenbaasje krijgt dierenartsrekening van ruim €2.250,-

Helaas maar waar: ook honden worden ziek of kunnen een ongeluk krijgen, met een duur bezoekje aan de dierenarts tot gevolg. Is je hond niet verzekerd? Dan kunnen de dierenartskosten hoog oplopen, soms wel tot in de duizenden euro’s. Dat ondervond ook Bram, het baasje van Max. Gelukkig was zijn hond verzekerd.

Ongeluk zit in een klein hoekje

Dat in satéprikkers een groot gevaar voor honden schuilt, dat weet Bram inmiddels ook. Afgelopen zomer zat hij met familie en vrienden te barbecueën toen hij de schrik van zijn leven kreeg; tijdens het eten hoorde hij een vreemd geluid, en toen hij onder de tafel keek, zag hij zijn hond op een satéprikker kauwen en doorslikken. Resultaat? Max moest brakend met spoed naar de dierenarts.

Torenhoge dierenartskosten

De dierenarts zag meteen dat het ernstig was en besloot Max gelijk te behandelen. Na een aantal röntgenfoto’s en een endoscopie bleek dat de satéprikker een gaatje in de darm had geprikt. Gevaarlijk, want dat kon ook nog eens leiden tot een buikvliesontsteking. Daarom moest Max gelijk geopereerd worden om vervolgens de nodige medicatie toegediend te krijgen. Gelukkig kreeg Max snel de juiste zorg en is hij inmiddels weer helemaal de oude, maar van de dierenartsrekening moest Bram wel even schrikken: €2.270,45.

Verzekerd?

Gelukkig was Max al als puppy verzekerd en vergoedde Figo 80% van de dierenartsrekening. In totaal hoefde Bram nu maar €454,09 te betalen en betaalde Figo €1.816,36. “Ik was zo ontzettend opgelucht dat mijn verzekering dit bedrag uitkeerde”, aldus Bram, “want anders had ik de zorg voor Max niet kunnen betalen. Dan was het nu misschien heel anders afgelopen met mijn grote vriend.”

Lees het oorspronkelijke artikel op de website van Figo.

Lees hier meer over de dierenverzekering