Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Identificatiechip, verplicht of niet?

donderdag 02 november 2017 | Bart Houtman

Voor veel mensen is het nog onduidelijk of een identificatiechip voor hun huisdier verplicht is of niet. Vaak weten zij ook niet wat een identificatiechip precies inhoudt. Vergelijkdirect.com helpt je graag met het beantwoorden van deze vragen. In dit artikel staat wat een identificatiechip is, of deze verplicht is en welke verzekeraars de plaatsing van een chip vergoeden.

Wat is een identificatiechip?

Een identificatiechip (ook wel transponder genoemd) voor je huisdier is een klein buisje van ongeveer 14 millimeter groot. In dat buisje zit een klein stukje micro-elektronica die bestaat uit een spoel en een microchip, die een uniek registratienummer bevat. De chip wordt onder de huid tussen de schouderbladen of aan de linkerzijde van de hals aangebracht. Als er een afleesapparaat (chipreader) in de buurt van de chip komt, zendt de chip een signaal uit. Het afleesapparaat vangt dit op en kan zo het registratienummer aflezen. Zonder een afleesapparaat kan de chip zijn werk niet doen, er zit namelijk geen enkele energiebron in. Het is dus niet schadelijk voor je huisdier.

Is een identificatiechip verplicht?

Als je een huisdierenverzekering wilt afsluiten, is het altijd verplicht om een identificatiechip voor je huisdier te hebben. Voordat je de betreffende verzekering afsluit, wordt er vaak gevraagd naar de registratiecode van de chip. Het antwoord is dus: Ja, een identificatiechip voor je huisdier is verplicht als je een dierenverzekering wilt afsluiten. Hierdoor kan er namelijk ook geen fraude gepleegd worden met de dierenverzekering. Dit geeft de verzekeraar ook weer minder risico.

Wordt de plaatsing van de chip vergoed?

Bij bijna alle dierenverzekeraars is het plaatsen van een identificatieplicht (gedeeltelijk) gedekt. Alleen Inshared vergoedt deze kosten niet. Kijk voor de zekerheid naar de polisvoorwaarden voor het volledige overzicht van de vergoedingen.

Vergelijk en bespaar!

Ben je benieuwd wat de verschillende dierenverzekeraars te bieden hebben? Aarzel dan niet en vergelijk jouw dierenverzekering op Vergelijkdirect.com. Kom direct te weten wat alle verzekeraars precies vergoeding en krijg de perfecte dierenverzekering voor jouw huisdier!

Lees hier meer over de dierenverzekering