Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

ANWB Blijven Fietsen Verzekering

vrijdag 22 juni 2018 | Bart Houtman

In de afgelopen twee maanden is er een test gehouden met de ANWB Blijven Fietsen Verzekering. Wanneer je deze fietsverzekering afsluit, wordt er een track&trace zender in je fiets geplaatst. Daarnaast wordt er ook een preventiesticker op je fiets geplakt. Uit de eerste ervaringen blijkt dat er in twee maanden slechts één fiets is gestolen. Al meerdere uren voor de fiets als gestolen was opgegeven, was de fiets al gevonden.

Diefstal fietsen in Nederland

Het afgelopen jaar is het aantal fietsdiefstallen gestegen. In 2017 werd er 79.000 keer aangifte gedaan van fietsdiefstal. Dit is nog niet eens het werkelijk aantal. Naar schatting wordt er slechts in een kwart van de gevallen aangifte gedaan. Dit zou betekenen dat er 316.000 fietsen zijn gestolen in 2017.

Claims van elektrische fietsen

In het afgelopen jaar ontving de ANWB 2.200 claims van gestolen elektrische fietsen. Dit betekent een groei van 16% ten opzichte van het jaar ervoor. De toename van het aantal schadeclaims komt volgens de fietsenbond voornamelijk door de toenemende populariteit van elektrische fietsen.

Doel track&trace systeem

De Blijven Fiets Verzekering dient twee doelen. Het eerste doel is het voorkomen van fietsdiefstal, hier zorgt de preventiesticker voor. Het twee doel is om de fiets terug te vinden als ie daadwerkelijk wordt gestolen. In de eerste maanden blijkt dit een succesvol concept te zijn.

In de twee maanden, nadat de ANWB de Blijven Fietsen Verzekering introduceerde, sloten ruim duizend klanten deze verzekering af. Van deze duizend klanten is er dus nog maar één fiets gestolen. Deze fiets is succesvol bij haar eigenaar teruggebracht.

Opsporing van de fiets

De fiets is succesvol bij haar eigenaar teruggebracht doordat er speciale teams zijn die op zoek gingen naar het signaal van de zender. De zender kan bij duizend verschillende fietshandelaren worden geplaatst. Deze fietshandelaren hebben namelijk een samenwerking met de ANWB. Wanneer een fiets met zo’n track&trace zender wordt gestolen, zorgt FRIS Nederland, een opsporingsdienst, voor de opsporing van de fiets. Zij zullen de fiets veilig terugbrengen.

Eén gestolen fiets in twee maanden door de ANWB Blijven Fietsen Verzekering

De ANWB noemt de eerste resultaten van de test zelf bemoedigend: In de eerste maanden is er slechts één van de duizend fietsen, die met een track&trace zender is uitgerust, gestolen. Dit is een enorme daling van het aantal fietsen dat normaal wordt gestolen. FRIS Nederland, de opsporingsdienst waar ANWB een samenwerking mee heeft, heeft de enige gestolen fiets binnen een paar uur gevonden. Deze fiets werd gevonden voordat de eigenaar de diefstal zelfs maar had kunnen melden. De ANWB Blijven Fietsen Verzekering heeft zich dus bewezen. Wil je zeker weten dat je fiets niet wordt gestolen, sluit dan een ANWB Blijven Fietsen Verzekering af.

Lees hier meer over de fietsverzekering.

Lees hier meer over de fietsverzekering