Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

ANWB lanceert opsporingssysteem voor fietsen

woensdag 02 mei 2018 | Bart Houtman

Er is een nieuwe ontwikkeling op gebied van het opsporen van gestolen fietsen. ANWB heeft in samenwerking met ruim duizend fietsendealers een anti-diefstalzender geïntroduceerd. Als je als fietseigenaar een Blijven Fietsen Verzekering afsluit, dan krijg je gegarandeerd je fiets terug nadat ie gestolen is. Een handige ANWB fietsverzekering om af te sluiten.

De samenwerkende fietsendealers plaatsen, als je een Blijven Fietsen Verzekering afsluit, een zender in je fiets die via de ANWB app geactiveerd kan worden. Wanneer je fiets is gestolen, wordt ie opgespoord door FRIS Nederland (Find Recover & Insurance Service). FRIS Nederland heeft namelijk opsporingsteams die je fiets gemakkelijk kunnen terugvinden. Lukt het de opsporingsteams het niet binnen twee dagen om je fiets te vinden, dan krijg je een nieuwe fiets vergoed.

De ANWB deed eerder dit jaar, in samenwerking met fietsfabrikant Gazelle, al een proef met de connected bike’. Deze fiets draagt een GPS-chip met zich mee; ook om te achterhalen waar een gestolen E-bike is gebleven.

De fietsenbond verwacht dat mensen zich door het opsporingssysteem vrijer zullen voelen in het gebruik van hun dure fietsen. De anti-diefstalzender is namelijk vooral bedoeld voor mensen met duurdere fietsen en E-bikes. In 2017 ontving ANWB 2.200 claims van gestolen E-bikes; een groei van 16% ten opzichte van 2016. Maar de fietsenbond verwacht dat de diefstalgevoeligheid van fietsen zal afnemen door het nieuwe systeem. Hierdoor zal het aantal diefstallen in het aankomend jaar afnemen.

Niet alleen de ANWB kwam met een opsporingssysteem voor fietsen. VanMoof heeft ook een nieuwe lijn van slimme’ fietsen gelanceerd, die hun eigen anti-diefstalsoftware hebben. Gaat er iemand met jouw fiets vandoor, dan zal je fiets een steeds harder wordend geluid maken waardoor de locatie van de fiets automatisch wordt doorgegeven aan de fietsenjagers van VanMoof.

Daarnaast kwam ENRA in 2017 al met de smart E-bikes. Deze elektrische fietsen dragen GPS-technologie met zich mee om diefstal te voorkomen. De premie van de smart E-bike is ook goedkoper dan de premie van een normale E-bike, omdat de kans dat ENRA een nieuwe E-bike moet vergoeden een stuk kleiner is.

In de loop van 2018 verwacht Allianz Global Assistance ook met nieuwe voorwaarden en een apart tarief te komen voor (elektrische) fietsen en/of sloten met een GPS-beveliging.

Lees hier meer over de fietsverzekering