Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Fietsverzekering handig of niet?

maandag 15 mei 2017 | Bart Houtman

Het is handig en slim om jouw fiets te verzekeren. Tegenwoordig vinden er veel fietsendiefstallen plaats en het is zonde als je hier niet voor verzekerd bent. Het is bij ons eenvoudig om alle fietsverzekeringen te vergelijken op basis van premie en dekking. Ook als je al een fietsverzekering hebt, kun je deze vergelijken met andere aanbieders. Kies niet alleen voor de goedkoopste premie, maar let ook goed op welke dekkingen er in de fietsverzekering zitten! Let daarnaast ook op je accessoires!

Voor alle fiets een fietsverzekering
Zowel voor nieuwe als voor tweedehands fietsen is het mogelijk om een fietsverzekering af te sluiten. Denk hierbij aan stadsfiets, mountainbike, racefiets, bakfiets, E-bike etc. Per fiets en per woonplaats verschillen de premies. De premies zijn gebaseerd op risicogebieden, op jouw fiets en op jouw wensen. Uiteraard wordt de maandelijkse premie lager wanneer u voor een periode van 5 jaar een fietsverzekering afsluit. Een ART goedgekeurd slot helpt je weer om de premie naar beneden te krijgen, omdat diefstal hierdoor moeilijker is.

Vergoedingen bij schade
Een schadeverzekering voor je fiets is aan te raden. Zodra er schade wordt toegebracht aan jouw fiets zal dit worden vergoed door de verzekeraar. In sommige gevallen is het mogelijk om ook schade die je zelf hebt veroorzaakt aan je fiets vergoedt te krijgen. Het verschilt per verzekering of er 100% of een groot gedeelte hiervan wordt vergoed. Daarnaast hanteren sommige verzekeraars een eigen risico en anderen weer niet. Je bent vaak niet verzekert wanneer je:
¢ Onder invloed bent
¢ Roekeloos gedrag of opzet
¢ Fiets niet goed op slot hebt gezet
¢ Slijtage

Bij een tweedehands fiets is het belangrijk dat je het framenummer nakijkt. Wees er zeker van dat de fiets niet als gestolen staat geregistreerd. Ook is het handig om de bon van je aankoop te bewaren, mocht de verzekeraar hier om vragen. Bij diefstal moet je altijd aangifte doen bij de politie.

Lees hier meer over de fietsverzekering.

Lees hier meer over de fietsverzekering