Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Pechhulp bij mijn fietsverzekering?

dinsdag 07 maart 2017 | Bart Houtman

Het ligt in de aard van de Nederlander om zich overal voor te verzekeren, helaas resulteert dit vaak in overdreven veel verzekeringen met extra pakketten. Neem nu bijvoorbeeld de fietsverzekering met pechhulp, net als met de auto is het mogelijk om pechhulp af te sluiten bij je verzekering. Kom je met problemen te staan met je fiets? Dan wordt er direct hulp ingeschakeld en wordt uw fiets (wanneer dit mogelijk is) ter plaatse weer gerepareerd zodat u weer de weg op kunt. Zoals je zelf ook wel begrijpt maakt dit de verzekering weer duurder.

Momenteel wordt de uitbreiding van dit pakket door een aantal fietsverzekeraars aangeboden. Alle verzekeraars bieden al de diefstal dekking bij uw fietsverzekering aan, net als dat alle fietsverzekeraars de optie rechtsbijstand aanbieden. Tegenwoordig kan dus ook voor de pechhulp gekozen worden en hier is een heus alarmnummer voor beschikbaar. Zodra je fietsverzekeringen gaat vergelijken moet je er uiteraard rekening mee houden wat jouw fietsgebruik is en welke verzekering het beste bij jouw persoonlijke situatie past, wij van vergelijkdirect hebben de fietsverzekering voor je op een rijtje gezet. Houdt er wel rekening mee dat de reparatiekosten van de fiets buiten de dekking vallen! Alleen het halen en brengen van de kapotte fiets wordt gedekt!

Wat is de standaard dekking bij een fietsverzekering?

Over het algemeen valt diefstal dekking standaard onder de fietsverzekering. Diefstal dekking houdt in dat de eerste drie jaar de nieuwwaarde van de fiets wordt vergoed, daarna alleen nog de dagwaarde. Let op! De premie blijft wel gebaseerd op de nieuwprijs! Ook is het mogelijk dat er een schadeverzekering in de polis zit, dan wordt alle schade ook vergoed. Aangezien er ieder jaar honderdduizenden fietsen worden gestolen is het raadzaam na te denken over een diefstalverzekering bij je fietsverzekering.

Lees hier meer over de fietsverzekering.

Lees hier meer over de fietsverzekering