Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Welke elektrische fietsverzekering past bij mij?

maandag 15 mei 2017 | Bart Houtman

De waarde van een elektrische fiets kan behoorlijk hoog zijn. In Nederland is een elektrische fietsverzekering niet verplicht, maar met de vele diefstallen wel aan te raden! Het afsluiten van een elektrische fietsverzekering is weinig werk en in een paar minuten gedaan. Binnen de fietsverzekeringen is er een keuze aan diefstal, ongeval en pechhulp verzekeringen voor uw elektrische fiets. Het is verstandig om ook te kijken naar de mogelijkheid om je fiets te verzekeren tegen schade bij mislukte diefstal of wanneer je zelf een ongeluk veroorzaakt, dan krijg je dit vergoed van de verzekeraar.

Diefstal elektrische fietsverzekering
Door de vele fietsdiefstallen is het aan te raden om goed te kijken naar de mogelijkheid om je elektrische fiets te verzekeren tegen diefstal. Criminelen weten heel goed de waarde van jouw fiets en zullen dus vroeg of laat een poging doen deze van jou te stelen. Over het algemeen wordt de nieuwwaarde van de fiets verzekert, (of een groot gedeelte hiervan) waardoor jij direct weer een nieuwe elektrische fiets kunt aanschaffen zodra deze gestolen is.

Pechhulp elektrische fietsverzekering
Door de extra techniek die aanwezig is op jouw elektrische fiets, is de pechhulp verzekering steeds aantrekkelijker geworden. Vroeger had je een lekke band of een ketting die van de tandwielen af lag, dit was zelfstandig op te lossen en je kon weer verder fietsen. Tegenwoordig zitten er accu’s op je fiets, ander soorten overbrengen en als deze kapot gaan kun je dit niet zelfstandig langs de weg repareren. Dit zijn nadelige gevolgen van de nieuwe soorten elektrische fietsverzekeringen en daarom is het raadzaam om na te denken over een pechhulp verzekering.

Welke elektrische fietsverzekering past bij mij?
In onze vergelijker is het mogelijk gemaakt om verschillende dekkingen, zoals schade, diefstal, pechhulp en ongevallen te kiezen. Daarnaast kun je heel makkelijk aangeven of je een 1, 3 of 5-jarig contract wilt aangaan voor je fietsverzekering. Naast de premie is het dan ook handig om te kijken wat er allemaal gedekt wordt door een fietsverzekering.

Lees hier meer over de fietsverzekering.

Lees hier meer over de fietsverzekering