Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Ravage door je huisdier, wel of niet gedekt?

maandag 12 november 2018 | Bart Houtman

Huisdieren geven veel Nederlandse gezinnen plezier en liefde. Toch kan het zo zijn dat je trouwe viervoeter (per ongeluk) schade veroorzaakt binnenshuis. Wordt deze schade dan gedekt op jouw inboedelverzekering? Hieronder informeren wij jou verder over de gevolgen van de ravage van jouw huisdier!

Inboedelverzekeringen
Een inboedelverzekering is kort gezegd een verzekering waarmee je schade van alle roerende zaken die tot het huishouden behoren afdekken. Bij een inboedelverzekering kan je vaak kiezen uit twee dekkingen: Extra uitgebreid of Allrisk. De extra uitgebreide dekking vergoedt de meeste schades behalve als ze door eigen schuld zijn ontstaan of de oorzaak je eigen huisdier is. De Allrisk dekking is de meest uitgebreide dekking die gekozen kan worden en vergoedt in het algemeen alle (onverwachtse) schade. Maar ook bij een Allrisk dekking wordt schade door huisdieren vaak niet vergoed. Is het huisdier niet van jou, maar maakt het diertje binnenshuis wel iets kapot? Dan willen verzekeraars het nog wel vergoeden. Ondanks dit niet altijd zo is.

Gevolgen door schade
Uit onderzoek blijkt dat maar 7 van de 30 onderzochte verzekeraars de schade van huisdieren dekken. Dit gebeurt wel onder bepaalde voorwaarden en kan dus per gebeurtenis verschillen. Bekijk per poliswaarden dus goed wat er wordt gedekt. Denk hierbij aan glasbreuk, kortsluiting of zelfs brandschade. Doordat er veel verzekeraars zijn die de ravage van huisdieren niet verzekeren, kwamen veel gezinnen voor hoge kosten te staan. Dit komt omdat veel verzekeringsbedrijven van mening zijn dat je bewust risico neemt, als er een je dieren in huis neemt. Bij ongevallen door dieren, kunnen zij zelf natuurlijk ook gewond raken. De schade hiervan, valt dan wel onder de inboedelverzekering. De gedachte hierachter is dat verzekeraars vinden dat dieren gelijk gezien worden als bijvoorbeeld de televisie in huis.

Inboedelverzekering van OHRA
De hoeveelheid inboedelverzekeringen, waarbij de ravage van je huisdier worden gedekt, is schaars. Toch biedt de inboedelverzekering van OHRA deze dekking wel. Veel gezinnen zien een hond als een gezinslid, bekijk dus goed of de schade door huisdieren in jouw pakket is meeverzekerd. Met de inboedelverzekering van OHRA (Allrisk), kun je dus hoge kosten voorkomen! Op de website van OHRA kan je meer informatie over deze inboedelverzekering vinden.

Lees hier meer over de inboedelverzekering